×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Novoroční polévka s čočkou beluga

Další recepty a články

Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso...
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Studená avokádová polévka
Studená avokádová...
Studená avokádová polévka
Studená avokádová polévka
Boršč
Boršč
Boršč
Boršč

Novoroční polévka s čočkou beluga

Co budete potřebovat

1 petržel
2 mrkve
1/4 celeru
2 cibule
5 cm zázvoru
500 g kuřecích křídel
250 g kuřecích prsíček
200 g čočky beluga
1 lžíce olivového oleje
150 g cherry rajčat
1 limeta
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce hnědého cukru
150 g žampionů
400 ml kokosového mléka
hrst čerstvého koriandru
chilli podle chuti

Jak na to?

Kořenovou zeleninu očistěte, cibuli a zázvor oloupejte a dejte do hrnce. Přidejte kuřecí křídla a prsa, zalijte litrem a půl vody, aby bylo vše ponořené, a vařte zhruba 40 minut. Poté vyjměte zeleninu a křídla,do polévky je už nebudete potřebovat. Kuřecí prsa nechte vychladnout a pak natrhejte po vláknech. Vývar přeceďte.
Čočku uvařte podle návodu. Na pánvi rozehřejte olej a krátce orestujte přepůlená rajčata. Zakápněte limetovou šťávou, rybí omáčkou a posypte cukrem. Po pár minutách přidejte překrojené žampiony, rychle opečte a přesuňte do vývaru.
Do polévky vmíchejte kokosové mléko, uvařenou čočku a natrhané kuřecí maso. Už nevařte, jen dochuťte čerstvým koriandrem a chilli.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Novoroční polévka s čočkou beluga

Polévka Velmi snadné Polévky Bezlepkové Bez laktózy Magazín 11/2017 (Vánoční speciál)
Průměrné hodnocení 4 (2)
Bohatství a zdraví po celý rok! Držíte doma tradici s čočkou? Vyzkoušejte ji v polévce trochu jinak podle našeho receptu v asijském stylu.

Co budete potřebovat

1 petržel
2 mrkve
1/4 celeru
2 cibule
5 cm zázvoru
500 g kuřecích křídel
250 g kuřecích prsíček
200 g čočky beluga
1 lžíce olivového oleje
150 g cherry rajčat
1 limeta
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce hnědého cukru
150 g žampionů
400 ml kokosového mléka
hrst čerstvého koriandru
chilli podle chuti

Jak na to?

Kořenovou zeleninu očistěte, cibuli a zázvor oloupejte a dejte do hrnce. Přidejte kuřecí křídla a prsa, zalijte litrem a půl vody, aby bylo vše ponořené, a vařte zhruba 40 minut. Poté vyjměte zeleninu a křídla,do polévky je už nebudete potřebovat. Kuřecí prsa nechte vychladnout a pak natrhejte po vláknech. Vývar přeceďte.
Čočku uvařte podle návodu. Na pánvi rozehřejte olej a krátce orestujte přepůlená rajčata. Zakápněte limetovou šťávou, rybí omáčkou a posypte cukrem. Po pár minutách přidejte překrojené žampiony, rychle opečte a přesuňte do vývaru.
Do polévky vmíchejte kokosové mléko, uvařenou čočku a natrhané kuřecí maso. Už nevařte, jen dochuťte čerstvým koriandrem a chilli.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Studená avokádová polévka
Studená avokádová polévka
Studená avokádová polévka
Studená avokádová polévka
Boršč
Boršč
Boršč
Boršč

Inspirujte se podobnými recepty