Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 mrkve
½ citronu
250 g selského tvarohu Česká chuť
4 lžíce zakysané smetany
sůl
pepř
1 jarní cibulka
1 hrst čerstvé pažitky
4 plátky Mistrovského chleba z Albertova pekařství
1 hrst rukoly

Postup přípravy

1. Oloupejte 2 mrkve, najemno je nastrouhejte a zakápněte vymačkanou šťávou z půlky citronu.
2. V misce vyšlehejte 250 g tvarohu se 4 lžícemi zakysané smetany, osolte a opepřete dle chuti. Přidejte nasekanou cibulku, pažitku a polovinu nastrouhané mrkve a promíchejte.
3. Chléb nakrájejte na plátky a potřete pomazánkou. Na dva plátky přidejte zbylou nastrouhanou mrkev a rukolu. Přiklopte zbylými plátky chleba s pomazánkou. Jemně přitiskněte k sobě a překrojte napůl. Můžete zabalit do pečicího papíru a převázat provázkem. Lepeňák je připravený vyrazit s vámi za dobrodružstvím.

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Další videorecepty