Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

120 ml olivového oleje
6 stroužků česneku, oloupaných a rozetřených
50 g ančoviček, rozetřených na pastu
špetka chilli
120 g másla, nakrájeného na kostičky
400 g vřeten
sůl a pepř
NA OZDOBU
hrst nasekané petrželky
červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná
hoblinky parmazánu

Postup přípravy

Ve větší pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm 2–3 minuty dozlatova rozetřený česnek. Přidejte ančovičkovou pastu a chilli a opékejte zhruba dalších 5 minut. Snižte plamen, vmíchejte postupně máslo a míchejte, dokud nevznikne hladká omáčka. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je a přidejte spolu s petrželkou a papričkou do pánve, vše zlehka promíchejte, rozdělte na talíře a posypte parmazánem.

Pomohl vám recept?
4hodnocení2

Další videorecepty