×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Nadýchané tvarohové noky se švestkovou omáčkou a karamelovou drobenkou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Nadýchané tvarohové noky se švestkovou omáčkou a karamelovou drobenkou

Co budete potřebovat

500 g švestek
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce cukru
2 vejce
50 g změklého másla
250 g měkkého tvarohu ve vaničce
2 lžíce husté zakysané smetany
160 g hrubé mouky
100 g karamelových sušenek
šlehačka ve spreji

Jak na to?

Vypeckované švestky nakrájejte na malé kousky. Přesuňte do kastrůlku, přidejte citronovou šťávu a  cukr. Podlijte malým množstvím vody a  pět až deset minut svařte.
Vajíčka rozdělte na žloutky a  bílky. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a  žloutky utřete v  míse se změklým máslem. Přidejte měkký tvaroh a  zakysanou smetanu a  promíchejte. Poté zapracujte hrubou mouku a  nakonec zlehka vmíchejte bílky.
Lžící odkrajujte noky a  hned je vkládejte do vroucí vody. Vařte osm až deset minut a  poté je vyjměte děrovanou naběračkou.
Uvařené noky přelijte na talíři švestkovou omáčkou a  posypte rozdrobenými karamelovými sušenkami. Podávejte s  kopečkem šlehačky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nadýchané tvarohové noky se švestkovou omáčkou a karamelovou drobenkou

Hlavní chod Velmi snadné Sladká jídla Vegetariánské Magazín 8/2017 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

500 g švestek
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce cukru
2 vejce
50 g změklého másla
250 g měkkého tvarohu ve vaničce
2 lžíce husté zakysané smetany
160 g hrubé mouky
100 g karamelových sušenek
šlehačka ve spreji

Jak na to?

Vypeckované švestky nakrájejte na malé kousky. Přesuňte do kastrůlku, přidejte citronovou šťávu a  cukr. Podlijte malým množstvím vody a  pět až deset minut svařte.
Vajíčka rozdělte na žloutky a  bílky. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a  žloutky utřete v  míse se změklým máslem. Přidejte měkký tvaroh a  zakysanou smetanu a  promíchejte. Poté zapracujte hrubou mouku a  nakonec zlehka vmíchejte bílky.
Lžící odkrajujte noky a  hned je vkládejte do vroucí vody. Vařte osm až deset minut a  poté je vyjměte děrovanou naběračkou.
Uvařené noky přelijte na talíři švestkovou omáčkou a  posypte rozdrobenými karamelovými sušenkami. Podávejte s  kopečkem šlehačky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Inspirujte se podobnými recepty