
Mořská mísa boha Poseidona
Kdo by neznal boha Poseidona, vládce moří. Ve vybraných hypermarketech Albert naleznete v oddělení chlazených ryb také tyto mořské pochoutky.
Ingredience
5 | snítek čerstvého rozmarýnu |
220 ml | olivového oleje |
1 | pražma |
2 | citrony |
sůl, pepř | |
500 g | mražených plodů moře |
½ | hrsti hladkolisté petržele |
400 g | krevet loupaných |
2 | stroužky česneku |
1 | lžíce chilli vloček |
50 g | španělských oliv plněných paprikovou pastou |
50 g | černých oliv s peckou |
100 g | paprik plněných sýrem |
70 g | Mixu salátů Albert |
Postup přípravy
1. Den předem vložte rozmarýn do lahvičky s olivovým olejem.
2. Pražmu na bocích 3× nařízněte, potřete rozmarýnovým olejem a zakapejte šťávou z 1 citronu. Osolte, opepřete a grilujte na přímém žáru z každé strany 4 minuty.
3. Současně s pražmou grilujte rozmražené a propláchnuté plody moře. Osolte, opepřete, zakapejte šťávou z ½ citronu, 2 lžícemi rozmarýnového oleje a opečte na grilovacím tácku doměkka 5 minut. Odstavte a promíchejte s nasekanou čerstvou petrželí.
4. Nakonec na grilovacím tácku se 2 lžícemi oleje opečte osolené, opepřené krevety s rozmělněným česnekem a chilli vločkami.
5. Vše servírujte na prkénku nebo tácu s olivami, paprikami, salátem a plátky citronu.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod