Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKaramelové poháry s jablečným konfitem
Albert logoAlbert logo
  • Karamelové poháry s jablečným konfitem
Karamelové poháry s jablečným konfitem

Karamelové poháry s jablečným konfitem

Jablka voní všude kolem, proto jsme vymysleli dezert, který rozezní symfonii podzimních chutí s lehkým dotekem babího léta.
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Dezert

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 20 g
  • Jablko 800 g
  • Cukr třtinový 4 plž
  • Skořice mletá 1 plž
  • Muškátový květ mletý
  • Badyán mletý
  • Citron BIO 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Cukr krupicový 120 g
  • Sůl
  • Ovesné vločky 50 g
  • Vlašské ořechy 50 g
  • Máslo 20 g
  • Jablko 800 g
  • Cukr třtinový 4 plž
  • Skořice mletá 1 plž
  • Muškátový květ mletý
  • Badyán mletý
  • Citron BIO 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Cukr krupicový 120 g
  • Sůl
  • Ovesné vločky 50 g
  • Vlašské ořechy 50 g

Příprava

1
Oloupejte 700 g jablek, zbavte je jádřinců a nakrájejte na kostičky 1,5 × 1,5 cm.
2
Smíchejte s třtinovým cukrem, skořicí, muškátovým květem a badyánem.
3
Nastrouhejte kůru z bio citronu a vymačkejte šťávu. Vše dobře promíchejte a dejte do pekáčku. Jablka pečte na 200 °C cca 20–30 minut, až změknou a zkaramelizují. Vyndejte a nechte vychladnout.
4
Mezitím usušte jemně nakrájené plátky zbylého jablka rozprostřené na plechu s pečicím papírem v troubě na 160 °C cca 30–40 minut dle tloušťky.
5
Na karamel si připravte pánvičku. Do ní vložte cukr krystal a nechte ho na plameni zkaramelizovat. Mezitím zahřejte 100 ml smetany ke šlehání v mikrovlnce do horka. Až cukr zkaramelizuje, stáhněte ho z plotny a pomalu postupně přilévejte za stálého míchání horkou smetanu, nakonec přidejte máslo a špetku soli. Nechte v misce vychladnout do pokojové teploty.
6
Připravte skleničky. Do 2/3 vložte jablka, pak lžíci karamelu. Na pánvi opražte nasekané vlašské ořechy spolu s vločkami a vsypte na karamel. Nakonec ušlehejte zbylou šlehačku dotuha a zakryjte jablky s karamelem. Vše ozdobte plátkem jablka.
1
Oloupejte 700 g jablek, zbavte je jádřinců a nakrájejte na kostičky 1,5 × 1,5 cm.
2
Smíchejte s třtinovým cukrem, skořicí, muškátovým květem a badyánem.
3
Nastrouhejte kůru z bio citronu a vymačkejte šťávu. Vše dobře promíchejte a dejte do pekáčku. Jablka pečte na 200 °C cca 20–30 minut, až změknou a zkaramelizují. Vyndejte a nechte vychladnout.
4
Mezitím usušte jemně nakrájené plátky zbylého jablka rozprostřené na plechu s pečicím papírem v troubě na 160 °C cca 30–40 minut dle tloušťky.
5
Na karamel si připravte pánvičku. Do ní vložte cukr krystal a nechte ho na plameni zkaramelizovat. Mezitím zahřejte 100 ml smetany ke šlehání v mikrovlnce do horka. Až cukr zkaramelizuje, stáhněte ho z plotny a pomalu postupně přilévejte za stálého míchání horkou smetanu, nakonec přidejte máslo a špetku soli. Nechte v misce vychladnout do pokojové teploty.
6
Připravte skleničky. Do 2/3 vložte jablka, pak lžíci karamelu. Na pánvi opražte nasekané vlašské ořechy spolu s vločkami a vsypte na karamel. Nakonec ušlehejte zbylou šlehačku dotuha a zakryjte jablky s karamelem. Vše ozdobte plátkem jablka.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.