×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Paella s krevetami

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Paella s krevetami

Co budete potřebovat

olivový olej
1 cibule, jemně nasekaná
1 červená paprika, na plátky
1 stroužek česneku, rozmělněný nožem
150 g rýže
větší špetka šafránu
větší špetka pálivé papriky
400 ml kuřecího vývaru
150 g velkých uvařených krevet (s hlavou i ocáskem)
100 g mraženého hrášku
sůl
menší svazek hladkolisté petrželky
dílky citronu k podávání

Jak na to?

Jednu lžíci olivového oleje rozpalte v pánvi (ideálně širší pánvi na paellu), přidejte cibuli, nechte tři minuty zesklovatět, vsypte papriku a česnek a za občasného míchání opékejte do změknutí. Přidejte rýži, šafrán a pálivou papriku a dobře promíchejte. Zalijte vývarem a nechte minimálně patnáct minut probublávat. Rýže by měla změknout na skus. Pokud je potřeba, přilijte vývar nebo vodu. Na posledních pět minut do paelly vmíchejte i krevety a hrášek. Osolte podle chuti, posypte petrželkou a ihned servírujte se skrojky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Paella s krevetami

Hlavní chod Velmi snadné Středomořská Petržel kadeřavá Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (14)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

olivový olej
1 cibule, jemně nasekaná
1 červená paprika, na plátky
1 stroužek česneku, rozmělněný nožem
150 g rýže
větší špetka šafránu
větší špetka pálivé papriky
400 ml kuřecího vývaru
150 g velkých uvařených krevet (s hlavou i ocáskem)
100 g mraženého hrášku
sůl
menší svazek hladkolisté petrželky
dílky citronu k podávání

Jak na to?

Jednu lžíci olivového oleje rozpalte v pánvi (ideálně širší pánvi na paellu), přidejte cibuli, nechte tři minuty zesklovatět, vsypte papriku a česnek a za občasného míchání opékejte do změknutí. Přidejte rýži, šafrán a pálivou papriku a dobře promíchejte. Zalijte vývarem a nechte minimálně patnáct minut probublávat. Rýže by měla změknout na skus. Pokud je potřeba, přilijte vývar nebo vodu. Na posledních pět minut do paelly vmíchejte i krevety a hrášek. Osolte podle chuti, posypte petrželkou a ihned servírujte se skrojky citronu.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019