Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Nebeský dezert

Nebeský dezert

Znáte ten pocit, když se vám na jazyku rozplyne něco lehkého, jemného a sladkého. Přesně tak chutnají pěnové dezerty, kterým se také říká po francouzsku mousse (čti mus).

Ingredience

2 plátky želatiny
1 balení piškotů
200 g máslových sušenek
500 g mražených malin
1 balení mrazem sušených malin
700 ml smetany ke šlehání
80 g třtinového cukru
100 g čerstvých malin

Postup přípravy

1. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě dle návodu. Piškoty a sušenky rozdrťte na drobenku.
2. Mražené maliny rozvařte a zredukujte na omáčku. Přidejte želatinu, a až se rozpustí, ¾ omáčky nalijte k sušenkové směsi.
3. Rozdrcené sušenky vložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a vtlačte na dno tenkou vrstvu korpusu.
4. Mrazem sušené maliny rozdrťte na prach.
5. Smetanu vyšlehejte do husté pěny s cukrem. Opatrně do ní vmíchejte malinový prach a zbytek malinové omáčky.
6. Směsí přelijte sušenkový základ a dejte chladit na 2 hodiny. Nakrájejte na kostky a zdobte čerstvými malinami.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
25hodnocení4

Další videorecepty