Obrácený broskvový koláč s karamelem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 190 °C. Čtvercový plech 22×22 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
V rendlíku na středním plamenu rozehřejte 150 g cukru, špetku soli a 1 a ½ lžíce vody. Jakmile se cukr rozpustí a je zlatavý (trvá to asi 5 minut), nalijte ho rychle do připraveného plechu a ihned na něj naskládejte připravené broskve. Máslo utřete se zbývajícím cukrem, zapracujte po jednom vejce a vanilkový extrakt. Pak střídavě přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli a podmáslí.
Zpracované hladké těsto nalijte na broskve v pekáči. Překryjte alobalem a pečte zhruba 50 minut. Pak nechte koláč 15 minut odpočinout a převraťte ho na servírovací talíř. Podávejte s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Obrácený broskvový koláč s karamelem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 190 °C. Čtvercový plech 22×22 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
V rendlíku na středním plamenu rozehřejte 150 g cukru, špetku soli a 1 a ½ lžíce vody. Jakmile se cukr rozpustí a je zlatavý (trvá to asi 5 minut), nalijte ho rychle do připraveného plechu a ihned na něj naskládejte připravené broskve. Máslo utřete se zbývajícím cukrem, zapracujte po jednom vejce a vanilkový extrakt. Pak střídavě přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli a podmáslí.
Zpracované hladké těsto nalijte na broskve v pekáči. Překryjte alobalem a pečte zhruba 50 minut. Pak nechte koláč 15 minut odpočinout a převraťte ho na servírovací talíř. Podávejte s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio