×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mrkvovo-batátová polévka s pomerančem a koriandrem

Další recepty a články

Polévka z batátů s opečenou...
Polévka z batátů s...
Polévka z batátů s opečenou...
Polévka z batátů s opečenou...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Plněné mexické batáty
Plněné mexické...
Plněné mexické batáty
Plněné mexické batáty

Mrkvovo-batátová polévka s pomerančem a koriandrem

Co budete potřebovat

1 cibule
1 svazek čerstvého koriandru
2 lžíce másla
2 batáty střední velikosti
2 mrkve
1 l zeleninového vývaru
1 pomeranč
špetka mletého muškátového oříšku
2 lžíce černého a bílého sezamu
sůl, pepř

Jak na to?

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Odříznuté stonky koriandru nasekejte, lístky uchovejte v chladu na dokončení. Obojí restujte v hrnci na rozehřátém másle za občasného míchání asi 5 minut.
Oloupané batáty a mrkve nakrájejte na větší kostky, přidejte do hrnce a dál několik minut opékejte. Pak zalijte vývarem, osolte, opepřete a povařte 15 minut.
Polévku rozmixujte dohladka a vmíchejte do ní vymačkanou šťávu z pomeranče. Ochuťte muškátem a rozdělte do talířů. Na závěr posypte polévku sezamem a lístky koriandru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mrkvovo-batátová polévka s pomerančem a koriandrem

Polévka Velmi snadné Orientální Něco lehkého Bezlepkové Veganské Vegetariánské Batátové večeře Magazín 1/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (25)

Co budete potřebovat

1 cibule
1 svazek čerstvého koriandru
2 lžíce másla
2 batáty střední velikosti
2 mrkve
1 l zeleninového vývaru
1 pomeranč
špetka mletého muškátového oříšku
2 lžíce černého a bílého sezamu
sůl, pepř

Jak na to?

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Odříznuté stonky koriandru nasekejte, lístky uchovejte v chladu na dokončení. Obojí restujte v hrnci na rozehřátém másle za občasného míchání asi 5 minut.
Oloupané batáty a mrkve nakrájejte na větší kostky, přidejte do hrnce a dál několik minut opékejte. Pak zalijte vývarem, osolte, opepřete a povařte 15 minut.
Polévku rozmixujte dohladka a vmíchejte do ní vymačkanou šťávu z pomeranče. Ochuťte muškátem a rozdělte do talířů. Na závěr posypte polévku sezamem a lístky koriandru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Polévka z batátů s opečenou...
Polévka z batátů s opečenou...
Polévka z batátů s opečenou...
Polévka z batátů s opečenou...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Plněné mexické batáty
Plněné mexické batáty
Plněné mexické batáty
Plněné mexické batáty

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat