×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Medové kuře s pastinákem

Další recepty a články

Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s...
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou...
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou
Frittata s jarní cibulkou
Frittata s jarní...
Frittata s jarní cibulkou
Frittata s jarní cibulkou
Halibut na řecký způsob
Halibut na řecký...
Halibut na řecký způsob
Halibut na řecký způsob

Medové kuře s pastinákem

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje AQ
8 kuřecích paliček AQ
2 cibule, nasekané najemno
350 g pastináku, nakrájeného na hranolky
300 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce medu ABio
sůl, pár tymiánových větviček AQ + na ozdobu

Jak na to?

Polovinu oleje rozpalte v litinovém hrnci s pokličkou a pak na něm ze všech stran opečte kuřecí paličky. Osolte je a dejte stranou. Naopak do hrnce přidejte zbývající dvě lžíce oleje a doměkka na něm opečte cibuli. Pak na cibuli posaďte maso a pastinák. Vývar smíchejte s hořčicí a medem a směsí přelijte obsah hrnce. Posypejte tymiánem a přiveďte k varu. Přiklopené dejte na půl hodiny do trouby předehřáté na 200 °C. Dosolte podle chuti a podávejte ozdobené čerstvými lístky tymiánu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Medové kuře s pastinákem

Hlavní chod Snadné Řecká Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje AQ
8 kuřecích paliček AQ
2 cibule, nasekané najemno
350 g pastináku, nakrájeného na hranolky
300 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce medu ABio
sůl, pár tymiánových větviček AQ + na ozdobu

Jak na to?

Polovinu oleje rozpalte v litinovém hrnci s pokličkou a pak na něm ze všech stran opečte kuřecí paličky. Osolte je a dejte stranou. Naopak do hrnce přidejte zbývající dvě lžíce oleje a doměkka na něm opečte cibuli. Pak na cibuli posaďte maso a pastinák. Vývar smíchejte s hořčicí a medem a směsí přelijte obsah hrnce. Posypejte tymiánem a přiveďte k varu. Přiklopené dejte na půl hodiny do trouby předehřáté na 200 °C. Dosolte podle chuti a podávejte ozdobené čerstvými lístky tymiánu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou
Frittata s jarní cibulkou
Frittata s jarní cibulkou
Frittata s jarní cibulkou
Frittata s jarní cibulkou
Halibut na řecký způsob
Halibut na řecký způsob
Halibut na řecký způsob
Halibut na řecký způsob

Inspirujte se podobnými recepty