Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Opečené bio chleby s bio hummusem a rajčátky

Opečené bio chleby s bio hummusem a rajčátky

Ingredience

2 stroužky česneku NP Bio
4 lžíce balzamikového octa
4 lžíce olivového oleje NP Bio
500 g keříkových rajčat NP Bio
sůl
pepř
1 žitnopšeničný chléb NP Bio
2 balení hummusů klasik NP Bio
100 g slunečnicových semínek

Postup přípravy

1. Stroužky česneku oloupejte a prolisujte do misky. Přidejte balzamiko a olivový olej a vše dobře metličkou promíchejte.

2. Rajčata i s větvičkami vložte do zapékací mísy a zalijte je balzamikovou směsí. Osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut, dokud nezměknou.

3. Chléb nakrájejte na plátky a opečte nasucho v pánvi nebo v topinkovači. Pak ho bohatě namažte hummusem a na každý opečený plátek položte větvičku pečených keříkových cherry rajčat. Zakápněte výpekem ze zapékací mísy.

4. Na pánvi nasucho opražte slunečnicová semínka a posypte jimi chleby. Můžete navíc dochutit čerstvě namletým pepřem. Pečené chleby podávejte ještě teplé.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty