Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Nakládaná zelenina

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Nakládaná zelenina

Co budete potřebovat

150 g bílého zelí
2 červené cibule
1 cuketa
1 řepa
2 chilli papričky
1 lžička fenyklu
4 stroužky česneku
½ hrsti čerstvého kopru
500 ml octa
1 lžíce hořčičného semínka
15 kuliček černého pepře
3 bobkové listy
4 lžíce cukru krystalu
2 lžíce soli
250 ml vody

Jak na to?

1. Připravte si 4 uzavíratelné sklenice o objemu 250 ml.

2. Na nudličky nakrájené zelí vložte do první sklenice. Očištěnou cibuli nakrájenou na kolečka vložte do druhé sklenice, do třetí sklenice poklaďte kolečka cukety a kolečka oloupané řepy vložte do čtvrté. V každé sklenici nechte 1 cm od okraje volný.

3. K zelí přidejte na kolečka nakrájenou chilli papričku a fenykl, k cuketě a řepě vložte po 2 stroužcích oloupaného česneku a kopr.

4. Připravte nálev. Do středně velkého hrnce vlijte ocet, vsypte zbylé koření, cukr a sůl. Za stálého míchání přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil.

5. Vypněte plamen, vmíchejte ledovou vodu a rozlijte nálev do sklenic. Krouživými pohyby se sklenicemi lehce zatřepte, aby se odstranil vzduch, uzavřete a nechte vychladnout do pokojové teploty.

6. Vychladlé dejte do lednice a nechte marinovat nejméně 2 hodiny. Spotřebujte do 1 týdne.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nakládaná zelenina

Velmi snadné Nakládaná zelenina Veganské Bezlepkové Bez laktózy Videorecept Magazín 2/2021 Počet porcí: 4 x 250 ml
(0)

Co budete potřebovat

150 g bílého zelí
2 červené cibule
1 cuketa
1 řepa
2 chilli papričky
1 lžička fenyklu
4 stroužky česneku
½ hrsti čerstvého kopru
500 ml octa
1 lžíce hořčičného semínka
15 kuliček černého pepře
3 bobkové listy
4 lžíce cukru krystalu
2 lžíce soli
250 ml vody

Jak na to?

1. Připravte si 4 uzavíratelné sklenice o objemu 250 ml.

2. Na nudličky nakrájené zelí vložte do první sklenice. Očištěnou cibuli nakrájenou na kolečka vložte do druhé sklenice, do třetí sklenice poklaďte kolečka cukety a kolečka oloupané řepy vložte do čtvrté. V každé sklenici nechte 1 cm od okraje volný.

3. K zelí přidejte na kolečka nakrájenou chilli papričku a fenykl, k cuketě a řepě vložte po 2 stroužcích oloupaného česneku a kopr.

4. Připravte nálev. Do středně velkého hrnce vlijte ocet, vsypte zbylé koření, cukr a sůl. Za stálého míchání přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil.

5. Vypněte plamen, vmíchejte ledovou vodu a rozlijte nálev do sklenic. Krouživými pohyby se sklenicemi lehce zatřepte, aby se odstranil vzduch, uzavřete a nechte vychladnout do pokojové teploty.

6. Vychladlé dejte do lednice a nechte marinovat nejméně 2 hodiny. Spotřebujte do 1 týdne.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty