×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pagáče se škvarky

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Pagáče se škvarky

Co budete potřebovat

1 kg špaldové mouky
450 g mletých škvarků
4 lžičky soli
84 g čerstvého droždí
1 lžíce cukru krupice
4 vejce
200 g smetany ke šlehání (33 %)
500 ml polotučného mléka
50 g kmínu

Jak na to?

1. Do mísy prosejte mouku a promíchejte ji s 225 g škvarků a solí. Uprostřed vytvořte ve směsi jamku a rozdrobte do ní čerstvé droždí. Přisypte cukr, 3 vejce, zalijte smetanou, vlažným mlékem a vypracujte v hladké nelepivé těsto.
2. Těsto rozválejte do obdélníku o tloušce 1 cm, zasypte čtvrtinou zbylých škvarků a přeložte na polovinu. Postup zopakujte ještě dvakrát a nechte 30 minut odpočívat.
3. Poté těsto rozválejte na tloušku 1,5 cm.
4. Pomocí okrouhlého vykrajovátka o průměru 3 cm vykrajujte pagáčky, potřete vyšlehaným vejcem, posypte kmínem a škvarky. 5. Pečte 15 minut na plechu s pečicím papírem v troubě na 180 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pagáče se škvarky

Hlavní chod Snadné Chuťovky Něco lehkého Magazín 10/2019 Počet porcí: 30 kusů
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1 kg špaldové mouky
450 g mletých škvarků
4 lžičky soli
84 g čerstvého droždí
1 lžíce cukru krupice
4 vejce
200 g smetany ke šlehání (33 %)
500 ml polotučného mléka
50 g kmínu

Jak na to?

1. Do mísy prosejte mouku a promíchejte ji s 225 g škvarků a solí. Uprostřed vytvořte ve směsi jamku a rozdrobte do ní čerstvé droždí. Přisypte cukr, 3 vejce, zalijte smetanou, vlažným mlékem a vypracujte v hladké nelepivé těsto.
2. Těsto rozválejte do obdélníku o tloušce 1 cm, zasypte čtvrtinou zbylých škvarků a přeložte na polovinu. Postup zopakujte ještě dvakrát a nechte 30 minut odpočívat.
3. Poté těsto rozválejte na tloušku 1,5 cm.
4. Pomocí okrouhlého vykrajovátka o průměru 3 cm vykrajujte pagáčky, potřete vyšlehaným vejcem, posypte kmínem a škvarky. 5. Pečte 15 minut na plechu s pečicím papírem v troubě na 180 °C.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty

Mohlo by Vám také chutnat