Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Mlynářská veka s ředkvičkami

Mlynářská veka s ředkvičkami

Čím jiným na začátku jara ozdobit chlebíčky než čerstvými ředkvičkami? Stojí za to jíst lépe.

Ingredience

1 Mlynářská veka z Albertova pekařství
200 g čerstvého smetanového sýra
100 g zakysané smetany
1 hrst čerstvé řeřichy
sůl
pepř
15 ml olivového oleje
10 ředkviček
1 hrst mikrobylinek – ředkvičky

Postup přípravy

1. Veku nakrájejte na 1–1,5 cm široké plátky.

2. V misce smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu, ½ hrsti řeřichy, sůl, pepř a 1 lžičku olivového oleje.

3. Chlebíčky natřete pomazánkou.

4. Všechny očištěné ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a poklaďte na chlebíčky. Ředkvičkové chlebíčky ozdobte zbytkem řeřichy a mikrobylinkami. A návštěva může přijít.

Pomohl vám recept?
1hodnocení3

Další videorecepty