1
Na sušenkovou část dortíčků rozdrťte najemno 100 g BeBe nebo jiných máslových sušenek. Přidejte 80 g másla a spojte do kompaktní hmoty.
2
Lehce vymažte máslem 4 formičky na muffiny o objemu zhruba 125 ml a vyložte je pečicím papírem. Stačí vystřihnout kolečko na dno a proužek na stěnu formičky.
3
Sušenkovou hmotu rozdělte na 4 díly a každý vtlačte do jedné formičky. Dejte vychladit na 30 minut do lednice.
4
Mezitím dejte do mísy 250 g smetanového sýra, 40 g moučkového cukru, 2 lžičky vanilkového extraktu a 60 ml smetany ke šlehání. Vše vyšlehejte elektrickým šlehačem do hladké lehké pěny. Zabere to přibližně 8 minut. Dejte stranou.
5
Do mísy dejte 120 g malin, přilijte k nim 1 a půl lžíce dezertního vína nebo likéru, vsypte 2 lžíce moučkového cukru a opatrně promíchejte. Maliny by měly zůstat nepomačkané. Dejte směs na 10 minut do lednice.
6
Sušenkové „mističky“ opatrně vyjměte z formiček, naplňte je smetanovým základem a ozdobte marinovanými malinami.
7
Před podáváním by měl být cheesecake krásně vychlazený. Pokud chcete verzi pro děti, můžete zdobit pouze malinami s cukrem. Nyní už si vychutnejte tento dokonalý letní dezert.
1
Na sušenkovou část dortíčků rozdrťte najemno 100 g BeBe nebo jiných máslových sušenek. Přidejte 80 g másla a spojte do kompaktní hmoty.
2
Lehce vymažte máslem 4 formičky na muffiny o objemu zhruba 125 ml a vyložte je pečicím papírem. Stačí vystřihnout kolečko na dno a proužek na stěnu formičky.
3
Sušenkovou hmotu rozdělte na 4 díly a každý vtlačte do jedné formičky. Dejte vychladit na 30 minut do lednice.
4
Mezitím dejte do mísy 250 g smetanového sýra, 40 g moučkového cukru, 2 lžičky vanilkového extraktu a 60 ml smetany ke šlehání. Vše vyšlehejte elektrickým šlehačem do hladké lehké pěny. Zabere to přibližně 8 minut. Dejte stranou.
5
Do mísy dejte 120 g malin, přilijte k nim 1 a půl lžíce dezertního vína nebo likéru, vsypte 2 lžíce moučkového cukru a opatrně promíchejte. Maliny by měly zůstat nepomačkané. Dejte směs na 10 minut do lednice.
6
Sušenkové „mističky“ opatrně vyjměte z formiček, naplňte je smetanovým základem a ozdobte marinovanými malinami.
7
Před podáváním by měl být cheesecake krásně vychlazený. Pokud chcete verzi pro děti, můžete zdobit pouze malinami s cukrem. Nyní už si vychutnejte tento dokonalý letní dezert.