×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pagáče

Další recepty a články

Sendvič s avokádem a vejcem
Sendvič s avokádem a...
Sendvič s avokádem a vejcem
Sendvič s avokádem a vejcem
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Guacamole v toustovém chlebu
Guacamole v...
Guacamole v toustovém chlebu
Guacamole v toustovém chlebu
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na...
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu

Pagáče

Co budete potřebovat

600 g hladké mouky
40 g droždí
1 lžička soli
1 lžíce cukru
2 žloutky + 1 celé vejce na potírání
20 g másla
280 ml mléka
300 g škvarků
kmín a hrubá sůl na posypání

Jak na to?

Mouku, rozdrobené droždí, sůl i cukr promíchejte a propracujte se žloutky, změklým máslem a mlékem na tužší těsto. Pokud by bylo příliš tuhé, opatrně přidejte trochu mléka navíc.
Těsto uhlaďte v míse do bochánku, zakryjte čistou utěrkou a nechte 30 minut v teple kynout. Mezitím si namelte nebo nasekejte škvarky.
Vykynuté těsto rozválejte na půl centimetru silnou placku a posypte škvarky. Potom ji složte na třetiny a po délce také na třetiny. Dejte znovu na 30 minut kynout.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Těsto znovu rozválejte a složte na třetinky v obou směrech, dejte kynout a pak celý postup ještě jednou zopakujte. Nakonec vyválejte 1 cm silnou placku, vykrajujte kolečka o průměru 5 cm a dávejte na plech. Rozestupy mezi pagáči by neměly být moc velké – stačí 1 cm. Pomůže to, aby při pečení vyběhly nahoru a neroztekly se do stran.
Potřete pagáče rozšlehaným vajíčkem, posypte kmínem a solí a vložte do trouby a pečte 25–30 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pagáče

Svačina Velmi snadné Chuťovky Magazín 10/2018
(0)
Nikdy nechybějí na hodech, masopustu nebo jiných oslavách. Hutné pagáčové těsto s pořádnou porcí škvarků totiž hravě vyváží nějakou tu sklenku něčeho ostřejšího.

Co budete potřebovat

600 g hladké mouky
40 g droždí
1 lžička soli
1 lžíce cukru
2 žloutky + 1 celé vejce na potírání
20 g másla
280 ml mléka
300 g škvarků
kmín a hrubá sůl na posypání

Jak na to?

Mouku, rozdrobené droždí, sůl i cukr promíchejte a propracujte se žloutky, změklým máslem a mlékem na tužší těsto. Pokud by bylo příliš tuhé, opatrně přidejte trochu mléka navíc.
Těsto uhlaďte v míse do bochánku, zakryjte čistou utěrkou a nechte 30 minut v teple kynout. Mezitím si namelte nebo nasekejte škvarky.
Vykynuté těsto rozválejte na půl centimetru silnou placku a posypte škvarky. Potom ji složte na třetiny a po délce také na třetiny. Dejte znovu na 30 minut kynout.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Těsto znovu rozválejte a složte na třetinky v obou směrech, dejte kynout a pak celý postup ještě jednou zopakujte. Nakonec vyválejte 1 cm silnou placku, vykrajujte kolečka o průměru 5 cm a dávejte na plech. Rozestupy mezi pagáči by neměly být moc velké – stačí 1 cm. Pomůže to, aby při pečení vyběhly nahoru a neroztekly se do stran.
Potřete pagáče rozšlehaným vajíčkem, posypte kmínem a solí a vložte do trouby a pečte 25–30 minut dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Sendvič s avokádem a vejcem
Sendvič s avokádem a vejcem
Sendvič s avokádem a vejcem
Sendvič s avokádem a vejcem
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Guacamole v toustovém chlebu
Guacamole v toustovém chlebu
Guacamole v toustovém chlebu
Guacamole v toustovém chlebu
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu

Inspirujte se podobnými recepty