Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Novoroční polévka s čočkou beluga

Novoroční polévka s čočkou beluga

Bohatství a zdraví po celý rok! Držíte doma tradici s čočkou? Vyzkoušejte ji v polévce trochu jinak podle našeho receptu v asijském stylu.

Ingredience

1 petržel
2 mrkve
1/4 celeru
2 cibule
5 cm zázvoru
500 g kuřecích křídel
250 g kuřecích prsíček
200 g čočky beluga
1 lžíce olivového oleje
150 g cherry rajčat
1 limeta
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce hnědého cukru
150 g žampionů
400 ml kokosového mléka
hrst čerstvého koriandru
chilli podle chuti

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistěte, cibuli a zázvor oloupejte a dejte do hrnce. Přidejte kuřecí křídla a prsa, zalijte litrem a půl vody, aby bylo vše ponořené, a vařte zhruba 40 minut. Poté vyjměte zeleninu a křídla,do polévky je už nebudete potřebovat. Kuřecí prsa nechte vychladnout a pak natrhejte po vláknech. Vývar přeceďte.
Čočku uvařte podle návodu. Na pánvi rozehřejte olej a krátce orestujte přepůlená rajčata. Zakápněte limetovou šťávou, rybí omáčkou a posypte cukrem. Po pár minutách přidejte překrojené žampiony, rychle opečte a přesuňte do vývaru.
Do polévky vmíchejte kokosové mléko, uvařenou čočku a natrhané kuřecí maso. Už nevařte, jen dochuťte čerstvým koriandrem a chilli.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty