Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

10 vajec
300 g zlatého třtinového cukru
300 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce borůvkové marmelády
1 litr husté smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce moučkového cukru
100 ml mléka
500 g borůvek

Postup přípravy

Připravte si borůvkový koláč na norský způsob. Určitě si ho zamilujete.

1) Troubu předehřejte na 190 °C a hlubší plech o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

2) Všechna vejce a cukr 8 až 10 minut šlehejte do husté světlé pěny.

3) Mouku smíchejte s práškem do pečiva, a pak ji opatrně vmíchejte k vajíčkům.

4) Těsto přelijte do plechu a pečte 50 minut, nebo dokud těsto ulpívá na špejli.

5) Vyjmete z trouby, nechte 5 minut v plechu, a pak vyklopte a nechte zcela zchladnout.

6) Upečený piškot podélně rozkrojte na 3 pláty.

7) Borůvkovou marmeládu vidličkou našlehejte se lžící teplé vody a smetanu ušlehejte s oběma cukry dotuha.

8) První plát těsta dejte na servírovací talíř, pokapejte třetinou mléka, potřete třetinou marmelády, potřete částí šlehačky a posypejte třetinou borůvek.

9) Přiklopte druhým plátem. Ten opět pokapejte mlékem, potřete marmeládou, šlehačkou a zasypejte druhou třetinou borůvek.

10) Přiklopte třetím plátem, pokapejte zbylým mlékem, potřete zbytkem marmelády a vršek i boky koláče potřete zbylou šlehačkou.

11) Posypejte zbylými borůvkami a dejte na dvě hodiny do lednice.

Pomohl vám recept?
32hodnocení5

Další videorecepty