Mořský vlk na grilu s rozmarýnovými bramborami a holandskou omáčkou
Ingredience
800 g | brambor typu B |
sůl | |
pepř | |
40 ml | olivového oleje |
250 g | másla |
6 | snítek čerstvého rozmarýnu |
3 | vejce |
3 | bio citrony |
1 | lžička dijonské hořčice |
1 | lžíce vody |
4 | mořští vlci z Rybího trhu Albert |
Postup přípravy
1. Brambory omyjte, osušte a položte na alobal. Osolte, opepřete a pokapejte 20 ml olivového oleje. Poklaďte 50 g másla na plátky a přidejte 2 snítky rozmarýn. Důkladně zabalte a pečte na grilu pod e velikosti brambor 30–40 minut.
2. Zbylé máslo rozpusťte v rendlíku a odložte stranou. Na mírném ohni ve vodní lázni vyšlehejte žloutky, citronovou šťávu z ½ citronu, dijonskou hořčici, vodu, špetku soli a pepře do zhoustnutí. Poté odstavte, pokračujte ve šlehání a zároveň tenký pramínkem přilévejte rozpuštěné máslo, dokud omáčka nezesvětlá a nezhoustne.
3. Ryby očistěte a šupiny oškrábejte nožem. Vrchní část kůže z obou stran několikrát nařízněte. Vetřete sůl a pepř, zvenku i do břišní dutiny. Potřete zbylým olivovým olejem, do břišní dutiny vložte zbylé omyté citrony nakrájené na plátky a snítky rozmarýnu. Ryby ovažte potravinářským provázkem.
4. Položte na rozpálenou grilovací mřížku a grilujte podle velikosti ryb 5–10 minut z obou stran.
5. Podávejte s rozmarýnovými bramborami přelité holandskou omáčkou.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY