Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

100 g lískových ořechů
2 lžičky instantní kávy
100 g tmavé čokolády
150 g másla
150 g třtinového cukru
3 vejce
2 lžíce mléka
3 lžíce zakysané smetany
150 g bezlepkové mouky Jizerka
2 lžičky kypřicího prášku
Na náplň:
75 g másla
100 g moučkového cukru
85 g tmavé čokolády
Na polevu:
2 lžičky instantní kávy
200 g moučkového cukru
1 lžíce karamelu (tekutého)
2 lžičky másla
200 g lískových ořechů

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte a papírem vyložte dvě kulaté dortové formy o průměru 20 cm. Lískové ořechy nasucho pečte 8–10 minut v troubě, pak je nechte lehce zchladnout a rozmixujte v robotu najemno. Kávu smíchejte se lžící vroucí vody a nechte zchladnout. Čokoládu nalámejte do misky a nechte ji nad rendlíkem s vroucí vodou rozehřát. Máslo našlehejte do pěny, přisypte cukr a šlehejte dalších 5 minut. Pak po jednom přidávejte vejce, polovinu rozehřáté čokolády, rozpuštěnou kávu, mléko, zakysanou smetanu a mleté ořechy. Umíchejte těsto a přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Pak těsto rozdělte do připravených forem a pečte 25–30 minut. Nechte 10 minut ve formě, pak vyklopte a nechte vychladnout.
Udělejte náplň: všechny přísady po­stupně smíchejte do hladkého krému. Jeden z upečených korpusů potřete náplní a navrch dejte druhý korpus. Připravte polevu: kávu smíchejte se 2 lžícemi vroucí vody a nechte zchlad­nout. Pak utřete s cukrem do hladké hmoty, přidejte karamel a máslo a umí­chejte dohladka. Polevou potřete vršek a boky dortu a dort posypte nasekaný­mi ořechy.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty