×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Medová pečeně na grilu 

Co budete potřebovat

6 plátků vepřové pečeně na kámen
200 ml bílého řeckého jogurtu
4-5 lžic medu
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky mleté skořice
1 lžička mořské soli
1 citron s chemicky neošetřenou kůrou

Jak na to?

Plátky vepřové pečeně jemně rozklepejte hřbetem ruky. Smíchejte jogurt, med, olej, skořici, sůl a nastrouhanou kůru z citronu. Směs použijte jako marinádu na maso a dejte na 45 minut proležet do chladničky.
Před grilováním nechte maso alespoň 15 minut temperovat na pokojovou teplotu, pak ho jemně osušte tak, aby na něm nebyla příliš velká vrstva marinády, a dejte grilovat.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Medová pečeně na grilu 

Hlavní chod Velmi snadné Maso Grilování Bezlepkové Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

6 plátků vepřové pečeně na kámen
200 ml bílého řeckého jogurtu
4-5 lžic medu
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky mleté skořice
1 lžička mořské soli
1 citron s chemicky neošetřenou kůrou

Jak na to?

Plátky vepřové pečeně jemně rozklepejte hřbetem ruky. Smíchejte jogurt, med, olej, skořici, sůl a nastrouhanou kůru z citronu. Směs použijte jako marinádu na maso a dejte na 45 minut proležet do chladničky.
Před grilováním nechte maso alespoň 15 minut temperovat na pokojovou teplotu, pak ho jemně osušte tak, aby na něm nebyla příliš velká vrstva marinády, a dejte grilovat.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY