×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Paella s krevetami

Další recepty a články

Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Paella s krevetami

Co budete potřebovat

olivový olej
1 cibule, jemně nasekaná
1 červená paprika, na plátky
1 stroužek česneku, rozmělněný nožem
150 g rýže
větší špetka šafránu
větší špetka pálivé papriky
400 ml kuřecího vývaru
150 g velkých uvařených krevet (s hlavou i ocáskem)
100 g mraženého hrášku
sůl
menší svazek hladkolisté petrželky
dílky citronu k podávání

Jak na to?

Jednu lžíci olivového oleje rozpalte v pánvi (ideálně širší pánvi na paellu), přidejte cibuli, nechte tři minuty zesklovatět, vsypte papriku a česnek a za občasného míchání opékejte do změknutí. Přidejte rýži, šafrán a pálivou papriku a dobře promíchejte. Zalijte vývarem a nechte minimálně patnáct minut probublávat. Rýže by měla změknout na skus. Pokud je potřeba, přilijte vývar nebo vodu. Na posledních pět minut do paelly vmíchejte i krevety a hrášek. Osolte podle chuti, posypte petrželkou a ihned servírujte se skrojky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Paella s krevetami

Hlavní chod Velmi snadné Středomořská Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

olivový olej
1 cibule, jemně nasekaná
1 červená paprika, na plátky
1 stroužek česneku, rozmělněný nožem
150 g rýže
větší špetka šafránu
větší špetka pálivé papriky
400 ml kuřecího vývaru
150 g velkých uvařených krevet (s hlavou i ocáskem)
100 g mraženého hrášku
sůl
menší svazek hladkolisté petrželky
dílky citronu k podávání

Jak na to?

Jednu lžíci olivového oleje rozpalte v pánvi (ideálně širší pánvi na paellu), přidejte cibuli, nechte tři minuty zesklovatět, vsypte papriku a česnek a za občasného míchání opékejte do změknutí. Přidejte rýži, šafrán a pálivou papriku a dobře promíchejte. Zalijte vývarem a nechte minimálně patnáct minut probublávat. Rýže by měla změknout na skus. Pokud je potřeba, přilijte vývar nebo vodu. Na posledních pět minut do paelly vmíchejte i krevety a hrášek. Osolte podle chuti, posypte petrželkou a ihned servírujte se skrojky citronu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty