Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Mrkev s řepou a dresinkem ze sezamové pasty

Další recepty a články

Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí krokety z choriza
Domácí krokety z...
Domácí krokety z choriza
Domácí krokety z choriza
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke...
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Batátové hranolky s guacamole
Batátové hranolky s...
Batátové hranolky s guacamole
Batátové hranolky s guacamole

Mrkev s řepou a dresinkem ze sezamové pasty

Co budete potřebovat

1 kg mrkve
3 červené řepy
160 ml olivového oleje
2 lžíce medu
1 lžika mletého koriandru
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky sušeného zázvoru
2 lžičky sušeného tymiánu
sůl
pepř
100 ml tahini pasty
2 lžičky dijonské hořice
1/2 citronu
3 lžíce ledové vody
1 lžíce hrubozrnné soli
2 hrsti čerstvého koriandru

Jak na to?

1. Zeleninu očistěte, mrkev nakrájejte podélně, řepu na měsíčky. Vložte na plech vymazaný 4 lžícemi oleje.
2. V menší misce promíchejte další 4 lžíce oleje, med, koření, tymián, osolte, opepřete a vzniklou omáčkou přelijte zeleninu. Lehce promíchejte a pečte v předehřáté troubě 40 minut na 170 C.
3. V další misce promíchejte zbylý olivový olej s tahini pastou, dijonskou hořicí, šávou z citronu, vodou, solí a pepřem.
4. Pečenou zeleninu servírujte přelitou dresinkem, posypanou hrubozrnnou solí a lístky koriandru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mrkev s řepou a dresinkem ze sezamové pasty

Příloha Velmi snadné Chuťovky Něco lehkého Vegetariánské Bezlepkové Bez laktózy Magazín 10/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 kg mrkve
3 červené řepy
160 ml olivového oleje
2 lžíce medu
1 lžika mletého koriandru
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky sušeného zázvoru
2 lžičky sušeného tymiánu
sůl
pepř
100 ml tahini pasty
2 lžičky dijonské hořice
1/2 citronu
3 lžíce ledové vody
1 lžíce hrubozrnné soli
2 hrsti čerstvého koriandru

Jak na to?

1. Zeleninu očistěte, mrkev nakrájejte podélně, řepu na měsíčky. Vložte na plech vymazaný 4 lžícemi oleje.
2. V menší misce promíchejte další 4 lžíce oleje, med, koření, tymián, osolte, opepřete a vzniklou omáčkou přelijte zeleninu. Lehce promíchejte a pečte v předehřáté troubě 40 minut na 170 C.
3. V další misce promíchejte zbylý olivový olej s tahini pastou, dijonskou hořicí, šávou z citronu, vodou, solí a pepřem.
4. Pečenou zeleninu servírujte přelitou dresinkem, posypanou hrubozrnnou solí a lístky koriandru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí krokety z choriza
Domácí krokety z choriza
Domácí krokety z choriza
Domácí krokety z choriza
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Batátové hranolky s guacamole
Batátové hranolky s guacamole
Batátové hranolky s guacamole
Batátové hranolky s guacamole

Inspirujte se podobnými recepty