×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pagáče

Další recepty a články

Sendvič s avokádem a vejcem
Sendvič s avokádem a...
Sendvič s avokádem a vejcem
Sendvič s avokádem a vejcem
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Guacamole v toustovém chlebu
Guacamole v...
Guacamole v toustovém chlebu
Guacamole v toustovém chlebu
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na...
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu

Pagáče

Co budete potřebovat

600 g hladké mouky
40 g droždí
1 lžička soli
1 lžíce cukru
2 žloutky + 1 celé vejce na potírání
20 g másla
280 ml mléka
300 g škvarků
kmín a hrubá sůl na posypání

Jak na to?

Mouku, rozdrobené droždí, sůl i cukr promíchejte a propracujte se žloutky, změklým máslem a mlékem na tužší těsto. Pokud by bylo příliš tuhé, opatrně přidejte trochu mléka navíc.
Těsto uhlaďte v míse do bochánku, zakryjte čistou utěrkou a nechte 30 minut v teple kynout. Mezitím si namelte nebo nasekejte škvarky.
Vykynuté těsto rozválejte na půl centimetru silnou placku a posypte škvarky. Potom ji složte na třetiny a po délce také na třetiny. Dejte znovu na 30 minut kynout.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Těsto znovu rozválejte a složte na třetinky v obou směrech, dejte kynout a pak celý postup ještě jednou zopakujte. Nakonec vyválejte 1 cm silnou placku, vykrajujte kolečka o průměru 5 cm a dávejte na plech. Rozestupy mezi pagáči by neměly být moc velké – stačí 1 cm. Pomůže to, aby při pečení vyběhly nahoru a neroztekly se do stran.
Potřete pagáče rozšlehaným vajíčkem, posypte kmínem a solí a vložte do trouby a pečte 25–30 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pagáče

Svačina Velmi snadné Chuťovky Magazín 10/2018 Počet porcí: 15 kusů
(0)
Nikdy nechybějí na hodech, masopustu nebo jiných oslavách. Hutné pagáčové těsto s pořádnou porcí škvarků totiž hravě vyváží nějakou tu sklenku něčeho ostřejšího.

Co budete potřebovat

600 g hladké mouky
40 g droždí
1 lžička soli
1 lžíce cukru
2 žloutky + 1 celé vejce na potírání
20 g másla
280 ml mléka
300 g škvarků
kmín a hrubá sůl na posypání

Jak na to?

Mouku, rozdrobené droždí, sůl i cukr promíchejte a propracujte se žloutky, změklým máslem a mlékem na tužší těsto. Pokud by bylo příliš tuhé, opatrně přidejte trochu mléka navíc.
Těsto uhlaďte v míse do bochánku, zakryjte čistou utěrkou a nechte 30 minut v teple kynout. Mezitím si namelte nebo nasekejte škvarky.
Vykynuté těsto rozválejte na půl centimetru silnou placku a posypte škvarky. Potom ji složte na třetiny a po délce také na třetiny. Dejte znovu na 30 minut kynout.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Těsto znovu rozválejte a složte na třetinky v obou směrech, dejte kynout a pak celý postup ještě jednou zopakujte. Nakonec vyválejte 1 cm silnou placku, vykrajujte kolečka o průměru 5 cm a dávejte na plech. Rozestupy mezi pagáči by neměly být moc velké – stačí 1 cm. Pomůže to, aby při pečení vyběhly nahoru a neroztekly se do stran.
Potřete pagáče rozšlehaným vajíčkem, posypte kmínem a solí a vložte do trouby a pečte 25–30 minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Sendvič s avokádem a vejcem
Sendvič s avokádem a vejcem
Sendvič s avokádem a vejcem
Sendvič s avokádem a vejcem
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Guacamole v toustovém chlebu
Guacamole v toustovém chlebu
Guacamole v toustovém chlebu
Guacamole v toustovém chlebu
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat