ReceptyMerguez klobásky s pikantním chřestem
Albert logo
  • Merguez klobásky s pikantním chřestem

Merguez klobásky s pikantním chřestem

Merguez klobásky s pikantním chřestem
Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Francouzská
Bez laktózy
Grilování
Večeře

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sůl
  • Chřest zelený 600 g
  • Chilli paprička 2 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Pepř
  • Klobásy Merguez 540 g
  • Sůl
  • Chřest zelený 600 g
  • Chilli paprička 2 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Pepř
  • Klobásy Merguez 540 g

Příprava

  1. 1
    Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Jakmile voda začne vřít, přidejte 600 g zeleného chřestu a povařte ho 2 minuty. Poté chřest ihned sceďte a vložte do mísy s ledovou vodou, aby zůstal krásně křupavý.
  2. 2
    Na dresink omyjte a rozpulte 2 chilli papričky, odstraňte semínka a nakrájejte je na nudličky. V rendlíku rozehřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájené chilli papričky a prohřívejte je 2–3 minuty, aby uvolnily svou intenzivní vůni. Poté přelijte ochucený olej do misky, přidejte lžíci balzamikového octa, osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
  3. 3
    Uvařený chřest sceďte, propláchněte horkou vodou a přendejte do mísy. Zalijte připraveným chilli dresinkem a dobře promíchejte, aby se chřest rovnoměrně obalil.
  4. 4
    Merguez klobásky vložte na rozpálený gril a přiklopte je. Grilujte 6 minut z každé strany, dokud nezískají zlatavou barvu. Podávejte s pikantním chřestem a vychutnejte si tuto dokonalou kombinaci chutí.
  1. 1
    Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Jakmile voda začne vřít, přidejte 600 g zeleného chřestu a povařte ho 2 minuty. Poté chřest ihned sceďte a vložte do mísy s ledovou vodou, aby zůstal krásně křupavý.
  2. 2
    Na dresink omyjte a rozpulte 2 chilli papričky, odstraňte semínka a nakrájejte je na nudličky. V rendlíku rozehřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájené chilli papričky a prohřívejte je 2–3 minuty, aby uvolnily svou intenzivní vůni. Poté přelijte ochucený olej do misky, přidejte lžíci balzamikového octa, osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
  3. 3
    Uvařený chřest sceďte, propláchněte horkou vodou a přendejte do mísy. Zalijte připraveným chilli dresinkem a dobře promíchejte, aby se chřest rovnoměrně obalil.
  4. 4
    Merguez klobásky vložte na rozpálený gril a přiklopte je. Grilujte 6 minut z každé strany, dokud nezískají zlatavou barvu. Podávejte s pikantním chřestem a vychutnejte si tuto dokonalou kombinaci chutí.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 15 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.