×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Masový kotlík
nad 60 minut , Náročné , Česká ,

Masový kotlík

Co budu potřebovat

1–2 lžíce sádla
150 g špeku, nakrájeného na kostičky
6 cibulí
mletá paprika
1 kg hovězí kližky nebo plece, nakrájené na kostičky velikosti sousta
sůl, kuličky pepře, majoránka, kmín, nové koření podle chuti
1 kg vepřového plecka, nakrájeného na kostičky velikosti sousta
4 červené papriky
2x 400g plechovka nakládaných rajčat
750 g brambor, oloupaných, nakrájených na kostičky
svazek petrželky
2–4 klobásy
1 tvrdého chleba
1 feferonka, nasekaná na nudličky
čerstvý chleba nebo francouzská bageta k podávání

Jak na to?

V kotlíku nechte rozpustit většinu sádla, přidejte kostičky špeku a v momentě, kdy se krásně rozvoní, přisypte cibuli nakrájenou na kostičky. Osmahněte ji dorůžova a zaprašte trochou mleté papriky. Přidejte hovězí maso, nechte ho zhnědnout a zatáhnout a ještě chvíli opékejte. Podle chuti přidejte sůl, pepř, majoránku, kmín a nové koření a kotlík do poloviny zalijte vodou. Po půlhodině za občasného míchání přidejte kostičky vepřového plecka, krátce opečené na zbylém sádle. Vařte dalších 45 minut, a když je maso skoro měkké, přidejte do kotlíku nakrájenou papriku, rajčata a brambory. Guláš doplňte vodou, aby brambory byly potopené, a vařte dvacet minut. Nakonec přidejte klobásu nakrájenou na kolečka. Směs zahustěte strouhaným chlebem, povařte deset minut a dochuťte solí, feferonkou a zasypte sekanou petrželkou. Pak guláš sundejte z ohně a zakrytý, ale ne neprodyšně, nechte půlhodinku odstát. Podávejte s chlebem nebo bagetou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Grilovaný hermelín se slaninou

    Chuťovky 30 minut