Další recepty a články
Obrácený jablečný koláč
Co budete potřebovat
Jak na to?
Rozehřejte troubu na 170°C. Jablka zbavte slupky a jádřinců. Nakrájejte je na půlměsíčky. Pánev rozpalte na středním plameni a přidejte 50 g másla a 5 lžic třtinového cukru. Míchejte, dokud nevznikne karamel. Poté pánev odstavte z plotny. Pánev s karamelem vyskládejte nakrájenými jablky a zasypte 2 lžícemi třtinového cukru. Dejte péct do vyhřáté trouby na 10 minut. Do mísy dejte 75 g másla o pokojové teplotě a přidejte 5 lžic třtinového cukru. Pomocí vidličky nebo metličky utřete v hladký krém. Přidejte 3 žloutky a dobře promíchejte. Do krému vmíchejte 3 lžíce zakysané smetany, vanilkový extrakt a mletou skořice. Přidejte 8 lžic mouky, prášek do pečiva a důkladně promíchejte, aby vám vzniklo hladké těsto. Nakonec vyšlehejte z bílků sníh a opatrně ho vpracujte do těsta. Po 10 minutách vytáhněte pánev s jablky a karamelem z trouby a zalijte je těstem. Pečte na 170°C 30 minut. Po upečení objeďte okraje koláče nožem, aby šel lépe vyklopit. Na pánev přiložte talíř a obraťte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Obrácený jablečný koláč
Co budete potřebovat
Jak na to?
Rozehřejte troubu na 170°C. Jablka zbavte slupky a jádřinců. Nakrájejte je na půlměsíčky. Pánev rozpalte na středním plameni a přidejte 50 g másla a 5 lžic třtinového cukru. Míchejte, dokud nevznikne karamel. Poté pánev odstavte z plotny. Pánev s karamelem vyskládejte nakrájenými jablky a zasypte 2 lžícemi třtinového cukru. Dejte péct do vyhřáté trouby na 10 minut. Do mísy dejte 75 g másla o pokojové teplotě a přidejte 5 lžic třtinového cukru. Pomocí vidličky nebo metličky utřete v hladký krém. Přidejte 3 žloutky a dobře promíchejte. Do krému vmíchejte 3 lžíce zakysané smetany, vanilkový extrakt a mletou skořice. Přidejte 8 lžic mouky, prášek do pečiva a důkladně promíchejte, aby vám vzniklo hladké těsto. Nakonec vyšlehejte z bílků sníh a opatrně ho vpracujte do těsta. Po 10 minutách vytáhněte pánev s jablky a karamelem z trouby a zalijte je těstem. Pečte na 170°C 30 minut. Po upečení objeďte okraje koláče nožem, aby šel lépe vyklopit. Na pánev přiložte talíř a obraťte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio