×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Obrácený jablečný koláč

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Obrácený jablečný koláč

Co budete potřebovat

3 ks jablka
50 g másla
7 lžic třtinového cukru
Na těsto:
8 lžic hladké mouky
75 g másla pokojové teploty
5 lžic třtinového cukru
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
3 lžíce zakysané smetany
1 lžička vanilkový extrakt
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 170°C. Jablka zbavte slupky a jádřinců. Nakrájejte je na půlměsíčky. Pánev rozpalte na středním plameni a přidejte 50 g másla a 5 lžic třtinového cukru. Míchejte, dokud nevznikne karamel. Poté pánev odstavte z plotny. Pánev s karamelem vyskládejte nakrájenými jablky a zasypte 2 lžícemi třtinového cukru. Dejte péct do vyhřáté trouby na 10 minut. Do mísy dejte 75 g másla o pokojové teplotě a přidejte 5 lžic třtinového cukru. Pomocí vidličky nebo metličky utřete v hladký krém. Přidejte 3 žloutky a dobře promíchejte. Do krému vmíchejte 3 lžíce zakysané smetany, vanilkový extrakt a mletou skořice. Přidejte 8 lžic mouky, prášek do pečiva a důkladně promíchejte, aby vám vzniklo hladké těsto. Nakonec vyšlehejte z bílků sníh a opatrně ho vpracujte do těsta. Po 10 minutách vytáhněte pánev s jablky a karamelem z trouby a zalijte je těstem. Pečte na 170°C 30 minut. Po upečení objeďte okraje koláče nožem, aby šel lépe vyklopit. Na pánev přiložte talíř a obraťte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obrácený jablečný koláč

Dezert Snadné Moučníky a koláče Videorecept
(0)

Co budete potřebovat

3 ks jablka
50 g másla
7 lžic třtinového cukru
Na těsto:
8 lžic hladké mouky
75 g másla pokojové teploty
5 lžic třtinového cukru
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
3 lžíce zakysané smetany
1 lžička vanilkový extrakt
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 170°C. Jablka zbavte slupky a jádřinců. Nakrájejte je na půlměsíčky. Pánev rozpalte na středním plameni a přidejte 50 g másla a 5 lžic třtinového cukru. Míchejte, dokud nevznikne karamel. Poté pánev odstavte z plotny. Pánev s karamelem vyskládejte nakrájenými jablky a zasypte 2 lžícemi třtinového cukru. Dejte péct do vyhřáté trouby na 10 minut. Do mísy dejte 75 g másla o pokojové teplotě a přidejte 5 lžic třtinového cukru. Pomocí vidličky nebo metličky utřete v hladký krém. Přidejte 3 žloutky a dobře promíchejte. Do krému vmíchejte 3 lžíce zakysané smetany, vanilkový extrakt a mletou skořice. Přidejte 8 lžic mouky, prášek do pečiva a důkladně promíchejte, aby vám vzniklo hladké těsto. Nakonec vyšlehejte z bílků sníh a opatrně ho vpracujte do těsta. Po 10 minutách vytáhněte pánev s jablky a karamelem z trouby a zalijte je těstem. Pečte na 170°C 30 minut. Po upečení objeďte okraje koláče nožem, aby šel lépe vyklopit. Na pánev přiložte talíř a obraťte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty