
Mlynářská veka s ředkvičkami
Čím jiným na začátku jara ozdobit chlebíčky než čerstvými ředkvičkami? Stojí za to jíst lépe.

Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Česká
Vegetariánské
Pro děti
Svačina
Ingredience
Složení 15 porcí
- Krémový čerstvý sýr 200 g
- Mlynářská žitná veka 1 ks
- Zakysaná smetana 100 g
- Řeřicha 1 hrs.
- Sůl
- Pepř
- Ředkvičky 10 ks
- Olej olivový 15 ml
- Mikrobylinky ředkvičky 1 hrs.
- Krémový čerstvý sýr 200 g
- Mlynářská žitná veka 1 ks
- Zakysaná smetana 100 g
- Řeřicha 1 hrs.
- Sůl
- Pepř
- Ředkvičky 10 ks
- Olej olivový 15 ml
- Mikrobylinky ředkvičky 1 hrs.
Příprava
- 1Veku nakrájejte na 1–1,5 cm široké plátky.
- 2V misce smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu, ½ hrsti řeřichy, sůl, pepř a 1 lžičku olivového oleje.
- 3Chlebíčky natřete pomazánkou.
- 4Všechny očištěné ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a poklaďte na chlebíčky. Ředkvičkové chlebíčky ozdobte zbytkem řeřichy a mikrobylinkami. A návštěva může přijít.
- 1Veku nakrájejte na 1–1,5 cm široké plátky.
- 2V misce smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu, ½ hrsti řeřichy, sůl, pepř a 1 lžičku olivového oleje.
- 3Chlebíčky natřete pomazánkou.
- 4Všechny očištěné ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a poklaďte na chlebíčky. Ředkvičkové chlebíčky ozdobte zbytkem řeřichy a mikrobylinkami. A návštěva může přijít.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.