×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Oříškové řezy

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky

Oříškové řezy

Co budete potřebovat

6 bílků
100 g moučkového cukru
200 g vlašských ořechů
100 g vlašských ořechů
Na krém:
6 žloutků
100 ml smetany ke šlehání
150 g moučkového cukru
150 g másla

Jak na to?

Bílky ušlehejte ručním elektrickým šlehačem dotuha, přidejte k nim cukr a nakonec vmíchejte namleté ořechy. Vzniklou hmotu přendejte na plech o rozměrech asi 30 x 20 cm vyložený pečicím papírem. Při 150 °C pečte asi 20 minut. Vyndejte z trouby, nechte vychladnout a nakonec korpus horizontálně rozřízněte na dva pláty. Vrhněte se na krém: žloutky postupně zašlehávejte do šlehačky, přidejte cukr a na mírném ohni zahřívejte asi 2–3 minuty, nikdy však nevařte. Nechte vychladnout a teprve do studeného krému postupně zašlehejte máslo. První díl korpusu potřete polovinou krému, posypte polovinou nasekaných ořechů, přiklopte druhým dílem korpusu, potřete zbylým krémem a posypte zbylými ořechy. Podávejte nakrájené.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Oříškové řezy

Dezert Snadné Česká Magazín 11/2012
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

6 bílků
100 g moučkového cukru
200 g vlašských ořechů
100 g vlašských ořechů
Na krém:
6 žloutků
100 ml smetany ke šlehání
150 g moučkového cukru
150 g másla

Jak na to?

Bílky ušlehejte ručním elektrickým šlehačem dotuha, přidejte k nim cukr a nakonec vmíchejte namleté ořechy. Vzniklou hmotu přendejte na plech o rozměrech asi 30 x 20 cm vyložený pečicím papírem. Při 150 °C pečte asi 20 minut. Vyndejte z trouby, nechte vychladnout a nakonec korpus horizontálně rozřízněte na dva pláty. Vrhněte se na krém: žloutky postupně zašlehávejte do šlehačky, přidejte cukr a na mírném ohni zahřívejte asi 2–3 minuty, nikdy však nevařte. Nechte vychladnout a teprve do studeného krému postupně zašlehejte máslo. První díl korpusu potřete polovinou krému, posypte polovinou nasekaných ořechů, přiklopte druhým dílem korpusu, potřete zbylým krémem a posypte zbylými ořechy. Podávejte nakrájené.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat