Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Mořský vlk na grilu s rozmarýnovými bramborami a holandskou omáčkou

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Mořský vlk na grilu s rozmarýnovými bramborami a holandskou omáčkou

Co budete potřebovat

800 g brambor typu B
sůl
pepř
40 ml olivového oleje
250 g másla
6 snítek čerstvého rozmarýnu
3 vejce
3 bio citrony
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce vody
4 mořští vlci z Rybího trhu Albert

Jak na to?

1. Brambory omyjte, osušte a položte na alobal. Osolte, opepřete a pokapejte 20 ml olivového oleje. Poklaďte 50 g másla na plátky a přidejte 2 snítky rozmarýn. Důkladně zabalte a pečte na grilu pod e velikosti brambor 30–40 minut.

2. Zbylé máslo rozpusťte v rendlíku a odložte stranou. Na mírném ohni ve vodní lázni vyšlehejte žloutky, citronovou šťávu z ½ citronu, dijonskou hořčici, vodu, špetku soli a pepře do zhoustnutí. Poté odstavte, pokračujte ve šlehání a zároveň tenký pramínkem přilévejte rozpuštěné máslo, dokud omáčka nezesvětlá a nezhoustne.

3. Ryby očistěte a šupiny oškrábejte nožem. Vrchní část kůže z obou stran několikrát nařízněte. Vetřete sůl a pepř, zvenku i do břišní dutiny. Potřete zbylým olivovým olejem, do břišní dutiny vložte zbylé omyté citrony nakrájené na plátky a snítky rozmarýnu. Ryby ovažte potravinářským provázkem.

4. Položte na rozpálenou grilovací mřížku a grilujte podle velikosti ryb 5–10 minut z obou stran.

5. Podávejte s rozmarýnovými bramborami přelité holandskou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mořský vlk na grilu s rozmarýnovými bramborami a holandskou omáčkou

Hlavní chod Snadné Ryby Grilování Bezlepkové Videorecept Magazín 7-8/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

800 g brambor typu B
sůl
pepř
40 ml olivového oleje
250 g másla
6 snítek čerstvého rozmarýnu
3 vejce
3 bio citrony
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce vody
4 mořští vlci z Rybího trhu Albert

Jak na to?

1. Brambory omyjte, osušte a položte na alobal. Osolte, opepřete a pokapejte 20 ml olivového oleje. Poklaďte 50 g másla na plátky a přidejte 2 snítky rozmarýn. Důkladně zabalte a pečte na grilu pod e velikosti brambor 30–40 minut.

2. Zbylé máslo rozpusťte v rendlíku a odložte stranou. Na mírném ohni ve vodní lázni vyšlehejte žloutky, citronovou šťávu z ½ citronu, dijonskou hořčici, vodu, špetku soli a pepře do zhoustnutí. Poté odstavte, pokračujte ve šlehání a zároveň tenký pramínkem přilévejte rozpuštěné máslo, dokud omáčka nezesvětlá a nezhoustne.

3. Ryby očistěte a šupiny oškrábejte nožem. Vrchní část kůže z obou stran několikrát nařízněte. Vetřete sůl a pepř, zvenku i do břišní dutiny. Potřete zbylým olivovým olejem, do břišní dutiny vložte zbylé omyté citrony nakrájené na plátky a snítky rozmarýnu. Ryby ovažte potravinářským provázkem.

4. Položte na rozpálenou grilovací mřížku a grilujte podle velikosti ryb 5–10 minut z obou stran.

5. Podávejte s rozmarýnovými bramborami přelité holandskou omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty