×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Paella s krevetami
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Středomořská ,

Paella s krevetami

Co budu potřebovat

olivový olej
1 cibule, jemně nasekaná
1 červená paprika, na plátky
1 stroužek česneku, rozmělněný nožem
150 g rýže
větší špetka šafránu
větší špetka pálivé papriky
400 ml kuřecího vývaru
150 g velkých uvařených krevet (s hlavou i ocáskem)
100 g mraženého hrášku
sůl
menší svazek hladkolisté petrželky
dílky citronu k podávání

Jak na to?

Jednu lžíci olivového oleje rozpalte v pánvi (ideálně širší pánvi na paellu), přidejte cibuli, nechte tři minuty zesklovatět, vsypte papriku a česnek a za občasného míchání opékejte do změknutí. Přidejte rýži, šafrán a pálivou papriku a dobře promíchejte. Zalijte vývarem a nechte minimálně patnáct minut probublávat. Rýže by měla změknout na skus. Pokud je potřeba, přilijte vývar nebo vodu. Na posledních pět minut do paelly vmíchejte i krevety a hrášek. Osolte podle chuti, posypte petrželkou a ihned servírujte se skrojky citronu.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Pljeskavica s vařeným bramborem

    Hlavní chod 45 minut
  • Dušená vepřová kýta na španělský způsob

    Omáčky 30 minut
  • Crostini s roquefortem

    Chuťovky 15 minut