Obrácený jablečný koláč
Ingredience
3 ks jablka | |
50 g másla | |
7 lžic třtinového cukru | |
Na těsto: | |
8 lžic hladké mouky | |
75 g másla pokojové teploty | |
5 lžic třtinového cukru | |
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť) | |
3 lžíce zakysané smetany | |
1 lžička vanilkový extrakt | |
2 lžičky prášku do pečiva | |
1 lžička mleté skořice |
Postup přípravy
Rozehřejte troubu na 170°C. Jablka zbavte slupky a jádřinců. Nakrájejte je na půlměsíčky. Pánev rozpalte na středním plameni a přidejte 50 g másla a 5 lžic třtinového cukru. Míchejte, dokud nevznikne karamel. Poté pánev odstavte z plotny. Pánev s karamelem vyskládejte nakrájenými jablky a zasypte 2 lžícemi třtinového cukru. Dejte péct do vyhřáté trouby na 10 minut. Do mísy dejte 75 g másla o pokojové teplotě a přidejte 5 lžic třtinového cukru. Pomocí vidličky nebo metličky utřete v hladký krém. Přidejte 3 žloutky a dobře promíchejte. Do krému vmíchejte 3 lžíce zakysané smetany, vanilkový extrakt a mletou skořice. Přidejte 8 lžic mouky, prášek do pečiva a důkladně promíchejte, aby vám vzniklo hladké těsto. Nakonec vyšlehejte z bílků sníh a opatrně ho vpracujte do těsta. Po 10 minutách vytáhněte pánev s jablky a karamelem z trouby a zalijte je těstem. Pečte na 170°C 30 minut. Po upečení objeďte okraje koláče nožem, aby šel lépe vyklopit. Na pánev přiložte talíř a obraťte.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY