Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 krůta
sůl
2 cibule
3 stroužky česneku
180 g rýže
2 lžíce olivového oleje
25 g másla
100 g jedlých kaštanů
2 lžičky sladké mleté papriky
2 lžičky mleté skořice
1 lžička pepře
20 g brusinek
400 ml kuřecího bujonu
1 hrst hladkolisté petrželky

Postup přípravy

1. Krůtu den předem ze všech stran i zevnitř nasolte a nechte odle​​et v lednici.
2. Oloupané cibule a česnek nakrájejte nadrobno. Rýži propláchněte a nechte okapat. Krůtu vyjměte z lednice a nechte odpočívat při pokojové teplotě.
3. V menším hrnci rozehřejte olej s 5 g másla, vsypte cibuli s česnekem a restujte dosklovata. Přisypte rýži, oloupané kaštany, koření, brusinky, promíchejte a podlijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte do odpaření veškeré tekutiny. Nechte vychladnout.
4. Troubu předehřejte na 225 °C.
5. Pomocí dlaně krůtě směrem od krku vytvořte pod kůží kapsu, kterou následně naplňte pilafem. Zbytkem kaštanové rýže vyplňte trup.
6. Krůtu položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody, zakryjte alobalem a pečte 1 hodinu. Snižte teplotu na 180 °C, obraťte na záda, obložte máslem, opět zakryjte a pečte další 2 hodiny. Odkryjte a ještě 1 hodinu dopékejte dozlatova. Před podáváním posypte petrželkou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty