Když potřebujete po svátcích trochu odlehčit, tento japonský okurkový salát je správnou volbou. Samotní Japonci ho berou jako postní jídlo. Je vhodný jako příloha, spolu s tofu, rybou nebo masem.
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Asijská
Bezlepkové
Ingredience
Složení
4 porce
Salátová okurka 2 ks
Cukr třtinový 1 plž
Rýžový ocet 50 ml
Sůl
Sezam 2 plž
Salátová okurka 2 ks
Cukr třtinový 1 plž
Rýžový ocet 50 ml
Sůl
Sezam 2 plž
Příprava
1
Okurky oloupejte, rozřízněte na půlky a pomocí lžičky odstraňte semínka. Poté škrabkou nakrájejte na tenké plátky. Rozložte na papírový ubrousek a okurky osušte.
2
Smíchejte ocet, cukr, sůl a sezamová semínka. Přidejte nakrájené okurky a promíchejte.
1
Okurky oloupejte, rozřízněte na půlky a pomocí lžičky odstraňte semínka. Poté škrabkou nakrájejte na tenké plátky. Rozložte na papírový ubrousek a okurky osušte.
2
Smíchejte ocet, cukr, sůl a sezamová semínka. Přidejte nakrájené okurky a promíchejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!