1
Vypeckované švestky nakrájejte na malé kousky. Přesuňte do kastrůlku, přidejte citronovou šťávu a cukr. Podlijte malým množstvím vody a pět až deset minut svařte.
2
Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a žloutky utřete v míse se změklým máslem. Přidejte měkký tvaroh a zakysanou smetanu a promíchejte. Poté zapracujte hrubou mouku a nakonec zlehka vmíchejte bílky.
3
Lžící odkrajujte noky a hned je vkládejte do vroucí vody. Vařte osm až deset minut a poté je vyjměte děrovanou naběračkou.
4
Uvařené noky přelijte na talíři švestkovou omáčkou a posypte rozdrobenými karamelovými sušenkami. Podávejte s kopečkem šlehačky.
1
Vypeckované švestky nakrájejte na malé kousky. Přesuňte do kastrůlku, přidejte citronovou šťávu a cukr. Podlijte malým množstvím vody a pět až deset minut svařte.
2
Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a žloutky utřete v míse se změklým máslem. Přidejte měkký tvaroh a zakysanou smetanu a promíchejte. Poté zapracujte hrubou mouku a nakonec zlehka vmíchejte bílky.
3
Lžící odkrajujte noky a hned je vkládejte do vroucí vody. Vařte osm až deset minut a poté je vyjměte děrovanou naběračkou.
4
Uvařené noky přelijte na talíři švestkovou omáčkou a posypte rozdrobenými karamelovými sušenkami. Podávejte s kopečkem šlehačky.