Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR

BIO Mexická quinoa s krůtím masem

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje NP Bio
1 cibule NP Bio
2 lžíce rajčatového protlaku
400 g cherry rajčat NP Bio
1 kostka kuřecího bujónu NP Bio
500 ml vody
600 g krůtích prsou NP Bio
400 g červených fazolí NP Bio
200 g sterilované kukuřice NP Bio
150 g quinoy NP Bio
sůl, pepř
2 hrsti čerstvého koriandru
1 citron NP Bio
2 avokáda NP Bio
200 g zakysané smetany NP Bio

Jak na to?

1. Fazole vsypte do mísy a zalijte vodou, aby byly ponořené. Nechte přes noc namočené. Druhý den je slijte a propláchněte. Fazole dejte do hrnce a uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu.

2. Omyjte 300 g cherry rajčat, osušte je a rozpulte. Nasucho je na pánvi orestujte, až změknou. Pak je přendejte do vysoké misky a rozmixujte opatrně tyčovým mixérem, až vám vznikne rajčatové pyré.

3. V hlubší pánvi na oleji opečte nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata. Vmíchejte rajčatové pyré a zbytek nakrájených cherry rajčat.

4. Z bujónu připravte vývar dle návodu na obalu. Pak ho přilijte na pánev a vše přiveďte k varu. Vložte maso a na mírném ohni duste 30 minut. Pět minut před koncem přidejte předvařené fazole a scezenou kukuřici.

5. Quinou propláchněte a vařte v osolené vodě 15 minut doměkka. Sceďte, vmíchejte polovinu koriandru, limetovou šťávu, osolte a opepřete. Přiklopte a udržujte teplé.

6. Quinou podávejte s plátky avokáda, nakrájeným masem, zakysanou smetanou a koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

BIO Mexická quinoa s krůtím masem

Hlavní chod Snadné Maso Bio Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje NP Bio
1 cibule NP Bio
2 lžíce rajčatového protlaku
400 g cherry rajčat NP Bio
1 kostka kuřecího bujónu NP Bio
500 ml vody
600 g krůtích prsou NP Bio
400 g červených fazolí NP Bio
200 g sterilované kukuřice NP Bio
150 g quinoy NP Bio
sůl, pepř
2 hrsti čerstvého koriandru
1 citron NP Bio
2 avokáda NP Bio
200 g zakysané smetany NP Bio

Jak na to?

1. Fazole vsypte do mísy a zalijte vodou, aby byly ponořené. Nechte přes noc namočené. Druhý den je slijte a propláchněte. Fazole dejte do hrnce a uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu.

2. Omyjte 300 g cherry rajčat, osušte je a rozpulte. Nasucho je na pánvi orestujte, až změknou. Pak je přendejte do vysoké misky a rozmixujte opatrně tyčovým mixérem, až vám vznikne rajčatové pyré.

3. V hlubší pánvi na oleji opečte nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata. Vmíchejte rajčatové pyré a zbytek nakrájených cherry rajčat.

4. Z bujónu připravte vývar dle návodu na obalu. Pak ho přilijte na pánev a vše přiveďte k varu. Vložte maso a na mírném ohni duste 30 minut. Pět minut před koncem přidejte předvařené fazole a scezenou kukuřici.

5. Quinou propláchněte a vařte v osolené vodě 15 minut doměkka. Sceďte, vmíchejte polovinu koriandru, limetovou šťávu, osolte a opepřete. Přiklopte a udržujte teplé.

6. Quinou podávejte s plátky avokáda, nakrájeným masem, zakysanou smetanou a koriandrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.