ReceptyTřešňový koláč bez mouky s tvarohem a bílou čokoládou
Albert logoAlbert logo
  • Třešňový koláč bez mouky s tvarohem a bílou čokoládou

Třešňový koláč bez mouky s tvarohem a bílou čokoládou

Třešňový koláč bez mouky s tvarohem a bílou čokoládou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Bezlepkové
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 120 g
  • Čokoláda hořká 170 g
  • Ořechy lískové 150 g
  • Vejce 8 ks
  • Cukr třtinový 150 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Čokoláda bílá 100 g
  • Želatina plátková 6 ks
  • Citron BIO 1 ks
  • Třešně 300 g
  • Mléko polotučné 150 ml
  • Tvaroh tučný 500 g
  • Máslo 120 g
  • Čokoláda hořká 170 g
  • Ořechy lískové 150 g
  • Vejce 8 ks
  • Cukr třtinový 150 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Čokoláda bílá 100 g
  • Želatina plátková 6 ks
  • Citron BIO 1 ks
  • Třešně 300 g
  • Mléko polotučné 150 ml
  • Tvaroh tučný 500 g

Příprava

  1. 1
    Najemno nastrouhejte 170 g hořké čokolády a 20 g odložte stranou na ozdobu. Namelte 150 g lískových oříšků najemno. Rozdělte 8 vajec pokojové teploty. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Žloutky utřete se 150 g třtinového cukru a 8 g vanilkového cukru do světlé pěny. Přidejte 110 g změklého másla a pokračujte ve šlehání. Poté vmíchejte nastrouhanou čokoládu, ořechy a kypřicí prášek. Nakonec zlehka stěrkou přimíchejte sníh z bílků.
  2. 2
    Těsto nalijte do máslem vymazané formy o rozměrech 20 × 35 cm a pečte v troubě na 175 °C po dobu 30 minut. Upečený korpus nechte zcela vychladnout.
  3. 3
    Na vodní lázni v žáruvzdorné misce rozpusťte 100 g bílé čokolády. Do mísy se studenou vodou vložte 6 plátků želatiny. Ve vyšší pánvi nebo rendlíku v mírně vřelém mléce promíchejte 500 g měkkého plnotučného tvarohu s najemno nastrouhanou citronovou kůrou z 1 biocitronu a šťávou z 1/2 citronu a dále s připraveným sněhem z bílé čokolády. Nabobtnalé plátky želatiny vymačkejte, vložte do kastrůlku s 150 ml horké smetany ke šlehání a mírně zahřívejte, dokud se zcela nerozpustí. Směs nechte lehce zchladnout a zašlehejte do tvarohové směsi.
  4. 4
    Tvarohovou náplň rozetřete rovnoměrně na vychladlý korpus. Důkladně omyjte, osušte, rozpulte a vypeckujte 300 g višní. Rozložte je na náplň a zlehka přitlačte.
  5. 5
    Koláč nechte alespoň na 8 hodin v lednici, nejlépe však přes noc. Podávejte nakrájený na kostky, ozdobené zbylou nastrouhanou hořkou čokoládou. Doplňte si dávku letní svěžesti.
  1. 1
    Najemno nastrouhejte 170 g hořké čokolády a 20 g odložte stranou na ozdobu. Namelte 150 g lískových oříšků najemno. Rozdělte 8 vajec pokojové teploty. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Žloutky utřete se 150 g třtinového cukru a 8 g vanilkového cukru do světlé pěny. Přidejte 110 g změklého másla a pokračujte ve šlehání. Poté vmíchejte nastrouhanou čokoládu, ořechy a kypřicí prášek. Nakonec zlehka stěrkou přimíchejte sníh z bílků.
  2. 2
    Těsto nalijte do máslem vymazané formy o rozměrech 20 × 35 cm a pečte v troubě na 175 °C po dobu 30 minut. Upečený korpus nechte zcela vychladnout.
  3. 3
    Na vodní lázni v žáruvzdorné misce rozpusťte 100 g bílé čokolády. Do mísy se studenou vodou vložte 6 plátků želatiny. Ve vyšší pánvi nebo rendlíku v mírně vřelém mléce promíchejte 500 g měkkého plnotučného tvarohu s najemno nastrouhanou citronovou kůrou z 1 biocitronu a šťávou z 1/2 citronu a dále s připraveným sněhem z bílé čokolády. Nabobtnalé plátky želatiny vymačkejte, vložte do kastrůlku s 150 ml horké smetany ke šlehání a mírně zahřívejte, dokud se zcela nerozpustí. Směs nechte lehce zchladnout a zašlehejte do tvarohové směsi.
  4. 4
    Tvarohovou náplň rozetřete rovnoměrně na vychladlý korpus. Důkladně omyjte, osušte, rozpulte a vypeckujte 300 g višní. Rozložte je na náplň a zlehka přitlačte.
  5. 5
    Koláč nechte alespoň na 8 hodin v lednici, nejlépe však přes noc. Podávejte nakrájený na kostky, ozdobené zbylou nastrouhanou hořkou čokoládou. Doplňte si dávku letní svěžesti.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Pro jemnou a voňavou chuť krému strouhejte pouze svrchní žlutou část citronové kůry. Právě v ní se skrývá to nejlepší aroma.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 25.06.2025 do 01.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 02.07.2025 do 08.07.2025

Platný ještě dnes

Od 18.06.2025 do 01.07.2025

Platný ještě 15 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě dnes

Od 25.06.2025 do 01.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 02.07.2025 do 08.07.2025

Platný ještě dnes

Od 18.06.2025 do 01.07.2025

Platný ještě dnes

Od 18.06.2025 do 01.07.2025

Platný ještě 15 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

Podobné recepty

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.