Nakládaná zelenina
Ingredience
150 g | bílého zelí |
2 | červené cibule |
1 | cuketa |
1 | řepa |
2 | chilli papričky |
1 | lžička fenyklu |
4 | stroužky česneku |
½ | hrsti čerstvého kopru |
500 ml | octa |
1 | lžíce hořčičného semínka |
15 | kuliček černého pepře |
3 | bobkové listy |
4 | lžíce cukru krystalu |
2 | lžíce soli |
250 ml | vody |
Postup přípravy
1. Připravte si 4 uzavíratelné sklenice o objemu 250 ml.
2. Na nudličky nakrájené zelí vložte do první sklenice. Očištěnou cibuli nakrájenou na kolečka vložte do druhé sklenice, do třetí sklenice poklaďte kolečka cukety a kolečka oloupané řepy vložte do čtvrté. V každé sklenici nechte 1 cm od okraje volný.
3. K zelí přidejte na kolečka nakrájenou chilli papričku a fenykl, k cuketě a řepě vložte po 2 stroužcích oloupaného česneku a kopr.
4. Připravte nálev. Do středně velkého hrnce vlijte ocet, vsypte zbylé koření, cukr a sůl. Za stálého míchání přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil.
5. Vypněte plamen, vmíchejte ledovou vodu a rozlijte nálev do sklenic. Krouživými pohyby se sklenicemi lehce zatřepte, aby se odstranil vzduch, uzavřete a nechte vychladnout do pokojové teploty.
6. Vychladlé dejte do lednice a nechte marinovat nejméně 2 hodiny. Spotřebujte do 1 týdne.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY