Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMasový kotlík
Albert logoAlbert logo
  • Masový kotlík
Masový kotlík

Masový kotlík

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Táborák

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Špek 150 g
  • Cibule 6 ks
  • Sádlo 1,5 plž
  • Paprika mletá sladká
  • Sůl
  • Hovězí plec 1 kg
  • Kmín celý
  • Pepř
  • Nové koření
  • Majoránka sušená
  • Vepřová plec 1 kg
  • Paprika červená 4 ks
  • Rajčata v plechovce 400 g
  • Petrželka čerstvá 1 svaz.
  • Brambory 750 g
  • Bageta francouzská
  • Feferonky 1 ks
  • Klobása 3 ks
  • Chléb
  • Špek 150 g
  • Cibule 6 ks
  • Sádlo 1,5 plž
  • Paprika mletá sladká
  • Sůl
  • Hovězí plec 1 kg
  • Kmín celý
  • Pepř
  • Nové koření
  • Majoránka sušená
  • Vepřová plec 1 kg
  • Paprika červená 4 ks
  • Rajčata v plechovce 400 g
  • Petrželka čerstvá 1 svaz.
  • Brambory 750 g

Příprava

1
V kotlíku nechte rozpustit většinu sádla, přidejte kostičky špeku a v momentě, kdy se krásně rozvoní, přisypte cibuli nakrájenou na kostičky. Osmahněte ji dorůžova a zaprašte trochou mleté papriky.
2
Přidejte hovězí maso, nechte ho zhnědnout a zatáhnout a ještě chvíli opékejte. Podle chuti přidejte sůl, pepř, majoránku, kmín a nové koření a kotlík do poloviny zalijte vodou.
3
Po půlhodině za občasného míchání přidejte kostičky vepřového plecka, krátce opečené na zbylém sádle. Vařte dalších 45 minut.
4
Když je maso skoro měkké, přidejte do kotlíku nakrájenou papriku, rajčata a brambory. Guláš doplňte vodou, aby brambory byly potopené, a vařte dvacet minut.
5
Nakonec přidejte klobásu nakrájenou na kolečka.
6
Směs zahustěte strouhaným chlebem, povařte deset minut a dochuťte solí, feferonkou a zasypte sekanou petrželkou. Pak guláš sundejte z ohně a zakrytý, ale ne neprodyšně, nechte půlhodinku odstát.
7
Podávejte s chlebem nebo bagetou.
1
V kotlíku nechte rozpustit většinu sádla, přidejte kostičky špeku a v momentě, kdy se krásně rozvoní, přisypte cibuli nakrájenou na kostičky. Osmahněte ji dorůžova a zaprašte trochou mleté papriky.
2
Přidejte hovězí maso, nechte ho zhnědnout a zatáhnout a ještě chvíli opékejte. Podle chuti přidejte sůl, pepř, majoránku, kmín a nové koření a kotlík do poloviny zalijte vodou.
3
Po půlhodině za občasného míchání přidejte kostičky vepřového plecka, krátce opečené na zbylém sádle. Vařte dalších 45 minut.
4
Když je maso skoro měkké, přidejte do kotlíku nakrájenou papriku, rajčata a brambory. Guláš doplňte vodou, aby brambory byly potopené, a vařte dvacet minut.
5
Nakonec přidejte klobásu nakrájenou na kolečka.
6
Směs zahustěte strouhaným chlebem, povařte deset minut a dochuťte solí, feferonkou a zasypte sekanou petrželkou. Pak guláš sundejte z ohně a zakrytý, ale ne neprodyšně, nechte půlhodinku odstát.
7
Podávejte s chlebem nebo bagetou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 21 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 21 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.