Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

285 g krupicového cukru
4 vejce
125 ml mléka
60 ml citronové šťávy
1 lžíce biocitronové kůry
2 lžičky kukuřičného škrobu
30 g másla
1 lžička vanilkového extraktu
55 g mletých lískových oříšků
600 ml smetany ke šlehání
55 g lískových ořechů

Postup přípravy

1) Troubu předehřejte na 160 °C.

2) Plech o rozměrech asi 35 x 25 cm vyložte pečicím papírem.

3) V rendlíku smíchejte 215 g cukru, žloutky, mléko, citronovou šťávu i kůru, kukuřičný škrob a máslo a na nejmírnějším ohni zahřívejte 3 až 5 minut, aby směs zhoustla.

4) Přelijte do misky, přetáhněte potravinářskou fólií a chlaďte 30 minut v lednici.

5) Mezitím ušlehejte bílky dotuha, přidejte vanilkový extrakt a zbylý cukr a ušlehejte do lesklého sněhu.

6) Nakonec vmíchejte lískové oříšky a nadýchanou hmotu rozprostřete na plech.

7) Pečte 30 až 35 minut, a poté nechte chladnout 15 minut.

8) Pak rozkrájejte korpus na 4 obdélníky. První položte na servírovací podnos, navrch dejte čtvrtinu citronového krému, na něj čtvrtinu šlehačky, další plát a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Horní část šlehačky posypte ořechy. Ihned podávejte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty