×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Novoroční polévka s čočkou beluga

Další recepty a články

Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso...
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč

Novoroční polévka s čočkou beluga

Co budete potřebovat

1 petržel
2 mrkve
1/4 celeru
2 cibule
5 cm zázvoru
500 g kuřecích křídel
250 g kuřecích prsíček
200 g čočky beluga
1 lžíce olivového oleje
150 g cherry rajčat
1 limeta
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce hnědého cukru
150 g žampionů
400 ml kokosového mléka
hrst čerstvého koriandru
chilli podle chuti

Jak na to?

Kořenovou zeleninu očistěte, cibuli a zázvor oloupejte a dejte do hrnce. Přidejte kuřecí křídla a prsa, zalijte litrem a půl vody, aby bylo vše ponořené, a vařte zhruba 40 minut. Poté vyjměte zeleninu a křídla,do polévky je už nebudete potřebovat. Kuřecí prsa nechte vychladnout a pak natrhejte po vláknech. Vývar přeceďte.
Čočku uvařte podle návodu. Na pánvi rozehřejte olej a krátce orestujte přepůlená rajčata. Zakápněte limetovou šťávou, rybí omáčkou a posypte cukrem. Po pár minutách přidejte překrojené žampiony, rychle opečte a přesuňte do vývaru.
Do polévky vmíchejte kokosové mléko, uvařenou čočku a natrhané kuřecí maso. Už nevařte, jen dochuťte čerstvým koriandrem a chilli.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Novoroční polévka s čočkou beluga

Polévka Velmi snadné Polévky Bezlepkové Bez laktózy Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)
Bohatství a zdraví po celý rok! Držíte doma tradici s čočkou? Vyzkoušejte ji v polévce trochu jinak podle našeho receptu v asijském stylu.

Co budete potřebovat

1 petržel
2 mrkve
1/4 celeru
2 cibule
5 cm zázvoru
500 g kuřecích křídel
250 g kuřecích prsíček
200 g čočky beluga
1 lžíce olivového oleje
150 g cherry rajčat
1 limeta
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce hnědého cukru
150 g žampionů
400 ml kokosového mléka
hrst čerstvého koriandru
chilli podle chuti

Jak na to?

Kořenovou zeleninu očistěte, cibuli a zázvor oloupejte a dejte do hrnce. Přidejte kuřecí křídla a prsa, zalijte litrem a půl vody, aby bylo vše ponořené, a vařte zhruba 40 minut. Poté vyjměte zeleninu a křídla,do polévky je už nebudete potřebovat. Kuřecí prsa nechte vychladnout a pak natrhejte po vláknech. Vývar přeceďte.
Čočku uvařte podle návodu. Na pánvi rozehřejte olej a krátce orestujte přepůlená rajčata. Zakápněte limetovou šťávou, rybí omáčkou a posypte cukrem. Po pár minutách přidejte překrojené žampiony, rychle opečte a přesuňte do vývaru.
Do polévky vmíchejte kokosové mléko, uvařenou čočku a natrhané kuřecí maso. Už nevařte, jen dochuťte čerstvým koriandrem a chilli.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat