×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nadívaná králičí stehna s hořčičnou omáčkou

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné...
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Nadívaná králičí stehna s hořčičnou omáčkou

Co budete potřebovat

50 g másla, změklého
malá hrst hladkolisté petrželky a malá
hrst estragonu, listy nasekané
1 malý stroužek česneku, rozmělněný
jemně nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
2 králičí stehna
10 plátků pancetty
vařené brambory k podávání
Na hořčičnou omáčku:
3 lžíce husté zakysané smetany
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hrubozrnné hořčice
citronová šťáva a sůl podle chuti

Jak na to?

1. Máslo promíchejte s bylinkami, česnekem a citronovou kůrou a rozdělte ho na poloviny. Každou zabalte do potravinářské fólie, aby bylo máslo zformované do válečku, a dejte ztuhnout do chladničky. Králičí stehna vykostěte – malým nožem kolem dokola odřízněte maso co nejtěsněji u stehenní kosti a kost vytrhněte ven. Do vzniklých otvorů vložte válečky másla. Každé stehno omotejte 5 plátky pancetty. (Takto připravená stehna vydrží v chladničce 24 hodin.)
2. Troubu předehřejte na 220 °C. Stehna dejte do pekáče a pečte je 30–45 minut. Vyndejte z trouby a po 5 minutách nakrájejte na plátky.
3. Smetanu smíchejte s oběma hořčicemi, zahřejte ji a nechte zhoustnout. Ochuťte citronovou šťávou, případně osolte. Plátky masa přelijte omáčkou a podávejte s vařeným bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nadívaná králičí stehna s hořčičnou omáčkou

Náročné Česká Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 2 (2)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

50 g másla, změklého
malá hrst hladkolisté petrželky a malá
hrst estragonu, listy nasekané
1 malý stroužek česneku, rozmělněný
jemně nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
2 králičí stehna
10 plátků pancetty
vařené brambory k podávání
Na hořčičnou omáčku:
3 lžíce husté zakysané smetany
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hrubozrnné hořčice
citronová šťáva a sůl podle chuti

Jak na to?

1. Máslo promíchejte s bylinkami, česnekem a citronovou kůrou a rozdělte ho na poloviny. Každou zabalte do potravinářské fólie, aby bylo máslo zformované do válečku, a dejte ztuhnout do chladničky. Králičí stehna vykostěte – malým nožem kolem dokola odřízněte maso co nejtěsněji u stehenní kosti a kost vytrhněte ven. Do vzniklých otvorů vložte válečky másla. Každé stehno omotejte 5 plátky pancetty. (Takto připravená stehna vydrží v chladničce 24 hodin.)
2. Troubu předehřejte na 220 °C. Stehna dejte do pekáče a pečte je 30–45 minut. Vyndejte z trouby a po 5 minutách nakrájejte na plátky.
3. Smetanu smíchejte s oběma hořčicemi, zahřejte ji a nechte zhoustnout. Ochuťte citronovou šťávou, případně osolte. Plátky masa přelijte omáčkou a podávejte s vařeným bramborami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Inspirujte se podobnými recepty