×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Melounový salát se sýrem feta

Další recepty a články

Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s...
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň,...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na...
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest

Melounový salát se sýrem feta

Co budete potřebovat

¼ vodního melounu
½ žlutého melounu Cantaloupe
2 avokáda
1 citron
2 pomeranče
2 okurky
1 dlouhá červená chilli paprička
špetka krupicového cukru
sůl
pepř
150 g sýru feta
hrst mátových lístků

Jak na to?

Pro ty, kteří rádi experimentují, jsme pro vás připravili netradiční recept na melounový salát se sýrem feta. Jedná se o recept z brazilské kuchyně, kde se mísí sladké, slané a pikantní chutě.

1) Z obou melounů vykrájejte malé kuličky a vložte je do mísy. Dále rozřízněte avokádo na dvě půlky a vyjměte pecku. Z avokáda rovněž vykrájejte malé kuličky, které pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly.

2) Jeden z pomerančů oloupejte a měsíčky odblaňte nad mísou tak, abyste zachytili odkapávající šťávu. Oloupejte okurky, překrojte je podélně na dvě poloviny, vyberte z nich semínka, a poté je nakrájejte na půlkolečka. Odblaněné měsíčky pomeranče a nakrájené okurky přidejte do mísy s kuličkami melounů a avokáda.

3) Nasekejte chilli papričku nadrobno, přidejte cukr a šťávu z druhého pomeranče a dochuťte solí a pepřem. Dresink promíchejte a přelijte s ním salát. Nakrájejte feta sýr na kostičky a mátové lístky nasekejte nahrubo. Sýr i mátové lístky přiložte k salátu a promíchejte.

Tento letní salát doporučujeme podávat jako lehkou večeři, kterou si zpestříte například západ slunce na dovolené u moře. Nebo si tímto salátem tuto atmosféru alespoň vytvoříte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Melounový salát se sýrem feta

Velmi snadné Americká Saláty Grilování Magazín 7/2013
(0)

Co budete potřebovat

¼ vodního melounu
½ žlutého melounu Cantaloupe
2 avokáda
1 citron
2 pomeranče
2 okurky
1 dlouhá červená chilli paprička
špetka krupicového cukru
sůl
pepř
150 g sýru feta
hrst mátových lístků

Jak na to?

Pro ty, kteří rádi experimentují, jsme pro vás připravili netradiční recept na melounový salát se sýrem feta. Jedná se o recept z brazilské kuchyně, kde se mísí sladké, slané a pikantní chutě.

1) Z obou melounů vykrájejte malé kuličky a vložte je do mísy. Dále rozřízněte avokádo na dvě půlky a vyjměte pecku. Z avokáda rovněž vykrájejte malé kuličky, které pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly.

2) Jeden z pomerančů oloupejte a měsíčky odblaňte nad mísou tak, abyste zachytili odkapávající šťávu. Oloupejte okurky, překrojte je podélně na dvě poloviny, vyberte z nich semínka, a poté je nakrájejte na půlkolečka. Odblaněné měsíčky pomeranče a nakrájené okurky přidejte do mísy s kuličkami melounů a avokáda.

3) Nasekejte chilli papričku nadrobno, přidejte cukr a šťávu z druhého pomeranče a dochuťte solí a pepřem. Dresink promíchejte a přelijte s ním salát. Nakrájejte feta sýr na kostičky a mátové lístky nasekejte nahrubo. Sýr i mátové lístky přiložte k salátu a promíchejte.

Tento letní salát doporučujeme podávat jako lehkou večeři, kterou si zpestříte například západ slunce na dovolené u moře. Nebo si tímto salátem tuto atmosféru alespoň vytvoříte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Sezóna grilování s Albertem
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Grilování aneb oheň, plyn nebo...
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat