×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Obrácený broskvový koláč s karamelem

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Obrácený broskvový koláč s karamelem

Co budete potřebovat

250 g krupicového cukru
špetka soli
4 větší ploché broskve, bez pecky, nakrájené na kolečka
230 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
½ lžičky sody
120 g másla
2 velká vejce
1 lžička vanilkového extraktu
240 ml podmáslí
K PODÁVÁNÍ
oblíbená zmrzlina

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Čtvercový plech 22×22 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
V rendlíku na středním plamenu rozehřejte 150 g cukru, špetku soli a 1 a ½ lžíce vody. Jakmile se cukr rozpustí a je zlatavý (trvá to asi 5 minut), nalijte ho rychle do připraveného plechu a ihned na něj naskládejte připravené broskve. Máslo utřete se zbývajícím cukrem, zapracujte po jednom vejce a vanilkový extrakt. Pak střídavě přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli a podmáslí.
Zpracované hladké těsto nalijte na broskve v pekáči. Překryjte alobalem a pečte zhruba 50 minut. Pak nechte koláč 15 minut odpočinout a převraťte ho na servírovací talíř. Podávejte s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obrácený broskvový koláč s karamelem

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 6-8
Průměrné hodnocení 5 (9)

Co budete potřebovat

250 g krupicového cukru
špetka soli
4 větší ploché broskve, bez pecky, nakrájené na kolečka
230 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
½ lžičky sody
120 g másla
2 velká vejce
1 lžička vanilkového extraktu
240 ml podmáslí
K PODÁVÁNÍ
oblíbená zmrzlina

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Čtvercový plech 22×22 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
V rendlíku na středním plamenu rozehřejte 150 g cukru, špetku soli a 1 a ½ lžíce vody. Jakmile se cukr rozpustí a je zlatavý (trvá to asi 5 minut), nalijte ho rychle do připraveného plechu a ihned na něj naskládejte připravené broskve. Máslo utřete se zbývajícím cukrem, zapracujte po jednom vejce a vanilkový extrakt. Pak střídavě přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli a podmáslí.
Zpracované hladké těsto nalijte na broskve v pekáči. Překryjte alobalem a pečte zhruba 50 minut. Pak nechte koláč 15 minut odpočinout a převraťte ho na servírovací talíř. Podávejte s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty