Mrkvový dort s krémem
Ingredience
korpus: | |
---|---|
olej na vymazání formy | |
260 g | mrkve |
300 g | vlašských ořechů |
6 | vajec |
200 g | cukru krupice |
2 | lžičky perníkového koření |
2 | lžičky skořice |
320 g | Hery máslové chuti |
200 g | hladké mouky |
4 | lžičky prášku do pečiva |
120 g | rozinek |
krém: | |
250 g | změklé Hery máslové chuti |
370 g | smetanového sýra (Philadelphia, Buko) |
90 g | moučkového cukru |
čokoládová vajíčka nebo mandle v čokoládě na ozdobu |
Postup přípravy
Dvě formy o průměru 18 cm vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Očištěnou mrkev nastrouhejte najemno, ořechy nasekejte. Vejce vyšlehejte s cukrem a kořením do pěny. Postupně vmíchejte rozpuštěnou Heru, mouku s práškem do pečiva, strouhanou mrkev, rozinky a ořechy.
Těsto nalijte do obou forem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte 50 minut. Upečený korpus nechte vychladnout na mřížce.
Ze změklé Hery, smetanového sýra a cukru ušlehejte hladký krém. Vychladlé korpusy podélně rozřízněte, natřete krémem a naskládejte na sebe. Zdobte čokoládovými vajíčky nebo mandlemi v čokoládě.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY