Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

7 vajec
8 lžic krupicového cukru
2 lžíce slunečnicového oleje
4 lžíce holandského kakaa
10 lžic polohrubé mouky
¼ balíčku prášku do pečiva
máslo
hrubá mouka
Na náplň:
125 g másla
4–6 lžic moučkového cukru
2 polotučné tvarohy
1 smetana ke šlehání

Postup přípravy

Vajíčka vyšlehejte do pěny, přidejte cukr a olej a nakonec i kakao důkladně promíchané s moukou a práškem do pečiva a spojte do těsta. Máslem vymažte a hrubou moukou vysypte dva plechy o rozměrech zhruba 25×35cm a na každý dejte polovinu těsta. Pečte při 180 °C asi 7–8 minut. Upečená těsta nechte vychladnout.
Zatím si připravte náplň. Máslo vyšlehejte s cukrem, pak postupně přidávejte tvaroh a nakonec zašlehejte smetanu.
Pak na jeden korpus namažte náplň a druhým ho překryjeme. Dejte na minimálně 4 hodiny chladit do lednice, nejlépe však přes noc. Podávejte nakrájené.

Pomohl vám recept?
355hodnocení4

Další videorecepty