×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Medové kuře s pastinákem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Medové kuře s pastinákem

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje AQ
8 kuřecích paliček AQ
2 cibule, nasekané najemno
350 g pastináku, nakrájeného na hranolky
300 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce medu ABio
sůl, pár tymiánových větviček AQ + na ozdobu

Jak na to?

Polovinu oleje rozpalte v litinovém hrnci s pokličkou a pak na něm ze všech stran opečte kuřecí paličky. Osolte je a dejte stranou. Naopak do hrnce přidejte zbývající dvě lžíce oleje a doměkka na něm opečte cibuli. Pak na cibuli posaďte maso a pastinák. Vývar smíchejte s hořčicí a medem a směsí přelijte obsah hrnce. Posypejte tymiánem a přiveďte k varu. Přiklopené dejte na půl hodiny do trouby předehřáté na 200 °C. Dosolte podle chuti a podávejte ozdobené čerstvými lístky tymiánu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Medové kuře s pastinákem

Hlavní chod Snadné Řecká Tymián Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje AQ
8 kuřecích paliček AQ
2 cibule, nasekané najemno
350 g pastináku, nakrájeného na hranolky
300 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce medu ABio
sůl, pár tymiánových větviček AQ + na ozdobu

Jak na to?

Polovinu oleje rozpalte v litinovém hrnci s pokličkou a pak na něm ze všech stran opečte kuřecí paličky. Osolte je a dejte stranou. Naopak do hrnce přidejte zbývající dvě lžíce oleje a doměkka na něm opečte cibuli. Pak na cibuli posaďte maso a pastinák. Vývar smíchejte s hořčicí a medem a směsí přelijte obsah hrnce. Posypejte tymiánem a přiveďte k varu. Přiklopené dejte na půl hodiny do trouby předehřáté na 200 °C. Dosolte podle chuti a podávejte ozdobené čerstvými lístky tymiánu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty