×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Minimazance

Další recepty a články

Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s...
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní...
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím...
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...

Minimazance

Co budete potřebovat

100 g krupicového cukru
30 g čerstvého droždí
250 ml mléka
300–350 g hladké mouky
200 g hrubé mouky
50 g vepřového sádla, rozpuštěného
a vychladlého
70 g másla, rozpuštěného a vychladlého
špetka soli
2 žloutky
½ lžičky mletého muškátového květu
citronová kůra, nastrouhaná
60 g mandlí, oloupaných a nasekaných
100 g rozinek máčených ve vlažné vodě
máslo na vymazání plechu
1 vejce, rozšlehané, na potření

Jak na to?

Lžíci cukru a droždí rozetřete ve velké míse na kašičku, zalijte mlékem pokojové teploty, zasypte hrstí mouky a jemně promíchejte. Kvásek přikryjte utěrkou. Nechte na teplém místě stát, aby vzešel.
Jakmile se na kvásku začnou dělat bubliny, přidejte sádlo s máslem, špetku soli, žloutky, muškátový květ, citronovou kůru, mandle, zbývající mouky a cukr a poctivě zadělejte kynuté těsto. Hotové bude, když se na něm začnou dělat puchýřky a povrch bude hladký a lesklý. V té chvíli zapracujte do těsta rozinky. Z těsta vytvarujte kouli, položte ji do mísy, přikryjte nahřátou utěrkou a nechte kynout na teplém místě. Trvá to přibližně hodinu, během které těsto můžete dvakrát krátce propracovat. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.
Předehřejte troubu na 180°C.
Vykynuté těsto přendejte na vál a rozdělte ho na 10 až 12 částí a z každé udělejte hladký bochánek. Bochánky pokládejte na máslem vymazaný plech. Nůžkami vystřihněte do kuliček kříž a nechte na plechu dalších 15 minut kynout. Pak je potřete vajíčkem a dejte do trouby. Pečte asi 20–30 minut, až budou minimazance krásně zlatohnědé.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Minimazance

Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

100 g krupicového cukru
30 g čerstvého droždí
250 ml mléka
300–350 g hladké mouky
200 g hrubé mouky
50 g vepřového sádla, rozpuštěného
a vychladlého
70 g másla, rozpuštěného a vychladlého
špetka soli
2 žloutky
½ lžičky mletého muškátového květu
citronová kůra, nastrouhaná
60 g mandlí, oloupaných a nasekaných
100 g rozinek máčených ve vlažné vodě
máslo na vymazání plechu
1 vejce, rozšlehané, na potření

Jak na to?

Lžíci cukru a droždí rozetřete ve velké míse na kašičku, zalijte mlékem pokojové teploty, zasypte hrstí mouky a jemně promíchejte. Kvásek přikryjte utěrkou. Nechte na teplém místě stát, aby vzešel.
Jakmile se na kvásku začnou dělat bubliny, přidejte sádlo s máslem, špetku soli, žloutky, muškátový květ, citronovou kůru, mandle, zbývající mouky a cukr a poctivě zadělejte kynuté těsto. Hotové bude, když se na něm začnou dělat puchýřky a povrch bude hladký a lesklý. V té chvíli zapracujte do těsta rozinky. Z těsta vytvarujte kouli, položte ji do mísy, přikryjte nahřátou utěrkou a nechte kynout na teplém místě. Trvá to přibližně hodinu, během které těsto můžete dvakrát krátce propracovat. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.
Předehřejte troubu na 180°C.
Vykynuté těsto přendejte na vál a rozdělte ho na 10 až 12 částí a z každé udělejte hladký bochánek. Bochánky pokládejte na máslem vymazaný plech. Nůžkami vystřihněte do kuliček kříž a nechte na plechu dalších 15 minut kynout. Pak je potřete vajíčkem a dejte do trouby. Pečte asi 20–30 minut, až budou minimazance krásně zlatohnědé.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...

Inspirujte se podobnými recepty