
Novoroční polévka s čočkou beluga
Bohatství a zdraví po celý rok! Držíte doma tradici s čočkou? Vyzkoušejte ji v polévce trochu jinak podle našeho receptu v asijském stylu.
Ingredience
1 | petržel |
2 | mrkve |
1/4 | celeru |
2 | cibule |
5 cm | zázvoru |
500 g | kuřecích křídel |
250 g | kuřecích prsíček |
200 g | čočky beluga |
1 | lžíce olivového oleje |
150 g | cherry rajčat |
1 | limeta |
1 | lžíce rybí omáčky |
1 | lžíce hnědého cukru |
150 g | žampionů |
400 ml | kokosového mléka |
hrst čerstvého koriandru | |
chilli podle chuti |
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu očistěte, cibuli a zázvor oloupejte a dejte do hrnce. Přidejte kuřecí křídla a prsa, zalijte litrem a půl vody, aby bylo vše ponořené, a vařte zhruba 40 minut. Poté vyjměte zeleninu a křídla,do polévky je už nebudete potřebovat. Kuřecí prsa nechte vychladnout a pak natrhejte po vláknech. Vývar přeceďte.
Čočku uvařte podle návodu. Na pánvi rozehřejte olej a krátce orestujte přepůlená rajčata. Zakápněte limetovou šťávou, rybí omáčkou a posypte cukrem. Po pár minutách přidejte překrojené žampiony, rychle opečte a přesuňte do vývaru.
Do polévky vmíchejte kokosové mléko, uvařenou čočku a natrhané kuřecí maso. Už nevařte, jen dochuťte čerstvým koriandrem a chilli.
Pomohl vám recept?
12hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod