
BIO Mexická quinoa s krůtím masem
Ingredience
4 | lžíce olivového oleje NP Bio |
1 | cibule NP Bio |
2 | lžíce rajčatového protlaku |
400 g | cherry rajčat NP Bio |
1 kostka | kuřecího bujónu NP Bio |
500 ml | vody |
600 g | krůtích prsou NP Bio |
400 g | červených fazolí NP Bio |
200 g | sterilované kukuřice NP Bio |
150 g | quinoy NP Bio |
sůl, pepř | |
2 | hrsti čerstvého koriandru |
1 | citron NP Bio |
2 | avokáda NP Bio |
200 g | zakysané smetany NP Bio |
Postup přípravy
1. Fazole vsypte do mísy a zalijte vodou, aby byly ponořené. Nechte přes noc namočené. Druhý den je slijte a propláchněte. Fazole dejte do hrnce a uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu.
2. Omyjte 300 g cherry rajčat, osušte je a rozpulte. Nasucho je na pánvi orestujte, až změknou. Pak je přendejte do vysoké misky a rozmixujte opatrně tyčovým mixérem, až vám vznikne rajčatové pyré.
3. V hlubší pánvi na oleji opečte nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata. Vmíchejte rajčatové pyré a zbytek nakrájených cherry rajčat.
4. Z bujónu připravte vývar dle návodu na obalu. Pak ho přilijte na pánev a vše přiveďte k varu. Vložte maso a na mírném ohni duste 30 minut. Pět minut před koncem přidejte předvařené fazole a scezenou kukuřici.
5. Quinou propláchněte a vařte v osolené vodě 15 minut doměkka. Sceďte, vmíchejte polovinu koriandru, limetovou šťávu, osolte a opepřete. Přiklopte a udržujte teplé.
6. Quinou podávejte s plátky avokáda, nakrájeným masem, zakysanou smetanou a koriandrem.