Další recepty a články
Norský borůvkový koláč se šlehačkou
Co budete potřebovat
Jak na to?
Připravte si borůvkový koláč na norský způsob. Určitě si ho zamilujete.
1) Troubu předehřejte na 190 °C a hlubší plech o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
2) Všechna vejce a cukr 8 až 10 minut šlehejte do husté světlé pěny.
3) Mouku smíchejte s práškem do pečiva, a pak ji opatrně vmíchejte k vajíčkům.
4) Těsto přelijte do plechu a pečte 50 minut, nebo dokud těsto ulpívá na špejli.
5) Vyjmete z trouby, nechte 5 minut v plechu, a pak vyklopte a nechte zcela zchladnout.
6) Upečený piškot podélně rozkrojte na 3 pláty.
7) Borůvkovou marmeládu vidličkou našlehejte se lžící teplé vody a smetanu ušlehejte s oběma cukry dotuha.
8) První plát těsta dejte na servírovací talíř, pokapejte třetinou mléka, potřete třetinou marmelády, potřete částí šlehačky a posypejte třetinou borůvek.
9) Přiklopte druhým plátem. Ten opět pokapejte mlékem, potřete marmeládou, šlehačkou a zasypejte druhou třetinou borůvek.
10) Přiklopte třetím plátem, pokapejte zbylým mlékem, potřete zbytkem marmelády a vršek i boky koláče potřete zbylou šlehačkou.
11) Posypejte zbylými borůvkami a dejte na dvě hodiny do lednice.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Norský borůvkový koláč se šlehačkou
Co budete potřebovat
Jak na to?
Připravte si borůvkový koláč na norský způsob. Určitě si ho zamilujete.
1) Troubu předehřejte na 190 °C a hlubší plech o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
2) Všechna vejce a cukr 8 až 10 minut šlehejte do husté světlé pěny.
3) Mouku smíchejte s práškem do pečiva, a pak ji opatrně vmíchejte k vajíčkům.
4) Těsto přelijte do plechu a pečte 50 minut, nebo dokud těsto ulpívá na špejli.
5) Vyjmete z trouby, nechte 5 minut v plechu, a pak vyklopte a nechte zcela zchladnout.
6) Upečený piškot podélně rozkrojte na 3 pláty.
7) Borůvkovou marmeládu vidličkou našlehejte se lžící teplé vody a smetanu ušlehejte s oběma cukry dotuha.
8) První plát těsta dejte na servírovací talíř, pokapejte třetinou mléka, potřete třetinou marmelády, potřete částí šlehačky a posypejte třetinou borůvek.
9) Přiklopte druhým plátem. Ten opět pokapejte mlékem, potřete marmeládou, šlehačkou a zasypejte druhou třetinou borůvek.
10) Přiklopte třetím plátem, pokapejte zbylým mlékem, potřete zbytkem marmelády a vršek i boky koláče potřete zbylou šlehačkou.
11) Posypejte zbylými borůvkami a dejte na dvě hodiny do lednice.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio