×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Melounový salát se sýrem feta

Další recepty a články

Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s...
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň,...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na...
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest

Melounový salát se sýrem feta

Co budete potřebovat

¼ vodního melounu
½ žlutého melounu Cantaloupe
2 avokáda
1 citron
2 pomeranče
2 okurky
1 dlouhá červená chilli paprička
špetka krupicového cukru
sůl
pepř
150 g sýru feta
hrst mátových lístků

Jak na to?

Pro ty, kteří rádi experimentují, jsme pro vás připravili netradiční recept na melounový salát se sýrem feta. Jedná se o recept z brazilské kuchyně, kde se mísí sladké, slané a pikantní chutě.

1) Z obou melounů vykrájejte malé kuličky a vložte je do mísy. Dále rozřízněte avokádo na dvě půlky a vyjměte pecku. Z avokáda rovněž vykrájejte malé kuličky, které pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly.

2) Jeden z pomerančů oloupejte a měsíčky odblaňte nad mísou tak, abyste zachytili odkapávající šťávu. Oloupejte okurky, překrojte je podélně na dvě poloviny, vyberte z nich semínka, a poté je nakrájejte na půlkolečka. Odblaněné měsíčky pomeranče a nakrájené okurky přidejte do mísy s kuličkami melounů a avokáda.

3) Nasekejte chilli papričku nadrobno, přidejte cukr a šťávu z druhého pomeranče a dochuťte solí a pepřem. Dresink promíchejte a přelijte s ním salát. Nakrájejte feta sýr na kostičky a mátové lístky nasekejte nahrubo. Sýr i mátové lístky přiložte k salátu a promíchejte.

Tento letní salát doporučujeme podávat jako lehkou večeři, kterou si zpestříte například západ slunce na dovolené u moře. Nebo si tímto salátem tuto atmosféru alespoň vytvoříte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Melounový salát se sýrem feta

Velmi snadné Americká Saláty Grilování , Máta , Chilli paprička Magazín 7/2013
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

¼ vodního melounu
½ žlutého melounu Cantaloupe
2 avokáda
1 citron
2 pomeranče
2 okurky
1 dlouhá červená chilli paprička
špetka krupicového cukru
sůl
pepř
150 g sýru feta
hrst mátových lístků

Jak na to?

Pro ty, kteří rádi experimentují, jsme pro vás připravili netradiční recept na melounový salát se sýrem feta. Jedná se o recept z brazilské kuchyně, kde se mísí sladké, slané a pikantní chutě.

1) Z obou melounů vykrájejte malé kuličky a vložte je do mísy. Dále rozřízněte avokádo na dvě půlky a vyjměte pecku. Z avokáda rovněž vykrájejte malé kuličky, které pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly.

2) Jeden z pomerančů oloupejte a měsíčky odblaňte nad mísou tak, abyste zachytili odkapávající šťávu. Oloupejte okurky, překrojte je podélně na dvě poloviny, vyberte z nich semínka, a poté je nakrájejte na půlkolečka. Odblaněné měsíčky pomeranče a nakrájené okurky přidejte do mísy s kuličkami melounů a avokáda.

3) Nasekejte chilli papričku nadrobno, přidejte cukr a šťávu z druhého pomeranče a dochuťte solí a pepřem. Dresink promíchejte a přelijte s ním salát. Nakrájejte feta sýr na kostičky a mátové lístky nasekejte nahrubo. Sýr i mátové lístky přiložte k salátu a promíchejte.

Tento letní salát doporučujeme podávat jako lehkou večeři, kterou si zpestříte například západ slunce na dovolené u moře. Nebo si tímto salátem tuto atmosféru alespoň vytvoříte.

Další recepty a články

Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019