Masový kotlík
Ingredience
1–2 | lžíce sádla |
150 g | špeku, nakrájeného na kostičky |
6 | cibulí |
mletá paprika | |
1 kg | hovězí kližky nebo plece, nakrájené na kostičky velikosti sousta |
sůl, kuličky pepře, majoránka, kmín, nové koření podle chuti | |
1 kg | vepřového plecka, nakrájeného na kostičky velikosti sousta |
4 | červené papriky |
2x | 400g plechovka nakládaných rajčat |
750 g | brambor, oloupaných, nakrájených na kostičky |
svazek petrželky | |
2–4 | klobásy |
1 | tvrdého chleba |
1 | feferonka, nasekaná na nudličky |
čerstvý chleba nebo francouzská bageta k podávání |
Postup přípravy
V kotlíku nechte rozpustit většinu sádla, přidejte kostičky špeku a v momentě, kdy se krásně rozvoní, přisypte cibuli nakrájenou na kostičky. Osmahněte ji dorůžova a zaprašte trochou mleté papriky. Přidejte hovězí maso, nechte ho zhnědnout a zatáhnout a ještě chvíli opékejte. Podle chuti přidejte sůl, pepř, majoránku, kmín a nové koření a kotlík do poloviny zalijte vodou. Po půlhodině za občasného míchání přidejte kostičky vepřového plecka, krátce opečené na zbylém sádle. Vařte dalších 45 minut, a když je maso skoro měkké, přidejte do kotlíku nakrájenou papriku, rajčata a brambory. Guláš doplňte vodou, aby brambory byly potopené, a vařte dvacet minut. Nakonec přidejte klobásu nakrájenou na kolečka. Směs zahustěte strouhaným chlebem, povařte deset minut a dochuťte solí, feferonkou a zasypte sekanou petrželkou. Pak guláš sundejte z ohně a zakrytý, ale ne neprodyšně, nechte půlhodinku odstát. Podávejte s chlebem nebo bagetou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY