×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Nadívaná králičí stehna s hořčičnou omáčkou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Nadívaná králičí stehna s hořčičnou omáčkou

Co budete potřebovat

50 g másla, změklého
malá hrst hladkolisté petrželky a malá
hrst estragonu, listy nasekané
1 malý stroužek česneku, rozmělněný
jemně nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
2 králičí stehna
10 plátků pancetty
vařené brambory k podávání
Na hořčičnou omáčku:
3 lžíce husté zakysané smetany
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hrubozrnné hořčice
citronová šťáva a sůl podle chuti

Jak na to?

1. Máslo promíchejte s bylinkami, česnekem a citronovou kůrou a rozdělte ho na poloviny. Každou zabalte do potravinářské fólie, aby bylo máslo zformované do válečku, a dejte ztuhnout do chladničky. Králičí stehna vykostěte – malým nožem kolem dokola odřízněte maso co nejtěsněji u stehenní kosti a kost vytrhněte ven. Do vzniklých otvorů vložte válečky másla. Každé stehno omotejte 5 plátky pancetty. (Takto připravená stehna vydrží v chladničce 24 hodin.)
2. Troubu předehřejte na 220 °C. Stehna dejte do pekáče a pečte je 30–45 minut. Vyndejte z trouby a po 5 minutách nakrájejte na plátky.
3. Smetanu smíchejte s oběma hořčicemi, zahřejte ji a nechte zhoustnout. Ochuťte citronovou šťávou, případně osolte. Plátky masa přelijte omáčkou a podávejte s vařeným bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nadívaná králičí stehna s hořčičnou omáčkou

Náročné Česká Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 3 (1)

Co budete potřebovat

50 g másla, změklého
malá hrst hladkolisté petrželky a malá
hrst estragonu, listy nasekané
1 malý stroužek česneku, rozmělněný
jemně nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
2 králičí stehna
10 plátků pancetty
vařené brambory k podávání
Na hořčičnou omáčku:
3 lžíce husté zakysané smetany
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hrubozrnné hořčice
citronová šťáva a sůl podle chuti

Jak na to?

1. Máslo promíchejte s bylinkami, česnekem a citronovou kůrou a rozdělte ho na poloviny. Každou zabalte do potravinářské fólie, aby bylo máslo zformované do válečku, a dejte ztuhnout do chladničky. Králičí stehna vykostěte – malým nožem kolem dokola odřízněte maso co nejtěsněji u stehenní kosti a kost vytrhněte ven. Do vzniklých otvorů vložte válečky másla. Každé stehno omotejte 5 plátky pancetty. (Takto připravená stehna vydrží v chladničce 24 hodin.)
2. Troubu předehřejte na 220 °C. Stehna dejte do pekáče a pečte je 30–45 minut. Vyndejte z trouby a po 5 minutách nakrájejte na plátky.
3. Smetanu smíchejte s oběma hořčicemi, zahřejte ji a nechte zhoustnout. Ochuťte citronovou šťávou, případně osolte. Plátky masa přelijte omáčkou a podávejte s vařeným bramborami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Inspirujte se podobnými recepty