Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Nedělní vafle s karamelem

Další recepty a články

Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným...
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s...
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník

Nedělní vafle s karamelem

Co budete potřebovat

4 vejce
2 hrnky plnotučného mléka
20 ml slunečnicového oleje
200 g polohrubé mouky
sůl
40 g vanilkového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
250 g třtinového cukru
10 g másla
100 ml smetany ke šlehání (33%)
180 ml zakysané smetany
100 g jahod
80 g malin
80 g borůvek

Jak na to?

1. Ve větší míse rozšlehejte vejce s mlékem a 3 lžičkami oleje. V druhé míse promíchejte mouku, sůl, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Postupně zašlehejte suchou směs do mokré, až vznikne řídké těsto.
2. Připravte karamel. Ve větší pánvi nechte rozpustit cukr. Jakmile začne karamelizovat, vmíchejte máslo. Poté za stálého míchání přilévejte smetanu do zhoustnutí. Odstavte a přelijte do misky.
3. Rozehřejte vaflovač a plotýnky potřete pomocí metličky trochou oleje. Vlijte těsto tak, aby se nevylévalo, uzavřete a pečte dozlatova.
4. Hotové vafle podávejte se lžící zakysané smetany, ovocem a přelité karamelem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nedělní vafle s karamelem

Snídaně Velmi snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 1/2020 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

4 vejce
2 hrnky plnotučného mléka
20 ml slunečnicového oleje
200 g polohrubé mouky
sůl
40 g vanilkového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
250 g třtinového cukru
10 g másla
100 ml smetany ke šlehání (33%)
180 ml zakysané smetany
100 g jahod
80 g malin
80 g borůvek

Jak na to?

1. Ve větší míse rozšlehejte vejce s mlékem a 3 lžičkami oleje. V druhé míse promíchejte mouku, sůl, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Postupně zašlehejte suchou směs do mokré, až vznikne řídké těsto.
2. Připravte karamel. Ve větší pánvi nechte rozpustit cukr. Jakmile začne karamelizovat, vmíchejte máslo. Poté za stálého míchání přilévejte smetanu do zhoustnutí. Odstavte a přelijte do misky.
3. Rozehřejte vaflovač a plotýnky potřete pomocí metličky trochou oleje. Vlijte těsto tak, aby se nevylévalo, uzavřete a pečte dozlatova.
4. Hotové vafle podávejte se lžící zakysané smetany, ovocem a přelité karamelem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník

Inspirujte se podobnými recepty