Obrácený banánový koláč
Ingredience
100 g | změklého másla |
8 | lžic javorového sirupu |
3 | zralé banány |
200 g | světlého třtinového cukru |
4 | vejce |
2 | vanilkové lusky |
200 g | hladké mouky |
1 | sáček kypřicího prášku do pečiva |
100 g | mletých mandlí |
200 g | hustého řeckého jogurtu |
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 160 °C. Máslem vymažte čtverhrannou koláčovou formu (o délce hrany cca 20 cm) a dno vyložte pečicím papírem. Na dno nalijte javorový sirup a třeba mašlovačkou jej vetřete i do rohů. Tři banány oloupejte a podélně rozřízněte a řeznou stranou dolů je vyskládejte na dno formy.
2. Ručním elektrickým šlehačem rozmixujte máslo, cukr, vejce, dřeň z vanilkových lusků a jeden lehce přezrálý banán. Pak ke směsi přimíchejte poslední, na kostičky nakrájený banán, mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, mleté mandle a jogurt. Těsto opatrně nalijte na banány na dně a pečte 45 minut až hodinu nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
3. Po upečení do koláče udělejte špejlí několik děr a potřete ho javorovým sirupem. Počkejte, až se vsákne, a teprve pak koláč vyklopte. Podávejte teplé.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY