×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Omeleta se slaninou

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové...
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot...
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem

Omeleta se slaninou

Co budete potřebovat

olej na potření pečicího papíru
8 vajec
250 ml mléka
50 g mouky
200 g čerstvého špenátu, pokrájeného
8 plátků slaniny, nakrájených nadrobno
3 jarní cibulky, nakrájené najemno
100 g strouhaného sýra (čedaru, eidamu...)
salsa a k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte pekáč pečicím papírem, tak aby papír přesahoval přes okraje a potřete ho olejem.

Vejce, mléko a mouku prošlehejte v misce a přidejte špenát, slaninu, cibulku a oregano. Vlijte do pekáče a pečte 14–16 minut, aby omeleta po okrajích začala tuhnout. Posypte sýrem a ještě 2 minuty zapékejte. Omeletu ihned srolujte. Začněte od krátké strany a postupně odlupujte pečicí papír. Přeneste na tác a nakrájejte na kolečka. Podávejte se salsou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Omeleta se slaninou

Svačina Snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

olej na potření pečicího papíru
8 vajec
250 ml mléka
50 g mouky
200 g čerstvého špenátu, pokrájeného
8 plátků slaniny, nakrájených nadrobno
3 jarní cibulky, nakrájené najemno
100 g strouhaného sýra (čedaru, eidamu...)
salsa a k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte pekáč pečicím papírem, tak aby papír přesahoval přes okraje a potřete ho olejem.

Vejce, mléko a mouku prošlehejte v misce a přidejte špenát, slaninu, cibulku a oregano. Vlijte do pekáče a pečte 14–16 minut, aby omeleta po okrajích začala tuhnout. Posypte sýrem a ještě 2 minuty zapékejte. Omeletu ihned srolujte. Začněte od krátké strany a postupně odlupujte pečicí papír. Přeneste na tác a nakrájejte na kolečka. Podávejte se salsou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem

Inspirujte se podobnými recepty