×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Nektarinkový koláč z listového těsta podávaný se zmrzlinou

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Nektarinkový koláč z listového těsta podávaný se zmrzlinou

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i například náš jablečný koláč.

Co budete potřebovat

110 g krupicového cukru
2 bobkové listy
1 vanilkový lusk, rozříznutý
6 nektarinek
2 pláty listového těsta
4 lžíce pomerančové marmelády
moučkový cukr na poprášení
zmrzlina tiramisu k podávání

Jak na to?

1) Cukr nasypte do rendlíku, přidejte bobkové listy, vanilkový lusk, zalijte asi 100 až 150 ml vody a na slabém plameni zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Sejměte z ohně a nechte chvíli stát.

2) Po 10 minutách vyjměte vanilku (semínka vyškrábejte do roztoku) i bobkové listy.

3) Nektarinky vždy přepůlte, vyjměte pecku, a pak je pokrájejte na co nejtenčí plátky. Postupně je potřete cukrovým roztokem.

4) Z listového těsta vykrájejte 6 kol a vyskládejte je na plech.

5) Marmeládu promíchejte s 1 lžící horké vody a směsí potřete těsto.

6) Navrch vyskládejte plátky nektarinek a dejte na asi 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

7) Podávejte poprášené cukrem spolu se zmrzlinou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nektarinkový koláč z listového těsta podávaný se zmrzlinou

Dezert Velmi snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 6/2014
(0)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i například náš jablečný koláč.

Co budete potřebovat

110 g krupicového cukru
2 bobkové listy
1 vanilkový lusk, rozříznutý
6 nektarinek
2 pláty listového těsta
4 lžíce pomerančové marmelády
moučkový cukr na poprášení
zmrzlina tiramisu k podávání

Jak na to?

1) Cukr nasypte do rendlíku, přidejte bobkové listy, vanilkový lusk, zalijte asi 100 až 150 ml vody a na slabém plameni zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Sejměte z ohně a nechte chvíli stát.

2) Po 10 minutách vyjměte vanilku (semínka vyškrábejte do roztoku) i bobkové listy.

3) Nektarinky vždy přepůlte, vyjměte pecku, a pak je pokrájejte na co nejtenčí plátky. Postupně je potřete cukrovým roztokem.

4) Z listového těsta vykrájejte 6 kol a vyskládejte je na plech.

5) Marmeládu promíchejte s 1 lžící horké vody a směsí potřete těsto.

6) Navrch vyskládejte plátky nektarinek a dejte na asi 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

7) Podávejte poprášené cukrem spolu se zmrzlinou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty