×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nektarinkový mřížkový koláč

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Nektarinkový mřížkový koláč

Co budete potřebovat

Těsto
225 g másla
340 g Bio hladké mouky 
Nature's Promise
50 g moučkového cukru
špetka soli
80 ml studené vody
Náplň
600 g nektarinek
1 lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky skořice
špetka muškátového oříšku
3 lžíce cukru
2 lžíce škrobu
2 lžíce mléka na potření

Jak na to?

Máslo, mouku, cukr a špetku soli promněte mezi prsty jako drobenku. Pak začněte postupně přidávat studenou vodu a hned zapracujte. Hotové těsto je trochu drobivé, ale při stlačení drží pohromadě. Uhlaďte do bochánku, obalte igelitovou fólií a dejte alespoň na hodinu do ledničky.
Troubu předehřejte na 200 °C. Nektarinky oloupejte, nakrájejte na měsíčky a promíchejte s citronovou šťávou, skořicí, muškátovým oříškem, cukrem a škrobem.
Vyválejte dvě třetiny těsta, dejte do vymazané koláčové formy a naplňte nektarinkami. Zbylé těsto také rozválejte, nakrájejte na pruhy zhruba 2 cm široké a ozdobte jimi koláč. Vzniklou mřížku potřete mlékem. Pečte 20 minut na 200 °C, potom stáhněte teplotu na 180 °C a pečte ještě zhruba 30 minut do zezlátnutí.
Nechte úplně vychladnout a teprve potom koláč nakrájejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nektarinkový mřížkový koláč

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 6/2018 Počet porcí: 8
Průměrné hodnocení 5 (9)
Koláč plný šťavnatého letního ovoce nesmí v sezoně chybět. Tento mřížkový je dokonalá retro klasika, které jsme dodali nový šmrnc nektarinkami se špetkou voňavého koření.

Co budete potřebovat

Těsto
225 g másla
340 g Bio hladké mouky 
Nature's Promise
50 g moučkového cukru
špetka soli
80 ml studené vody
Náplň
600 g nektarinek
1 lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky skořice
špetka muškátového oříšku
3 lžíce cukru
2 lžíce škrobu
2 lžíce mléka na potření

Jak na to?

Máslo, mouku, cukr a špetku soli promněte mezi prsty jako drobenku. Pak začněte postupně přidávat studenou vodu a hned zapracujte. Hotové těsto je trochu drobivé, ale při stlačení drží pohromadě. Uhlaďte do bochánku, obalte igelitovou fólií a dejte alespoň na hodinu do ledničky.
Troubu předehřejte na 200 °C. Nektarinky oloupejte, nakrájejte na měsíčky a promíchejte s citronovou šťávou, skořicí, muškátovým oříškem, cukrem a škrobem.
Vyválejte dvě třetiny těsta, dejte do vymazané koláčové formy a naplňte nektarinkami. Zbylé těsto také rozválejte, nakrájejte na pruhy zhruba 2 cm široké a ozdobte jimi koláč. Vzniklou mřížku potřete mlékem. Pečte 20 minut na 200 °C, potom stáhněte teplotu na 180 °C a pečte ještě zhruba 30 minut do zezlátnutí.
Nechte úplně vychladnout a teprve potom koláč nakrájejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty