
Nebeský dezert
Znáte ten pocit, když se vám na jazyku rozplyne něco lehkého, jemného a sladkého. Přesně tak chutnají pěnové dezerty, kterým se také říká po francouzsku mousse (čti mus).
Postup přípravy
1. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě dle návodu. Piškoty a sušenky rozdrťte na drobenku.
2. Mražené maliny rozvařte a zredukujte na omáčku. Přidejte želatinu, a až se rozpustí, ¾ omáčky nalijte k sušenkové směsi.
3. Rozdrcené sušenky vložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a vtlačte na dno tenkou vrstvu korpusu.
4. Mrazem sušené maliny rozdrťte na prach.
5. Smetanu vyšlehejte do husté pěny s cukrem. Opatrně do ní vmíchejte malinový prach a zbytek malinové omáčky.
6. Směsí přelijte sušenkový základ a dejte chladit na 2 hodiny. Nakrájejte na kostky a zdobte čerstvými malinami.
Jak na to?
Pomohl vám recept?
25hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod