×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Nektarinkový mřížkový koláč

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Ořechovník
Ořechovník
Ořechovník
Ořechovník
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka

Nektarinkový mřížkový koláč

Co budete potřebovat

Těsto
225 g másla
340 g Bio hladké mouky 
Nature's Promise
50 g moučkového cukru
špetka soli
80 ml studené vody
Náplň
600 g nektarinek
1 lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky skořice
špetka muškátového oříšku
3 lžíce cukru
2 lžíce škrobu
2 lžíce mléka na potření

Jak na to?

Máslo, mouku, cukr a špetku soli promněte mezi prsty jako drobenku. Pak začněte postupně přidávat studenou vodu a hned zapracujte. Hotové těsto je trochu drobivé, ale při stlačení drží pohromadě. Uhlaďte do bochánku, obalte igelitovou fólií a dejte alespoň na hodinu do ledničky.
Troubu předehřejte na 200 °C. Nektarinky oloupejte, nakrájejte na měsíčky a promíchejte s citronovou šťávou, skořicí, muškátovým oříškem, cukrem a škrobem.
Vyválejte dvě třetiny těsta, dejte do vymazané koláčové formy a naplňte nektarinkami. Zbylé těsto také rozválejte, nakrájejte na pruhy zhruba 2 cm široké a ozdobte jimi koláč. Vzniklou mřížku potřete mlékem. Pečte 20 minut na 200 °C, potom stáhněte teplotu na 180 °C a pečte ještě zhruba 30 minut do zezlátnutí.
Nechte úplně vychladnout a teprve potom koláč nakrájejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nektarinkový mřížkový koláč

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 6/2018
Průměrné hodnocení 5 (5)
Koláč plný šťavnatého letního ovoce nesmí v sezoně chybět. Tento mřížkový je dokonalá retro klasika, které jsme dodali nový šmrnc nektarinkami se špetkou voňavého koření.

Co budete potřebovat

Těsto
225 g másla
340 g Bio hladké mouky 
Nature's Promise
50 g moučkového cukru
špetka soli
80 ml studené vody
Náplň
600 g nektarinek
1 lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky skořice
špetka muškátového oříšku
3 lžíce cukru
2 lžíce škrobu
2 lžíce mléka na potření

Jak na to?

Máslo, mouku, cukr a špetku soli promněte mezi prsty jako drobenku. Pak začněte postupně přidávat studenou vodu a hned zapracujte. Hotové těsto je trochu drobivé, ale při stlačení drží pohromadě. Uhlaďte do bochánku, obalte igelitovou fólií a dejte alespoň na hodinu do ledničky.
Troubu předehřejte na 200 °C. Nektarinky oloupejte, nakrájejte na měsíčky a promíchejte s citronovou šťávou, skořicí, muškátovým oříškem, cukrem a škrobem.
Vyválejte dvě třetiny těsta, dejte do vymazané koláčové formy a naplňte nektarinkami. Zbylé těsto také rozválejte, nakrájejte na pruhy zhruba 2 cm široké a ozdobte jimi koláč. Vzniklou mřížku potřete mlékem. Pečte 20 minut na 200 °C, potom stáhněte teplotu na 180 °C a pečte ještě zhruba 30 minut do zezlátnutí.
Nechte úplně vychladnout a teprve potom koláč nakrájejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Ořechovník
Ořechovník
Ořechovník
Ořechovník
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka

Inspirujte se podobnými recepty