×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Obrácený banánový koláč

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Obrácený banánový koláč

Co budete potřebovat

100 g změklého másla
8 lžic javorového sirupu
3 zralé banány
200 g světlého třtinového cukru
4 vejce
2 vanilkové lusky
200 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
100 g mletých mandlí
200 g hustého řeckého jogurtu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Máslem vymažte čtverhrannou koláčovou formu (o délce hrany cca 20 cm) a dno vyložte pečicím papírem. Na dno nalijte javorový sirup a třeba mašlovačkou jej vetřete i do rohů. Tři banány oloupejte a podélně rozřízněte a řeznou stranou dolů je vyskládejte na dno formy.
2. Ručním elektrickým šlehačem rozmixujte máslo, cukr, vejce, dřeň z vanilkových lusků a jeden lehce přezrálý banán. Pak ke směsi přimíchejte poslední, na kostičky nakrájený banán, mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, mleté mandle a jogurt. Těsto opatrně nalijte na banány na dně a pečte 45 minut až hodinu nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
3. Po upečení do koláče udělejte špejlí několik děr a potřete ho javorovým sirupem. Počkejte, až se vsákne, a teprve pak koláč vyklopte. Podávejte teplé.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obrácený banánový koláč

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 9/2012
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

100 g změklého másla
8 lžic javorového sirupu
3 zralé banány
200 g světlého třtinového cukru
4 vejce
2 vanilkové lusky
200 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
100 g mletých mandlí
200 g hustého řeckého jogurtu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Máslem vymažte čtverhrannou koláčovou formu (o délce hrany cca 20 cm) a dno vyložte pečicím papírem. Na dno nalijte javorový sirup a třeba mašlovačkou jej vetřete i do rohů. Tři banány oloupejte a podélně rozřízněte a řeznou stranou dolů je vyskládejte na dno formy.
2. Ručním elektrickým šlehačem rozmixujte máslo, cukr, vejce, dřeň z vanilkových lusků a jeden lehce přezrálý banán. Pak ke směsi přimíchejte poslední, na kostičky nakrájený banán, mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, mleté mandle a jogurt. Těsto opatrně nalijte na banány na dně a pečte 45 minut až hodinu nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
3. Po upečení do koláče udělejte špejlí několik děr a potřete ho javorovým sirupem. Počkejte, až se vsákne, a teprve pak koláč vyklopte. Podávejte teplé.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat