Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 vejce
2 hrnky plnotučného mléka
20 ml slunečnicového oleje
200 g polohrubé mouky
sůl
40 g vanilkového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
250 g třtinového cukru
10 g másla
100 ml smetany ke šlehání (33%)
180 ml zakysané smetany
100 g jahod
80 g malin
80 g borůvek

Postup přípravy

1. Ve větší míse rozšlehejte vejce s mlékem a 3 lžičkami oleje. V druhé míse promíchejte mouku, sůl, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Postupně zašlehejte suchou směs do mokré, až vznikne řídké těsto.
2. Připravte karamel. Ve větší pánvi nechte rozpustit cukr. Jakmile začne karamelizovat, vmíchejte máslo. Poté za stálého míchání přilévejte smetanu do zhoustnutí. Odstavte a přelijte do misky.
3. Rozehřejte vaflovač a plotýnky potřete pomocí metličky trochou oleje. Vlijte těsto tak, aby se nevylévalo, uzavřete a pečte dozlatova.
4. Hotové vafle podávejte se lžící zakysané smetany, ovocem a přelité karamelem.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty