×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Masový kotlík

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Masový kotlík

Co budete potřebovat

1–2 lžíce sádla
150 g špeku, nakrájeného na kostičky
6 cibulí
mletá paprika
1 kg hovězí kližky nebo plece, nakrájené na kostičky velikosti sousta
sůl, kuličky pepře, majoránka, kmín, nové koření podle chuti
1 kg vepřového plecka, nakrájeného na kostičky velikosti sousta
4 červené papriky
2x 400g plechovka nakládaných rajčat
750 g brambor, oloupaných, nakrájených na kostičky
svazek petrželky
2–4 klobásy
1 tvrdého chleba
1 feferonka, nasekaná na nudličky
čerstvý chleba nebo francouzská bageta k podávání

Jak na to?

V kotlíku nechte rozpustit většinu sádla, přidejte kostičky špeku a v momentě, kdy se krásně rozvoní, přisypte cibuli nakrájenou na kostičky. Osmahněte ji dorůžova a zaprašte trochou mleté papriky. Přidejte hovězí maso, nechte ho zhnědnout a zatáhnout a ještě chvíli opékejte. Podle chuti přidejte sůl, pepř, majoránku, kmín a nové koření a kotlík do poloviny zalijte vodou. Po půlhodině za občasného míchání přidejte kostičky vepřového plecka, krátce opečené na zbylém sádle. Vařte dalších 45 minut, a když je maso skoro měkké, přidejte do kotlíku nakrájenou papriku, rajčata a brambory. Guláš doplňte vodou, aby brambory byly potopené, a vařte dvacet minut. Nakonec přidejte klobásu nakrájenou na kolečka. Směs zahustěte strouhaným chlebem, povařte deset minut a dochuťte solí, feferonkou a zasypte sekanou petrželkou. Pak guláš sundejte z ohně a zakrytý, ale ne neprodyšně, nechte půlhodinku odstát. Podávejte s chlebem nebo bagetou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masový kotlík

Náročné Česká Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

1–2 lžíce sádla
150 g špeku, nakrájeného na kostičky
6 cibulí
mletá paprika
1 kg hovězí kližky nebo plece, nakrájené na kostičky velikosti sousta
sůl, kuličky pepře, majoránka, kmín, nové koření podle chuti
1 kg vepřového plecka, nakrájeného na kostičky velikosti sousta
4 červené papriky
2x 400g plechovka nakládaných rajčat
750 g brambor, oloupaných, nakrájených na kostičky
svazek petrželky
2–4 klobásy
1 tvrdého chleba
1 feferonka, nasekaná na nudličky
čerstvý chleba nebo francouzská bageta k podávání

Jak na to?

V kotlíku nechte rozpustit většinu sádla, přidejte kostičky špeku a v momentě, kdy se krásně rozvoní, přisypte cibuli nakrájenou na kostičky. Osmahněte ji dorůžova a zaprašte trochou mleté papriky. Přidejte hovězí maso, nechte ho zhnědnout a zatáhnout a ještě chvíli opékejte. Podle chuti přidejte sůl, pepř, majoránku, kmín a nové koření a kotlík do poloviny zalijte vodou. Po půlhodině za občasného míchání přidejte kostičky vepřového plecka, krátce opečené na zbylém sádle. Vařte dalších 45 minut, a když je maso skoro měkké, přidejte do kotlíku nakrájenou papriku, rajčata a brambory. Guláš doplňte vodou, aby brambory byly potopené, a vařte dvacet minut. Nakonec přidejte klobásu nakrájenou na kolečka. Směs zahustěte strouhaným chlebem, povařte deset minut a dochuťte solí, feferonkou a zasypte sekanou petrželkou. Pak guláš sundejte z ohně a zakrytý, ale ne neprodyšně, nechte půlhodinku odstát. Podávejte s chlebem nebo bagetou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat