×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Ovesná kaše s rozinkami, jablky a lískovými oříšky

Další recepty a články

Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými...
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky
Americký apple pie
Americký apple pie
Americký apple pie
Americký apple pie
Jablečný krambl s medem
Jablečný krambl s...
Jablečný krambl s medem
Jablečný krambl s medem

Ovesná kaše s rozinkami, jablky a lískovými oříšky

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě s kopečkem smetany. Případně můžete ještě lehce posypat kakaem nebo skořicí.

Co budete potřebovat

1/4 litru mléka
1 lžíce vanilkového extraktu
75 g cukru
100 g ovesných vloček
1–2 lžíce másla
2–3 lžíce třtinového cukru
2 jablka
lískové oříšky
zakysaná smetana

Jak na to?

Vykročte ráno správnou nohou a začněte den správnou snídaní, jako je ovesná kaše s rozinkami, jablky a lískovými oříšky.

1) Mléko, vanilku a cukr dejte do středně velkého rendlíku a pomalu přiveďte k varu, vsypte ovesné vločky a povařte 2–3 minuty nebo do zhoustnutí.

2) Promíchejte a rozdělte do misek.

3) Máslo rozpusťte v pánvi, přisypte cukr a nechte zkaramelizovat a lehce zhoustnout.

4) Pak do pánve přidejte plátky jablek a lehce je opečte.

5) Pak je přendejte na kaši, posypejte sekanými lískovými oříšky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ovesná kaše s rozinkami, jablky a lískovými oříšky

Snídaně Velmi snadné Česká Sladká jídla Vaření Podzimní sklizeň jablek a hrušek Magazín 11/2012
(0)

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě s kopečkem smetany. Případně můžete ještě lehce posypat kakaem nebo skořicí.

Co budete potřebovat

1/4 litru mléka
1 lžíce vanilkového extraktu
75 g cukru
100 g ovesných vloček
1–2 lžíce másla
2–3 lžíce třtinového cukru
2 jablka
lískové oříšky
zakysaná smetana

Jak na to?

Vykročte ráno správnou nohou a začněte den správnou snídaní, jako je ovesná kaše s rozinkami, jablky a lískovými oříšky.

1) Mléko, vanilku a cukr dejte do středně velkého rendlíku a pomalu přiveďte k varu, vsypte ovesné vločky a povařte 2–3 minuty nebo do zhoustnutí.

2) Promíchejte a rozdělte do misek.

3) Máslo rozpusťte v pánvi, přisypte cukr a nechte zkaramelizovat a lehce zhoustnout.

4) Pak do pánve přidejte plátky jablek a lehce je opečte.

5) Pak je přendejte na kaši, posypejte sekanými lískovými oříšky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky
Americký apple pie
Americký apple pie
Americký apple pie
Americký apple pie
Jablečný krambl s medem
Jablečný krambl s medem
Jablečný krambl s medem
Jablečný krambl s medem

Inspirujte se podobnými recepty