Ořechový dort se šlehačkou
Ingredience
285 g | krupicového cukru |
4 | vejce |
125 ml | mléka |
60 ml | citronové šťávy |
1 | lžíce biocitronové kůry |
2 | lžičky kukuřičného škrobu |
30 g | másla |
1 | lžička vanilkového extraktu |
55 g | mletých lískových oříšků |
600 ml | smetany ke šlehání |
55 g | lískových ořechů |
Postup přípravy
1) Troubu předehřejte na 160 °C.
2) Plech o rozměrech asi 35 x 25 cm vyložte pečicím papírem.
3) V rendlíku smíchejte 215 g cukru, žloutky, mléko, citronovou šťávu i kůru, kukuřičný škrob a máslo a na nejmírnějším ohni zahřívejte 3 až 5 minut, aby směs zhoustla.
4) Přelijte do misky, přetáhněte potravinářskou fólií a chlaďte 30 minut v lednici.
5) Mezitím ušlehejte bílky dotuha, přidejte vanilkový extrakt a zbylý cukr a ušlehejte do lesklého sněhu.
6) Nakonec vmíchejte lískové oříšky a nadýchanou hmotu rozprostřete na plech.
7) Pečte 30 až 35 minut, a poté nechte chladnout 15 minut.
8) Pak rozkrájejte korpus na 4 obdélníky. První položte na servírovací podnos, navrch dejte čtvrtinu citronového krému, na něj čtvrtinu šlehačky, další plát a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Horní část šlehačky posypte ořechy. Ihned podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY