
Merguez klobásky s pikantním chřestem

Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Francouzská
Bez laktózy
Grilování
Večeře
Ingredience
Složení 4 porce
- Sůl
- Chřest zelený 600 g
- Chilli paprička 2 ks
- Olej olivový 3 plž
- Balzamikový ocet 1 plž
- Pepř
- Klobásy Merguez 540 g
- Sůl
- Chřest zelený 600 g
- Chilli paprička 2 ks
- Olej olivový 3 plž
- Balzamikový ocet 1 plž
- Pepř
- Klobásy Merguez 540 g
Příprava
- 1Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Jakmile voda začne vřít, přidejte 600 g zeleného chřestu a povařte ho 2 minuty. Poté chřest ihned sceďte a vložte do mísy s ledovou vodou, aby zůstal krásně křupavý.
- 2Na dresink omyjte a rozpulte 2 chilli papričky, odstraňte semínka a nakrájejte je na nudličky. V rendlíku rozehřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájené chilli papričky a prohřívejte je 2–3 minuty, aby uvolnily svou intenzivní vůni. Poté přelijte ochucený olej do misky, přidejte lžíci balzamikového octa, osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
- 3Uvařený chřest sceďte, propláchněte horkou vodou a přendejte do mísy. Zalijte připraveným chilli dresinkem a dobře promíchejte, aby se chřest rovnoměrně obalil.
- 4Merguez klobásky vložte na rozpálený gril a přiklopte je. Grilujte 6 minut z každé strany, dokud nezískají zlatavou barvu. Podávejte s pikantním chřestem a vychutnejte si tuto dokonalou kombinaci chutí.
- 1Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Jakmile voda začne vřít, přidejte 600 g zeleného chřestu a povařte ho 2 minuty. Poté chřest ihned sceďte a vložte do mísy s ledovou vodou, aby zůstal krásně křupavý.
- 2Na dresink omyjte a rozpulte 2 chilli papričky, odstraňte semínka a nakrájejte je na nudličky. V rendlíku rozehřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájené chilli papričky a prohřívejte je 2–3 minuty, aby uvolnily svou intenzivní vůni. Poté přelijte ochucený olej do misky, přidejte lžíci balzamikového octa, osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
- 3Uvařený chřest sceďte, propláchněte horkou vodou a přendejte do mísy. Zalijte připraveným chilli dresinkem a dobře promíchejte, aby se chřest rovnoměrně obalil.
- 4Merguez klobásky vložte na rozpálený gril a přiklopte je. Grilujte 6 minut z každé strany, dokud nezískají zlatavou barvu. Podávejte s pikantním chřestem a vychutnejte si tuto dokonalou kombinaci chutí.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.