Pagáče
Ingredience
600 g | hladké mouky |
40 g | droždí |
1 | lžička soli |
1 | lžíce cukru |
2 | žloutky + 1 celé vejce na potírání |
20 g | másla |
280 ml | mléka |
300 g | škvarků |
kmín a hrubá sůl na posypání |
Postup přípravy
Mouku, rozdrobené droždí, sůl i cukr promíchejte a propracujte se žloutky, změklým máslem a mlékem na tužší těsto. Pokud by bylo příliš tuhé, opatrně přidejte trochu mléka navíc.
Těsto uhlaďte v míse do bochánku, zakryjte čistou utěrkou a nechte 30 minut v teple kynout. Mezitím si namelte nebo nasekejte škvarky.
Vykynuté těsto rozválejte na půl centimetru silnou placku a posypte škvarky. Potom ji složte na třetiny a po délce také na třetiny. Dejte znovu na 30 minut kynout.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Těsto znovu rozválejte a složte na třetinky v obou směrech, dejte kynout a pak celý postup ještě jednou zopakujte. Nakonec vyválejte 1 cm silnou placku, vykrajujte kolečka o průměru 5 cm a dávejte na plech. Rozestupy mezi pagáči by neměly být moc velké – stačí 1 cm. Pomůže to, aby při pečení vyběhly nahoru a neroztekly se do stran.
Potřete pagáče rozšlehaným vajíčkem, posypte kmínem a solí a vložte do trouby a pečte 25–30 minut dozlatova.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY