Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Masový kotlík

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Masový kotlík

Co budete potřebovat

1–2 lžíce sádla
150 g špeku, nakrájeného na kostičky
6 cibulí
mletá paprika
1 kg hovězí kližky nebo plece, nakrájené na kostičky velikosti sousta
sůl, kuličky pepře, majoránka, kmín, nové koření podle chuti
1 kg vepřového plecka, nakrájeného na kostičky velikosti sousta
4 červené papriky
2x 400g plechovka nakládaných rajčat
750 g brambor, oloupaných, nakrájených na kostičky
svazek petrželky
2–4 klobásy
1 tvrdého chleba
1 feferonka, nasekaná na nudličky
čerstvý chleba nebo francouzská bageta k podávání

Jak na to?

V kotlíku nechte rozpustit většinu sádla, přidejte kostičky špeku a v momentě, kdy se krásně rozvoní, přisypte cibuli nakrájenou na kostičky. Osmahněte ji dorůžova a zaprašte trochou mleté papriky. Přidejte hovězí maso, nechte ho zhnědnout a zatáhnout a ještě chvíli opékejte. Podle chuti přidejte sůl, pepř, majoránku, kmín a nové koření a kotlík do poloviny zalijte vodou. Po půlhodině za občasného míchání přidejte kostičky vepřového plecka, krátce opečené na zbylém sádle. Vařte dalších 45 minut, a když je maso skoro měkké, přidejte do kotlíku nakrájenou papriku, rajčata a brambory. Guláš doplňte vodou, aby brambory byly potopené, a vařte dvacet minut. Nakonec přidejte klobásu nakrájenou na kolečka. Směs zahustěte strouhaným chlebem, povařte deset minut a dochuťte solí, feferonkou a zasypte sekanou petrželkou. Pak guláš sundejte z ohně a zakrytý, ale ne neprodyšně, nechte půlhodinku odstát. Podávejte s chlebem nebo bagetou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masový kotlík

Náročné Česká Majoránka , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 4 (20)

Co budete potřebovat

1–2 lžíce sádla
150 g špeku, nakrájeného na kostičky
6 cibulí
mletá paprika
1 kg hovězí kližky nebo plece, nakrájené na kostičky velikosti sousta
sůl, kuličky pepře, majoránka, kmín, nové koření podle chuti
1 kg vepřového plecka, nakrájeného na kostičky velikosti sousta
4 červené papriky
2x 400g plechovka nakládaných rajčat
750 g brambor, oloupaných, nakrájených na kostičky
svazek petrželky
2–4 klobásy
1 tvrdého chleba
1 feferonka, nasekaná na nudličky
čerstvý chleba nebo francouzská bageta k podávání

Jak na to?

V kotlíku nechte rozpustit většinu sádla, přidejte kostičky špeku a v momentě, kdy se krásně rozvoní, přisypte cibuli nakrájenou na kostičky. Osmahněte ji dorůžova a zaprašte trochou mleté papriky. Přidejte hovězí maso, nechte ho zhnědnout a zatáhnout a ještě chvíli opékejte. Podle chuti přidejte sůl, pepř, majoránku, kmín a nové koření a kotlík do poloviny zalijte vodou. Po půlhodině za občasného míchání přidejte kostičky vepřového plecka, krátce opečené na zbylém sádle. Vařte dalších 45 minut, a když je maso skoro měkké, přidejte do kotlíku nakrájenou papriku, rajčata a brambory. Guláš doplňte vodou, aby brambory byly potopené, a vařte dvacet minut. Nakonec přidejte klobásu nakrájenou na kolečka. Směs zahustěte strouhaným chlebem, povařte deset minut a dochuťte solí, feferonkou a zasypte sekanou petrželkou. Pak guláš sundejte z ohně a zakrytý, ale ne neprodyšně, nechte půlhodinku odstát. Podávejte s chlebem nebo bagetou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty