Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Ořechové mikulášské hvězdy s citronovou polevou

Další recepty a články

Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s...
Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s citronovou...
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové...
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky

Ořechové mikulášské hvězdy s citronovou polevou

Co budete potřebovat

20 g hladké mouky
1 vanilkové linecké těsto Albert
300 g cukru moučky
1 bio citron
50 g pistácií
50 g brusinek
50 g lískových ořechů

Jak na to?

1. Vál pomoučněte a linecké těsto vyválejte na placku silnou 3 mm. Z placky vykrojte vykrajovátkem hvězdy o velikosti 8 cm. Ze středu vykrojte menší hvězdy o velikosti 3 cm. Hvězdy přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 7 minut dozlatova.

2. Po upečení vyndejte sušenky z trouby a nechte vychladnout na mřížce.

3. Do misky vsypte cukr, přidejte nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu a 2 lžičky citronové šťávy. Metličkou promíchejte na hladkou lesklou polevu.

4. Pistácie, brusinky a lískové ořechy nasekejte nahrubo a dejte stranou.

5. Hvězdy postupně shora namočte opatrně do polevy, případně polevu rozetřete lžičkou. Přendejte na mřížku a posypte směsí suchých plodů. Nechte zaschnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ořechové mikulášské hvězdy s citronovou polevou

Dezert Snadné Cukroví Pro děti Vegetariánské Magazín 11/2021 Počet porcí: 16
(0)

Co budete potřebovat

20 g hladké mouky
1 vanilkové linecké těsto Albert
300 g cukru moučky
1 bio citron
50 g pistácií
50 g brusinek
50 g lískových ořechů

Jak na to?

1. Vál pomoučněte a linecké těsto vyválejte na placku silnou 3 mm. Z placky vykrojte vykrajovátkem hvězdy o velikosti 8 cm. Ze středu vykrojte menší hvězdy o velikosti 3 cm. Hvězdy přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 7 minut dozlatova.

2. Po upečení vyndejte sušenky z trouby a nechte vychladnout na mřížce.

3. Do misky vsypte cukr, přidejte nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu a 2 lžičky citronové šťávy. Metličkou promíchejte na hladkou lesklou polevu.

4. Pistácie, brusinky a lískové ořechy nasekejte nahrubo a dejte stranou.

5. Hvězdy postupně shora namočte opatrně do polevy, případně polevu rozetřete lžičkou. Přendejte na mřížku a posypte směsí suchých plodů. Nechte zaschnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s citronovou...
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty