×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nadívaná krůta s kaštanovým pilafem

Další recepty a články

Braborový nákyp se šalvějí
Braborový nákyp se...
Braborový nákyp se šalvějí
Braborový nákyp se šalvějí
Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Domácí hovězí kebab
Domácí hovězí kebab
Domácí hovězí kebab
Domácí hovězí kebab
Pečená dýně s  rajčatovou...
Pečená dýně s ...
Pečená dýně s  rajčatovou...
Pečená dýně s  rajčatovou...

Nadívaná krůta s kaštanovým pilafem

Co budete potřebovat

1 krůta
sůl
2 cibule
3 stroužky česneku
180 g rýže
2 lžíce olivového oleje
25 g másla
100 g jedlých kaštanů
2 lžičky sladké mleté papriky
2 lžičky mleté skořice
1 lžička pepře
20 g brusinek
400 ml kuřecího bujonu
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Krůtu den předem ze všech stran i zevnitř nasolte a nechte odle​​et v lednici.
2. Oloupané cibule a česnek nakrájejte nadrobno. Rýži propláchněte a nechte okapat. Krůtu vyjměte z lednice a nechte odpočívat při pokojové teplotě.
3. V menším hrnci rozehřejte olej s 5 g másla, vsypte cibuli s česnekem a restujte dosklovata. Přisypte rýži, oloupané kaštany, koření, brusinky, promíchejte a podlijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte do odpaření veškeré tekutiny. Nechte vychladnout.
4. Troubu předehřejte na 225 °C.
5. Pomocí dlaně krůtě směrem od krku vytvořte pod kůží kapsu, kterou následně naplňte pilafem. Zbytkem kaštanové rýže vyplňte trup.
6. Krůtu položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody, zakryjte alobalem a pečte 1 hodinu. Snižte teplotu na 180 °C, obraťte na záda, obložte máslem, opět zakryjte a pečte další 2 hodiny. Odkryjte a ještě 1 hodinu dopékejte dozlatova. Před podáváním posypte petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nadívaná krůta s kaštanovým pilafem

Hlavní chod Snadné Orientální Chuťovky Něco lehkého Bezlepkové Magazín 11/2019 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

1 krůta
sůl
2 cibule
3 stroužky česneku
180 g rýže
2 lžíce olivového oleje
25 g másla
100 g jedlých kaštanů
2 lžičky sladké mleté papriky
2 lžičky mleté skořice
1 lžička pepře
20 g brusinek
400 ml kuřecího bujonu
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Krůtu den předem ze všech stran i zevnitř nasolte a nechte odle​​et v lednici.
2. Oloupané cibule a česnek nakrájejte nadrobno. Rýži propláchněte a nechte okapat. Krůtu vyjměte z lednice a nechte odpočívat při pokojové teplotě.
3. V menším hrnci rozehřejte olej s 5 g másla, vsypte cibuli s česnekem a restujte dosklovata. Přisypte rýži, oloupané kaštany, koření, brusinky, promíchejte a podlijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte do odpaření veškeré tekutiny. Nechte vychladnout.
4. Troubu předehřejte na 225 °C.
5. Pomocí dlaně krůtě směrem od krku vytvořte pod kůží kapsu, kterou následně naplňte pilafem. Zbytkem kaštanové rýže vyplňte trup.
6. Krůtu položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody, zakryjte alobalem a pečte 1 hodinu. Snižte teplotu na 180 °C, obraťte na záda, obložte máslem, opět zakryjte a pečte další 2 hodiny. Odkryjte a ještě 1 hodinu dopékejte dozlatova. Před podáváním posypte petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Braborový nákyp se šalvějí
Braborový nákyp se šalvějí
Braborový nákyp se šalvějí
Braborový nákyp se šalvějí
Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Domácí hovězí kebab
Domácí hovězí kebab
Domácí hovězí kebab
Domácí hovězí kebab
Pečená dýně s  rajčatovou...
Pečená dýně s  rajčatovou...
Pečená dýně s  rajčatovou...
Pečená dýně s  rajčatovou...

Inspirujte se podobnými recepty