
Jednoduchý nepečený cheesecake z máslových sušenek s malinami
Když vám o víkendu manžel či manželka opět řekne „nepeču“, můžete na ně vytáhnout tento recept na nepečený cheesecake a těšit se na sladký dezert. Láska prochází žaludkem.

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Dezert
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 80 g
- Sušenky máslové 100 g
- Cukr moučkový 50 g
- Vanilkový extrakt 2 člž
- Krémový čerstvý sýr 250 g
- Smetana ke šlehání 60 ml
- Maliny 120 g
- Bílé víno 1,5 plž
- Máslo 80 g
- Sušenky máslové 100 g
- Cukr moučkový 50 g
- Vanilkový extrakt 2 člž
- Krémový čerstvý sýr 250 g
- Smetana ke šlehání 60 ml
- Maliny 120 g
- Bílé víno 1,5 plž
Příprava
- 1Na sušenkovou část dortíčků rozdrťte najemno 100 g BeBe nebo jiných máslových sušenek. Přidejte 80 g másla a spojte do kompaktní hmoty.
- 2Lehce vymažte máslem 4 formičky na muffiny o objemu zhruba 125 ml a vyložte je pečicím papírem. Stačí vystřihnout kolečko na dno a proužek na stěnu formičky.
- 3Sušenkovou hmotu rozdělte na 4 díly a každý vtlačte do jedné formičky. Dejte vychladit na 30 minut do lednice.
- 4Mezitím dejte do mísy 250 g smetanového sýra, 40 g moučkového cukru, 2 lžičky vanilkového extraktu a 60 ml smetany ke šlehání. Vše vyšlehejte elektrickým šlehačem do hladké lehké pěny. Zabere to přibližně 8 minut. Dejte stranou.
- 5Do mísy dejte 120 g malin, přilijte k nim 1 a půl lžíce dezertního vína nebo likéru, vsypte 2 lžíce moučkového cukru a opatrně promíchejte. Maliny by měly zůstat nepomačkané. Dejte směs na 10 minut do lednice.
- 6Sušenkové „mističky“ opatrně vyjměte z formiček, naplňte je smetanovým základem a ozdobte marinovanými malinami.
- 7Před podáváním by měl být cheesecake krásně vychlazený. Pokud chcete verzi pro děti, můžete zdobit pouze malinami s cukrem. Nyní už si vychutnejte tento dokonalý letní dezert.
- 1Na sušenkovou část dortíčků rozdrťte najemno 100 g BeBe nebo jiných máslových sušenek. Přidejte 80 g másla a spojte do kompaktní hmoty.
- 2Lehce vymažte máslem 4 formičky na muffiny o objemu zhruba 125 ml a vyložte je pečicím papírem. Stačí vystřihnout kolečko na dno a proužek na stěnu formičky.
- 3Sušenkovou hmotu rozdělte na 4 díly a každý vtlačte do jedné formičky. Dejte vychladit na 30 minut do lednice.
- 4Mezitím dejte do mísy 250 g smetanového sýra, 40 g moučkového cukru, 2 lžičky vanilkového extraktu a 60 ml smetany ke šlehání. Vše vyšlehejte elektrickým šlehačem do hladké lehké pěny. Zabere to přibližně 8 minut. Dejte stranou.
- 5Do mísy dejte 120 g malin, přilijte k nim 1 a půl lžíce dezertního vína nebo likéru, vsypte 2 lžíce moučkového cukru a opatrně promíchejte. Maliny by měly zůstat nepomačkané. Dejte směs na 10 minut do lednice.
- 6Sušenkové „mističky“ opatrně vyjměte z formiček, naplňte je smetanovým základem a ozdobte marinovanými malinami.
- 7Před podáváním by měl být cheesecake krásně vychlazený. Pokud chcete verzi pro děti, můžete zdobit pouze malinami s cukrem. Nyní už si vychutnejte tento dokonalý letní dezert.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.