×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pagáče se škvarky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Pagáče se škvarky

Co budete potřebovat

1 kg špaldové mouky
450 g mletých škvarků
4 lžičky soli
84 g čerstvého droždí
1 lžíce cukru krupice
4 vejce
200 g smetany ke šlehání (33 %)
500 ml polotučného mléka
50 g kmínu

Jak na to?

1. Do mísy prosejte mouku a promíchejte ji s 225 g škvarků a solí. Uprostřed vytvořte ve směsi jamku a rozdrobte do ní čerstvé droždí. Přisypte cukr, 3 vejce, zalijte smetanou, vlažným mlékem a vypracujte v hladké nelepivé těsto.
2. Těsto rozválejte do obdélníku o tloušce 1 cm, zasypte čtvrtinou zbylých škvarků a přeložte na polovinu. Postup zopakujte ještě dvakrát a nechte 30 minut odpočívat.
3. Poté těsto rozválejte na tloušku 1,5 cm.
4. Pomocí okrouhlého vykrajovátka o průměru 3 cm vykrajujte pagáčky, potřete vyšlehaným vejcem, posypte kmínem a škvarky. 5. Pečte 15 minut na plechu s pečicím papírem v troubě na 180 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pagáče se škvarky

Hlavní chod Snadné Chuťovky Něco lehkého Magazín 10/2019 Počet porcí: 30 kusů
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

1 kg špaldové mouky
450 g mletých škvarků
4 lžičky soli
84 g čerstvého droždí
1 lžíce cukru krupice
4 vejce
200 g smetany ke šlehání (33 %)
500 ml polotučného mléka
50 g kmínu

Jak na to?

1. Do mísy prosejte mouku a promíchejte ji s 225 g škvarků a solí. Uprostřed vytvořte ve směsi jamku a rozdrobte do ní čerstvé droždí. Přisypte cukr, 3 vejce, zalijte smetanou, vlažným mlékem a vypracujte v hladké nelepivé těsto.
2. Těsto rozválejte do obdélníku o tloušce 1 cm, zasypte čtvrtinou zbylých škvarků a přeložte na polovinu. Postup zopakujte ještě dvakrát a nechte 30 minut odpočívat.
3. Poté těsto rozválejte na tloušku 1,5 cm.
4. Pomocí okrouhlého vykrajovátka o průměru 3 cm vykrajujte pagáčky, potřete vyšlehaným vejcem, posypte kmínem a škvarky. 5. Pečte 15 minut na plechu s pečicím papírem v troubě na 180 °C.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Inspirujte se podobnými recepty