Paella s krevetami
Ingredience
olivový olej | |
1 | cibule, jemně nasekaná |
1 | červená paprika, na plátky |
1 | stroužek česneku, rozmělněný nožem |
150 g | rýže |
větší špetka šafránu | |
větší špetka pálivé papriky | |
400 ml | kuřecího vývaru |
150 g | velkých uvařených krevet (s hlavou i ocáskem) |
100 g | mraženého hrášku |
sůl | |
menší svazek hladkolisté petrželky | |
dílky citronu k podávání |
Postup přípravy
Jednu lžíci olivového oleje rozpalte v pánvi (ideálně širší pánvi na paellu), přidejte cibuli, nechte tři minuty zesklovatět, vsypte papriku a česnek a za občasného míchání opékejte do změknutí. Přidejte rýži, šafrán a pálivou papriku a dobře promíchejte. Zalijte vývarem a nechte minimálně patnáct minut probublávat. Rýže by měla změknout na skus. Pokud je potřeba, přilijte vývar nebo vodu. Na posledních pět minut do paelly vmíchejte i krevety a hrášek. Osolte podle chuti, posypte petrželkou a ihned servírujte se skrojky citronu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY