Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Nadýchané tvarohové noky se švestkovou omáčkou a karamelovou drobenkou

Nadýchané tvarohové noky se švestkovou omáčkou a karamelovou drobenkou

Ingredience

500 g švestek
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce cukru
2 vejce
50 g změklého másla
250 g měkkého tvarohu ve vaničce
2 lžíce husté zakysané smetany
160 g hrubé mouky
100 g karamelových sušenek
šlehačka ve spreji

Postup přípravy

Vypeckované švestky nakrájejte na malé kousky. Přesuňte do kastrůlku, přidejte citronovou šťávu a  cukr. Podlijte malým množstvím vody a  pět až deset minut svařte.
Vajíčka rozdělte na žloutky a  bílky. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a  žloutky utřete v  míse se změklým máslem. Přidejte měkký tvaroh a  zakysanou smetanu a  promíchejte. Poté zapracujte hrubou mouku a  nakonec zlehka vmíchejte bílky.
Lžící odkrajujte noky a  hned je vkládejte do vroucí vody. Vařte osm až deset minut a  poté je vyjměte děrovanou naběračkou.
Uvařené noky přelijte na talíři švestkovou omáčkou a  posypte rozdrobenými karamelovými sušenkami. Podávejte s  kopečkem šlehačky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty