×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nektarinkový koláč z listového těsta podávaný se zmrzlinou

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Nektarinkový koláč z listového těsta podávaný se zmrzlinou

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i například náš jablečný koláč.

Co budete potřebovat

110 g krupicového cukru
2 bobkové listy
1 vanilkový lusk, rozříznutý
6 nektarinek
2 pláty listového těsta
4 lžíce pomerančové marmelády
moučkový cukr na poprášení
zmrzlina tiramisu k podávání

Jak na to?

1) Cukr nasypte do rendlíku, přidejte bobkové listy, vanilkový lusk, zalijte asi 100 až 150 ml vody a na slabém plameni zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Sejměte z ohně a nechte chvíli stát.

2) Po 10 minutách vyjměte vanilku (semínka vyškrábejte do roztoku) i bobkové listy.

3) Nektarinky vždy přepůlte, vyjměte pecku, a pak je pokrájejte na co nejtenčí plátky. Postupně je potřete cukrovým roztokem.

4) Z listového těsta vykrájejte 6 kol a vyskládejte je na plech.

5) Marmeládu promíchejte s 1 lžící horké vody a směsí potřete těsto.

6) Navrch vyskládejte plátky nektarinek a dejte na asi 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

7) Podávejte poprášené cukrem spolu se zmrzlinou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nektarinkový koláč z listového těsta podávaný se zmrzlinou

Dezert Velmi snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 6/2014
(0)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i například náš jablečný koláč.

Co budete potřebovat

110 g krupicového cukru
2 bobkové listy
1 vanilkový lusk, rozříznutý
6 nektarinek
2 pláty listového těsta
4 lžíce pomerančové marmelády
moučkový cukr na poprášení
zmrzlina tiramisu k podávání

Jak na to?

1) Cukr nasypte do rendlíku, přidejte bobkové listy, vanilkový lusk, zalijte asi 100 až 150 ml vody a na slabém plameni zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Sejměte z ohně a nechte chvíli stát.

2) Po 10 minutách vyjměte vanilku (semínka vyškrábejte do roztoku) i bobkové listy.

3) Nektarinky vždy přepůlte, vyjměte pecku, a pak je pokrájejte na co nejtenčí plátky. Postupně je potřete cukrovým roztokem.

4) Z listového těsta vykrájejte 6 kol a vyskládejte je na plech.

5) Marmeládu promíchejte s 1 lžící horké vody a směsí potřete těsto.

6) Navrch vyskládejte plátky nektarinek a dejte na asi 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

7) Podávejte poprášené cukrem spolu se zmrzlinou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty