
Nadýchané tvarohové noky se švestkovou omáčkou a karamelovou drobenkou
Postup přípravy
Vypeckované švestky nakrájejte na malé kousky. Přesuňte do kastrůlku, přidejte citronovou šťávu a cukr. Podlijte malým množstvím vody a pět až deset minut svařte.
Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a žloutky utřete v míse se změklým máslem. Přidejte měkký tvaroh a zakysanou smetanu a promíchejte. Poté zapracujte hrubou mouku a nakonec zlehka vmíchejte bílky.
Lžící odkrajujte noky a hned je vkládejte do vroucí vody. Vařte osm až deset minut a poté je vyjměte děrovanou naběračkou.
Uvařené noky přelijte na talíři švestkovou omáčkou a posypte rozdrobenými karamelovými sušenkami. Podávejte s kopečkem šlehačky.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod