×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Paella s krevetami

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a...
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu

Paella s krevetami

Co budete potřebovat

olivový olej
1 cibule, jemně nasekaná
1 červená paprika, na plátky
1 stroužek česneku, rozmělněný nožem
150 g rýže
větší špetka šafránu
větší špetka pálivé papriky
400 ml kuřecího vývaru
150 g velkých uvařených krevet (s hlavou i ocáskem)
100 g mraženého hrášku
sůl
menší svazek hladkolisté petrželky
dílky citronu k podávání

Jak na to?

Jednu lžíci olivového oleje rozpalte v pánvi (ideálně širší pánvi na paellu), přidejte cibuli, nechte tři minuty zesklovatět, vsypte papriku a česnek a za občasného míchání opékejte do změknutí. Přidejte rýži, šafrán a pálivou papriku a dobře promíchejte. Zalijte vývarem a nechte minimálně patnáct minut probublávat. Rýže by měla změknout na skus. Pokud je potřeba, přilijte vývar nebo vodu. Na posledních pět minut do paelly vmíchejte i krevety a hrášek. Osolte podle chuti, posypte petrželkou a ihned servírujte se skrojky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Paella s krevetami

Hlavní chod Velmi snadné Středomořská Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (13)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

olivový olej
1 cibule, jemně nasekaná
1 červená paprika, na plátky
1 stroužek česneku, rozmělněný nožem
150 g rýže
větší špetka šafránu
větší špetka pálivé papriky
400 ml kuřecího vývaru
150 g velkých uvařených krevet (s hlavou i ocáskem)
100 g mraženého hrášku
sůl
menší svazek hladkolisté petrželky
dílky citronu k podávání

Jak na to?

Jednu lžíci olivového oleje rozpalte v pánvi (ideálně širší pánvi na paellu), přidejte cibuli, nechte tři minuty zesklovatět, vsypte papriku a česnek a za občasného míchání opékejte do změknutí. Přidejte rýži, šafrán a pálivou papriku a dobře promíchejte. Zalijte vývarem a nechte minimálně patnáct minut probublávat. Rýže by měla změknout na skus. Pokud je potřeba, přilijte vývar nebo vodu. Na posledních pět minut do paelly vmíchejte i krevety a hrášek. Osolte podle chuti, posypte petrželkou a ihned servírujte se skrojky citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu

Inspirujte se podobnými recepty