Nektarinkový koláč z listového těsta podávaný se zmrzlinou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1) Cukr nasypte do rendlíku, přidejte bobkové listy, vanilkový lusk, zalijte asi 100 až 150 ml vody a na slabém plameni zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Sejměte z ohně a nechte chvíli stát.
2) Po 10 minutách vyjměte vanilku (semínka vyškrábejte do roztoku) i bobkové listy.
3) Nektarinky vždy přepůlte, vyjměte pecku, a pak je pokrájejte na co nejtenčí plátky. Postupně je potřete cukrovým roztokem.
4) Z listového těsta vykrájejte 6 kol a vyskládejte je na plech.
5) Marmeládu promíchejte s 1 lžící horké vody a směsí potřete těsto.
6) Navrch vyskládejte plátky nektarinek a dejte na asi 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
7) Podávejte poprášené cukrem spolu se zmrzlinou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Nektarinkový koláč z listového těsta podávaný se zmrzlinou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1) Cukr nasypte do rendlíku, přidejte bobkové listy, vanilkový lusk, zalijte asi 100 až 150 ml vody a na slabém plameni zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Sejměte z ohně a nechte chvíli stát.
2) Po 10 minutách vyjměte vanilku (semínka vyškrábejte do roztoku) i bobkové listy.
3) Nektarinky vždy přepůlte, vyjměte pecku, a pak je pokrájejte na co nejtenčí plátky. Postupně je potřete cukrovým roztokem.
4) Z listového těsta vykrájejte 6 kol a vyskládejte je na plech.
5) Marmeládu promíchejte s 1 lžící horké vody a směsí potřete těsto.
6) Navrch vyskládejte plátky nektarinek a dejte na asi 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
7) Podávejte poprášené cukrem spolu se zmrzlinou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio