
Masový kotlík

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Táborák
Ingredience
Složení 6 porcí
- Špek 150 g
- Cibule 6 ks
- Sádlo 1,5 plž
- Paprika mletá sladká
- Sůl
- Hovězí plec 1 kg
- Kmín celý
- Pepř
- Nové koření
- Majoránka sušená
- Vepřová plec 1 kg
- Paprika červená 4 ks
- Rajčata v plechovce 400 g
- Petrželka čerstvá 1 svaz.
- Brambory 750 g
- Bageta francouzská
- Feferonky 1 ks
- Klobása 3 ks
- Chléb
- Špek 150 g
- Cibule 6 ks
- Sádlo 1,5 plž
- Paprika mletá sladká
- Sůl
- Hovězí plec 1 kg
- Kmín celý
- Pepř
- Nové koření
- Majoránka sušená
- Vepřová plec 1 kg
- Paprika červená 4 ks
- Rajčata v plechovce 400 g
- Petrželka čerstvá 1 svaz.
- Brambory 750 g
Příprava
- 1V kotlíku nechte rozpustit většinu sádla, přidejte kostičky špeku a v momentě, kdy se krásně rozvoní, přisypte cibuli nakrájenou na kostičky. Osmahněte ji dorůžova a zaprašte trochou mleté papriky.
- 2Přidejte hovězí maso, nechte ho zhnědnout a zatáhnout a ještě chvíli opékejte. Podle chuti přidejte sůl, pepř, majoránku, kmín a nové koření a kotlík do poloviny zalijte vodou.
- 3Po půlhodině za občasného míchání přidejte kostičky vepřového plecka, krátce opečené na zbylém sádle. Vařte dalších 45 minut.
- 4Když je maso skoro měkké, přidejte do kotlíku nakrájenou papriku, rajčata a brambory. Guláš doplňte vodou, aby brambory byly potopené, a vařte dvacet minut.
- 5Nakonec přidejte klobásu nakrájenou na kolečka.
- 6Směs zahustěte strouhaným chlebem, povařte deset minut a dochuťte solí, feferonkou a zasypte sekanou petrželkou. Pak guláš sundejte z ohně a zakrytý, ale ne neprodyšně, nechte půlhodinku odstát.
- 7Podávejte s chlebem nebo bagetou.
- 1V kotlíku nechte rozpustit většinu sádla, přidejte kostičky špeku a v momentě, kdy se krásně rozvoní, přisypte cibuli nakrájenou na kostičky. Osmahněte ji dorůžova a zaprašte trochou mleté papriky.
- 2Přidejte hovězí maso, nechte ho zhnědnout a zatáhnout a ještě chvíli opékejte. Podle chuti přidejte sůl, pepř, majoránku, kmín a nové koření a kotlík do poloviny zalijte vodou.
- 3Po půlhodině za občasného míchání přidejte kostičky vepřového plecka, krátce opečené na zbylém sádle. Vařte dalších 45 minut.
- 4Když je maso skoro měkké, přidejte do kotlíku nakrájenou papriku, rajčata a brambory. Guláš doplňte vodou, aby brambory byly potopené, a vařte dvacet minut.
- 5Nakonec přidejte klobásu nakrájenou na kolečka.
- 6Směs zahustěte strouhaným chlebem, povařte deset minut a dochuťte solí, feferonkou a zasypte sekanou petrželkou. Pak guláš sundejte z ohně a zakrytý, ale ne neprodyšně, nechte půlhodinku odstát.
- 7Podávejte s chlebem nebo bagetou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.