Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Obrácený banánový koláč

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Obrácený banánový koláč

Co budete potřebovat

100 g změklého másla
8 lžic javorového sirupu
3 zralé banány
200 g světlého třtinového cukru
4 vejce
2 vanilkové lusky
200 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
100 g mletých mandlí
200 g hustého řeckého jogurtu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Máslem vymažte čtverhrannou koláčovou formu (o délce hrany cca 20 cm) a dno vyložte pečicím papírem. Na dno nalijte javorový sirup a třeba mašlovačkou jej vetřete i do rohů. Tři banány oloupejte a podélně rozřízněte a řeznou stranou dolů je vyskládejte na dno formy.
2. Ručním elektrickým šlehačem rozmixujte máslo, cukr, vejce, dřeň z vanilkových lusků a jeden lehce přezrálý banán. Pak ke směsi přimíchejte poslední, na kostičky nakrájený banán, mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, mleté mandle a jogurt. Těsto opatrně nalijte na banány na dně a pečte 45 minut až hodinu nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
3. Po upečení do koláče udělejte špejlí několik děr a potřete ho javorovým sirupem. Počkejte, až se vsákne, a teprve pak koláč vyklopte. Podávejte teplé.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obrácený banánový koláč

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 9/2012
Průměrné hodnocení 4 (22)

Co budete potřebovat

100 g změklého másla
8 lžic javorového sirupu
3 zralé banány
200 g světlého třtinového cukru
4 vejce
2 vanilkové lusky
200 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
100 g mletých mandlí
200 g hustého řeckého jogurtu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Máslem vymažte čtverhrannou koláčovou formu (o délce hrany cca 20 cm) a dno vyložte pečicím papírem. Na dno nalijte javorový sirup a třeba mašlovačkou jej vetřete i do rohů. Tři banány oloupejte a podélně rozřízněte a řeznou stranou dolů je vyskládejte na dno formy.
2. Ručním elektrickým šlehačem rozmixujte máslo, cukr, vejce, dřeň z vanilkových lusků a jeden lehce přezrálý banán. Pak ke směsi přimíchejte poslední, na kostičky nakrájený banán, mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, mleté mandle a jogurt. Těsto opatrně nalijte na banány na dně a pečte 45 minut až hodinu nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
3. Po upečení do koláče udělejte špejlí několik děr a potřete ho javorovým sirupem. Počkejte, až se vsákne, a teprve pak koláč vyklopte. Podávejte teplé.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty