Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Mini koláčky s bílým chřestem

Mini koláčky s bílým chřestem

Ingredience

1 listové těsto rozválené
5 g másla
2 stonky bílého chřestu
80 g cherry rajčat
1 jarní cibulka
80 g anglické slaniny
180 g zakysané smetany
1 vejce
40 g sýru čedar
sůl, pepř
4 snítky tymiánu

Postup přípravy

1. Z listového těsta vykrojte kolečka odpovídající velikosti formy na quiche (průměr asi 10 cm). Formy vytřete změklým máslem.
2. Těsto namačkejte na dno formy a propíchejte vidličkou.
3. Chřest oloupejte, odlomte konce (asi 4 cm). Do forem vložte nakrájený chřest, rajčata, nasekanou cibulku a nakrájenou slaninu.
4. Zakysanou smetanu vyšlehejte s vejcem a strouhaným čedarem, osolte a opepřete. Směsí zalijte koláčky a ozdobte tymiánem.
5. Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte 20 minut.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty