×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Minivětrníčky plněné pudinkem

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Minivětrníčky plněné pudinkem

Co budete potřebovat

1/2 lžičky soli
100 g másla
150 g polohrubé mouky
4 vejce
karamelový topink na ozdobu
Na náplň:
200 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinku
2–3 lžíce krupicového cukru
1/2 kelímku 40% smetany ke šlehání

Jak na to?

Do hrnce nalijte 250 ml vody, osolte ji a přidejte pokrájené máslo. Zahřejte na středním plameni. Jakmile se začne vařit, stáhněte z ohně a vsypte mouku a neustále míchejte; a to tak dlouho, až z hmoty vytvoříte bochánek. Nechte mírně zchladnout a pak po jednom vmíchávejte vejce, abyste získali hladké a lesklé těsto. Lžičkou vykrajujte z těsta bochánky, ty dávejte na plech lehce potřený máslem. Pečte 15–20 minut při 200 °C. Do trouby postavte také nádobu s vodou. Upečené bochánky rozřízněte a naplňte směsí umíchanou z jednoho pudinku uvařeného s cukrem ve 200 ml mléka a dotuha ušlehané smetany. Podávejte ozdobené karamelem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Minivětrníčky plněné pudinkem

Velmi snadné Česká Chuťovky Magazín 1/2011
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

1/2 lžičky soli
100 g másla
150 g polohrubé mouky
4 vejce
karamelový topink na ozdobu
Na náplň:
200 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinku
2–3 lžíce krupicového cukru
1/2 kelímku 40% smetany ke šlehání

Jak na to?

Do hrnce nalijte 250 ml vody, osolte ji a přidejte pokrájené máslo. Zahřejte na středním plameni. Jakmile se začne vařit, stáhněte z ohně a vsypte mouku a neustále míchejte; a to tak dlouho, až z hmoty vytvoříte bochánek. Nechte mírně zchladnout a pak po jednom vmíchávejte vejce, abyste získali hladké a lesklé těsto. Lžičkou vykrajujte z těsta bochánky, ty dávejte na plech lehce potřený máslem. Pečte 15–20 minut při 200 °C. Do trouby postavte také nádobu s vodou. Upečené bochánky rozřízněte a naplňte směsí umíchanou z jednoho pudinku uvařeného s cukrem ve 200 ml mléka a dotuha ušlehané smetany. Podávejte ozdobené karamelem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty