Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMořský vlk na grilu s holandskou omáčkou a brambůrky
Albert logoAlbert logo
Mořský vlk na grilu s holandskou omáčkou a brambůrky

Mořský vlk na grilu s holandskou omáčkou a brambůrky

Snadné
16-30 minut
3/5
Bezlepkové
Grilování
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 250 g
  • Brambory typu B 800 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 40 ml
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Voda 1 plž
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Citron BIO 3 ks
  • Vejce 3 ks
  • Mořský vlk 4 ks
  • Máslo 250 g
  • Brambory typu B 800 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 40 ml
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Voda 1 plž
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Citron BIO 3 ks
  • Vejce 3 ks
  • Mořský vlk 4 ks

Příprava

1
Brambory omyjte, osušte a položte na alobal. Osolte, opepřete a pokapejte 20 ml olivového oleje. Poklaďte 50 g másla na plátky a přidejte 2 snítky rozmarýn. Důkladně zabalte a pečte na grilu pod e velikosti brambor 30–40 minut.
2
Zbylé máslo rozpusťte v rendlíku a odložte stranou. Na mírném ohni ve vodní lázni vyšlehejte žloutky, citronovou šťávu z ½ citronu, dijonskou hořčici, vodu, špetku soli a pepře do zhoustnutí. Poté odstavte, pokračujte ve šlehání a zároveň tenký pramínkem přilévejte rozpuštěné máslo, dokud omáčka nezesvětlá a nezhoustne.
3
Ryby očistěte a šupiny oškrábejte nožem. Vrchní část kůže z obou stran několikrát nařízněte. Vetřete sůl a pepř, zvenku i do břišní dutiny. Potřete zbylým olivovým olejem, do břišní dutiny vložte zbylé omyté citrony nakrájené na plátky a snítky rozmarýnu. Ryby ovažte potravinářským provázkem.
4
Položte na rozpálenou grilovací mřížku a grilujte podle velikosti ryb 5–10 minut z obou stran.
5
Podávejte s rozmarýnovými bramborami přelité holandskou omáčkou.
1
Brambory omyjte, osušte a položte na alobal. Osolte, opepřete a pokapejte 20 ml olivového oleje. Poklaďte 50 g másla na plátky a přidejte 2 snítky rozmarýn. Důkladně zabalte a pečte na grilu pod e velikosti brambor 30–40 minut.
2
Zbylé máslo rozpusťte v rendlíku a odložte stranou. Na mírném ohni ve vodní lázni vyšlehejte žloutky, citronovou šťávu z ½ citronu, dijonskou hořčici, vodu, špetku soli a pepře do zhoustnutí. Poté odstavte, pokračujte ve šlehání a zároveň tenký pramínkem přilévejte rozpuštěné máslo, dokud omáčka nezesvětlá a nezhoustne.
3
Ryby očistěte a šupiny oškrábejte nožem. Vrchní část kůže z obou stran několikrát nařízněte. Vetřete sůl a pepř, zvenku i do břišní dutiny. Potřete zbylým olivovým olejem, do břišní dutiny vložte zbylé omyté citrony nakrájené na plátky a snítky rozmarýnu. Ryby ovažte potravinářským provázkem.
4
Položte na rozpálenou grilovací mřížku a grilujte podle velikosti ryb 5–10 minut z obou stran.
5
Podávejte s rozmarýnovými bramborami přelité holandskou omáčkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.