Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Medailonky z vepřové panenky s batátovými hranolky

Medailonky z vepřové panenky s batátovými hranolky

Ingredience

1 kg batátů
5 lžic slunečnicového oleje
Sůl
800 g vepřové panenky
15 g máslo
2 snítky tymiánu
200 ml suchého červeného vína
Pepř
15 ml BBQ omáčky
180 ml majonézy
1 limetka

Postup přípravy

Hranolky z batátů ve slupce vsypte na plech s pečicím papírem, zakapejte olejem, osolte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30 minut. Po 15 minutách promíchejte.
Panenku zprudka opečte na 2 lžících oleje, másle a tymiánu ze všech stran. Ztlumte, podlijte vínem, osolte a opepřete. Panenku polévejte šťávou a opékejte 5 minut.
Přendejte do zapékací mísy, pomažte BBQ omáčkou a přelijte výpekem. Vložte do trouby k hranolkům, pečte 10 minut.
Majonézu promíchejte s jemně nastrouhanou kůrou z limetky a podávejte k nakrájené panence s hranolky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty