Mrkvový koláč s kakaem
Ingredience
3 | vejce |
150 g | moučkového nebo krupicového cukru |
150 g | polohrubé mouky |
80 g | oleje |
2 | polévkové lžíce kakaa |
1 | kypřící prášek do pečiva |
300 g | mrkve |
30 g | tuku na vymazání formy |
30 g | hrubé mouky na vysypání formy |
citronová kůra | |
1 | jablko |
Na náplň: | |
---|---|
2 | plnotučné tvarohy |
1 | pomazánkové máslo bez příchuti |
moučkový cukr nebo med dle chuti | |
Na mrkvičky: | |
cca 150 g marcipánu – obarveného pomocí cukrářského barviva nebo již barveného | |
Na polevu: | |
250 g | kvalitní čokolády |
1 | lžíce másla |
Postup přípravy
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte moučkový cukr, prosáté kakao, olej a nastrouhanou citronovou kůru a dobře vymíchejte nebo pomocí šlehače vyšlehejte do husté pěny. Do pěny vmíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidejte nastrouhanou mrkev a oloupané a nastrouhané jablko. Dortovou formu vymažte tukem, vysypte ji hrubou moukou a rozetřete do ní stejnoměrnou vrstvu těsta. Dort pečte ve středně
vyhřáté troubě asi 30 minut. V míse vymíchejte tvarohy s pomazánkovým máslem a oslaďte tento krém dle chuti cukrem nebo medem. Až bude
dort upečený a vychladlý, opatrně ho v polovině rozřízněte a namažte krémem. Na závěr přelijte rozpuštěnou čokoládou s máslem a dozdobte
marcipánem, z kterého jste vytvarovali mrkvičky.
TIP:
Místo mrkviček můžete na ozdobu dortu použít malá čokoládová velikonoční va jíčka nebo želatinové bonbony či lentilky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY