×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Medové kuře s pastinákem

Další recepty a články

Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s...
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou...
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou

Medové kuře s pastinákem

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje AQ
8 kuřecích paliček AQ
2 cibule, nasekané najemno
350 g pastináku, nakrájeného na hranolky
300 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce medu ABio
sůl, pár tymiánových větviček AQ + na ozdobu

Jak na to?

Polovinu oleje rozpalte v litinovém hrnci s pokličkou a pak na něm ze všech stran opečte kuřecí paličky. Osolte je a dejte stranou. Naopak do hrnce přidejte zbývající dvě lžíce oleje a doměkka na něm opečte cibuli. Pak na cibuli posaďte maso a pastinák. Vývar smíchejte s hořčicí a medem a směsí přelijte obsah hrnce. Posypejte tymiánem a přiveďte k varu. Přiklopené dejte na půl hodiny do trouby předehřáté na 200 °C. Dosolte podle chuti a podávejte ozdobené čerstvými lístky tymiánu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Medové kuře s pastinákem

Hlavní chod Snadné Řecká Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje AQ
8 kuřecích paliček AQ
2 cibule, nasekané najemno
350 g pastináku, nakrájeného na hranolky
300 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce medu ABio
sůl, pár tymiánových větviček AQ + na ozdobu

Jak na to?

Polovinu oleje rozpalte v litinovém hrnci s pokličkou a pak na něm ze všech stran opečte kuřecí paličky. Osolte je a dejte stranou. Naopak do hrnce přidejte zbývající dvě lžíce oleje a doměkka na něm opečte cibuli. Pak na cibuli posaďte maso a pastinák. Vývar smíchejte s hořčicí a medem a směsí přelijte obsah hrnce. Posypejte tymiánem a přiveďte k varu. Přiklopené dejte na půl hodiny do trouby předehřáté na 200 °C. Dosolte podle chuti a podávejte ozdobené čerstvými lístky tymiánu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou

Inspirujte se podobnými recepty