Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Minimazance

Další recepty a články

Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy

Minimazance

Co budete potřebovat

100 g krupicového cukru
30 g čerstvého droždí
250 ml mléka
300–350 g hladké mouky
200 g hrubé mouky
50 g vepřového sádla, rozpuštěného
a vychladlého
70 g másla, rozpuštěného a vychladlého
špetka soli
2 žloutky
½ lžičky mletého muškátového květu
citronová kůra, nastrouhaná
60 g mandlí, oloupaných a nasekaných
100 g rozinek máčených ve vlažné vodě
máslo na vymazání plechu
1 vejce, rozšlehané, na potření

Jak na to?

Lžíci cukru a droždí rozetřete ve velké míse na kašičku, zalijte mlékem pokojové teploty, zasypte hrstí mouky a jemně promíchejte. Kvásek přikryjte utěrkou. Nechte na teplém místě stát, aby vzešel.
Jakmile se na kvásku začnou dělat bubliny, přidejte sádlo s máslem, špetku soli, žloutky, muškátový květ, citronovou kůru, mandle, zbývající mouky a cukr a poctivě zadělejte kynuté těsto. Hotové bude, když se na něm začnou dělat puchýřky a povrch bude hladký a lesklý. V té chvíli zapracujte do těsta rozinky. Z těsta vytvarujte kouli, položte ji do mísy, přikryjte nahřátou utěrkou a nechte kynout na teplém místě. Trvá to přibližně hodinu, během které těsto můžete dvakrát krátce propracovat. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.
Předehřejte troubu na 180°C.
Vykynuté těsto přendejte na vál a rozdělte ho na 10 až 12 částí a z každé udělejte hladký bochánek. Bochánky pokládejte na máslem vymazaný plech. Nůžkami vystřihněte do kuliček kříž a nechte na plechu dalších 15 minut kynout. Pak je potřete vajíčkem a dejte do trouby. Pečte asi 20–30 minut, až budou minimazance krásně zlatohnědé.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Minimazance

Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

100 g krupicového cukru
30 g čerstvého droždí
250 ml mléka
300–350 g hladké mouky
200 g hrubé mouky
50 g vepřového sádla, rozpuštěného
a vychladlého
70 g másla, rozpuštěného a vychladlého
špetka soli
2 žloutky
½ lžičky mletého muškátového květu
citronová kůra, nastrouhaná
60 g mandlí, oloupaných a nasekaných
100 g rozinek máčených ve vlažné vodě
máslo na vymazání plechu
1 vejce, rozšlehané, na potření

Jak na to?

Lžíci cukru a droždí rozetřete ve velké míse na kašičku, zalijte mlékem pokojové teploty, zasypte hrstí mouky a jemně promíchejte. Kvásek přikryjte utěrkou. Nechte na teplém místě stát, aby vzešel.
Jakmile se na kvásku začnou dělat bubliny, přidejte sádlo s máslem, špetku soli, žloutky, muškátový květ, citronovou kůru, mandle, zbývající mouky a cukr a poctivě zadělejte kynuté těsto. Hotové bude, když se na něm začnou dělat puchýřky a povrch bude hladký a lesklý. V té chvíli zapracujte do těsta rozinky. Z těsta vytvarujte kouli, položte ji do mísy, přikryjte nahřátou utěrkou a nechte kynout na teplém místě. Trvá to přibližně hodinu, během které těsto můžete dvakrát krátce propracovat. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.
Předehřejte troubu na 180°C.
Vykynuté těsto přendejte na vál a rozdělte ho na 10 až 12 částí a z každé udělejte hladký bochánek. Bochánky pokládejte na máslem vymazaný plech. Nůžkami vystřihněte do kuliček kříž a nechte na plechu dalších 15 minut kynout. Pak je potřete vajíčkem a dejte do trouby. Pečte asi 20–30 minut, až budou minimazance krásně zlatohnědé.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy

Inspirujte se podobnými recepty