Nektarinkový koláč z listového těsta podávaný se zmrzlinou
Ingredience
110 g | krupicového cukru |
2 | bobkové listy |
1 | vanilkový lusk, rozříznutý |
6 | nektarinek |
2 | pláty listového těsta |
4 | lžíce pomerančové marmelády |
moučkový cukr na poprášení | |
zmrzlina tiramisu k podávání |
Postup přípravy
1) Cukr nasypte do rendlíku, přidejte bobkové listy, vanilkový lusk, zalijte asi 100 až 150 ml vody a na slabém plameni zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Sejměte z ohně a nechte chvíli stát.
2) Po 10 minutách vyjměte vanilku (semínka vyškrábejte do roztoku) i bobkové listy.
3) Nektarinky vždy přepůlte, vyjměte pecku, a pak je pokrájejte na co nejtenčí plátky. Postupně je potřete cukrovým roztokem.
4) Z listového těsta vykrájejte 6 kol a vyskládejte je na plech.
5) Marmeládu promíchejte s 1 lžící horké vody a směsí potřete těsto.
6) Navrch vyskládejte plátky nektarinek a dejte na asi 30 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
7) Podávejte poprášené cukrem spolu se zmrzlinou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY