×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ochucené oleje

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Ochucené oleje

Co budete potřebovat

1–2 litry kvalitního olivového oleje (podle velikosti lahviček)
Na rozmarýnový olej:
1–2 snítky rozmarýnu
kuličky černého a růžového pepře
Na česnekový olej:
3 stroužky česneku
2–3 malé sušené chilli papričky
2 snítky bazalky
Na tymiánový olej:
2 snítky tymiánu
silnější plátek citronové kůry
3 kuličky jalovce

Jak na to?

Připravte si tři středně velké lahvičky s víčkem. Do první dejte snítky rozmarýnu a kuličky černého i růžového pepře, do druhé oloupané stroužky česneku, papričky a bazalku a do poslední snítky tymiánu, plátek citronové kůry a kuličky jalovce. Nakonec všechny zalijte olivovým olejem. Víčka můžete překryt papírem a obmotat barevnou stužkou nebo provázkem. Pokud ke každé lahvičce přiložíte štítek s ingrediencemi uvnitř, bude dárek dokonaly.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ochucené oleje

Velmi snadné Česká Chuťovky Bazalka , Rozmarýn , Tymián , Chilli paprička Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

1–2 litry kvalitního olivového oleje (podle velikosti lahviček)
Na rozmarýnový olej:
1–2 snítky rozmarýnu
kuličky černého a růžového pepře
Na česnekový olej:
3 stroužky česneku
2–3 malé sušené chilli papričky
2 snítky bazalky
Na tymiánový olej:
2 snítky tymiánu
silnější plátek citronové kůry
3 kuličky jalovce

Jak na to?

Připravte si tři středně velké lahvičky s víčkem. Do první dejte snítky rozmarýnu a kuličky černého i růžového pepře, do druhé oloupané stroužky česneku, papričky a bazalku a do poslední snítky tymiánu, plátek citronové kůry a kuličky jalovce. Nakonec všechny zalijte olivovým olejem. Víčka můžete překryt papírem a obmotat barevnou stužkou nebo provázkem. Pokud ke každé lahvičce přiložíte štítek s ingrediencemi uvnitř, bude dárek dokonaly.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty