Norský borůvkový koláč se šlehačkou

Velmi snadné Dezert Magazín 9/2011
Velmi snadné Dezert Magazín 9/2011

Ingredience

10 vajec
300 g zlatého třtinového cukru
300 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce borůvkové marmelády
1 litr husté smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce moučkového cukru
100 ml mléka
500 g borůvek

Postup přípravy

Připravte si borůvkový koláč na norský způsob. Určitě si ho zamilujete.

1) Troubu předehřejte na 190 °C a hlubší plech o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

2) Všechna vejce a cukr 8 až 10 minut šlehejte do husté světlé pěny.

3) Mouku smíchejte s práškem do pečiva, a pak ji opatrně vmíchejte k vajíčkům.

4) Těsto přelijte do plechu a pečte 50 minut, nebo dokud těsto ulpívá na špejli.

5) Vyjmete z trouby, nechte 5 minut v plechu, a pak vyklopte a nechte zcela zchladnout.

6) Upečený piškot podélně rozkrojte na 3 pláty.

7) Borůvkovou marmeládu vidličkou našlehejte se lžící teplé vody a smetanu ušlehejte s oběma cukry dotuha.

8) První plát těsta dejte na servírovací talíř, pokapejte třetinou mléka, potřete třetinou marmelády, potřete částí šlehačky a posypejte třetinou borůvek.

9) Přiklopte druhým plátem. Ten opět pokapejte mlékem, potřete marmeládou, šlehačkou a zasypejte druhou třetinou borůvek.

10) Přiklopte třetím plátem, pokapejte zbylým mlékem, potřete zbytkem marmelády a vršek i boky koláče potřete zbylou šlehačkou.

11) Posypejte zbylými borůvkami a dejte na dvě hodiny do lednice.

Pomohl vám recept?
28hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky